"Kaçak yapı ihbarına işlem yapmazsam, gelsinler yakama yapışsınlar!"

Kaçak yapı ile mücadele kararlılığını vurgulayan Başkan Volkan Yılmaz, “Her telefonu ihbar kabul ediyoruz. 870 kilometrekare burası. Ben bunları tespit etmekte zorlanıyorum. İhbar etsinler. İşlem yapmazsak gelsinler yakama yapışsınlar” dedi.

 "Kaçak yapı ihbarına işlem yapmazsam, gelsinler yakama yapışsınlar!"
Editör: Yaz Dostum
10 Mart 2022 - 00:13 - Güncelleme: 10 Mart 2022 - 00:16
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri'de artan kaçak yapılar sorununa değindi. Muhalefetin kaçak yapıyla ilgili tutumuna anlam veremediğini ifade eden Başkan Volkan Yılmaz, tarım arazilerini korumaya ve kaçak yapılarla mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

“SİLİVRİ, TERS GÖÇ İSTİLASI ALTINDA”

Yılmaz, konuyla ilgili şöyle konuştu:

Silivri Belediyesi tarım, maliye ve orman topraklarına yapılan 500’e yakın kaçak yapıyı yıkmış vaziyette. İddia ediyorum Türkiye’de tarım topraklarına yapılan binaları, kaçak yapıları en fazla yıkan belediye biziz. Muhalefet partisindeki arkadaşlar, burada bir şeyi karıştırıyor; şurada bir kaçak yapı var, şu sitede de kış bahçesi var diyorlar. Bize miras değil emanet edilen tarım topraklarını koruma adına mücadele veriyorum. Bakın Silivri, Çatalca, Şile istila altında. Bu istila ne biliyor musunuz? Ters göç. İnsanlar pandemiyle birlikte bir bağ evim, bir çiftliğim, bir yazlığım, bir kaçış noktam olsun diye Silivri’de geliyorlar  20 dönüm tarım arazisi alıyorlar. Etrafını tel örgüyle çeviriyorlar, müştemilat yapıyorlar. Hafta sonu gelip mangal yapıp bu toprakları tarımdan, üretimden koparıyorlar. Buna müsaade etmeyeceğim ama bu mücadelemde beni Silivri’de yaşayan vatandaşlarımın, muhtarlarımın yalnız bırakmamasını istiyorum.

“İHBARLARA DÖNMEZSEM GELSİNLER YAKAMA YAPIŞSINLAR”

Her telefonu ihbar kabul ediyoruz. 870 kilometrekare burası. Ben bunları tespit etmekte zorlanıyorum. İhbar etsinler. İşlem yapmazsak gelsinler yakama yapışsınlar. Kartvizitinde ne yazarsa yazsın, abisi, amcası, dayısı kim olursa olsun tarıma arazilerine yapılan kaçak yapıları tek tek yıkacağım.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum