KAGİD'in düzenlediği Cumhuriyet Balosu'nun tüm geliri eğitime gidecek

Silivri Kadın Girişimciler Derneği tarafından bu akşam düzenlenen Cumhuriyet Balosu, Silivri’nin iş ve siyaset dünyasını bir araya getirdi. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın da katılığım sağladığı etkinliğin geliri, geleceğimizin mimarı gençlerin eğitimine ayrıldı.

KAGİD'in düzenlediği Cumhuriyet Balosu'nun tüm geliri eğitime gidecek
Editör: Yaz Dostum
27 Ekim 2021 - 22:49 - Güncelleme: 27 Ekim 2021 - 23:00
Silivri Kadın Girişimciler Derneği tarafından bu akşam Garden Et Lokantası’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yıl kutlamaları kapsamında 2021 Cumhuriyet Balosu adı altında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

YOĞUN KATILIM DİKKAT ÇEKTİ

Dernek Başkanı Gülgün Narinç ve ekibinin ev sahipliğinde yapılan Cumhuriyet Balosu’na Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka, Odak Okulları Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, MHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Avukat Sultan Aşkın, CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ve yönetimi, CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Süheyl Kırkıcı, Elif Yılmazer ve Ersin Taşkın, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Avukat Şükriye Akkaya Karakuş, Avukat Ezgi Merve Sapmaz, Avukat Mehmet Keleş ve eşi Avukat Belma Bulut Keleş, Silivri Esnaf Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivri Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri’nin tanınmış siyasetçilerinden Metin Karakaş, Özel Silivri Harikalar Diyarı Anaokulu Kurucusu Ebru Akgün Pekel, Silivri Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Ediz Özkanlı, Marmara Yönetim ve Organizasyon Hizmetleri firması sahibi Orhan Dikici, Silivrispor Kulüp 2. Başkanı Nuri Çolakoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.


NARİNÇ: 1925 YILINDA ALINAN MECLİS KARARI İLE HER YIL 29 EKİM GÜNÜNÜN BAYRAM OLARAK KUTLANILMASINA KARAR VERİLMİŞTİR

Silivri Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Gülgün Narinç, gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Atatürk’ün bu coğrafyada imkansızı başararak hak ve adalet ruhuyla kurduğu, çağdaş ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin meşalesi 1923 yılından beri alev alev içimizde yanmakta ve geleceğimizi aydınlatmaktadır. Cumhuriyetin ilanından sonra 1925 yılında alınan meclis kararı ile her yıl 29 Ekim gününün bayram olarak kutlanılmasına karar verilmiş ve Cumhuriyet Bayramı coşkusu 1933 yılında gerçekleşen 10. Yıl kutlamaları ile ayrı bir önem kazanmıştır. 1923’te kurulan cumhuriyetin 10 yıl gibi kısa bir süre içinde gerçekleştirdiği reformların ve ekonomik kalkınmanın halka ve tüm dış dünyaya gösterilmek istenmesi cumhuriyet bayramı kutlamalarının ayrı anlam kazanması ile birlikte bu ilerlemede kadının rolü ve gücü de önemle yer teşkil etmiştir.

“KADINLAR, ATATÜRK DEVRİM VE ÇALIŞMALARININ İÇİNDE ONURLA YER ALDI”

Binlerce yıl boyunca Anadolu topraklarında kadın; bilgeliğin, üretkenliğin, çalışkanlığın, bereketin, sevginin ve barışın simgesi olarak yaşatılmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu kadını mayasında olan cesaretini, ülkesini koruma inancını ve gücünü büyük bir kahramanlıkla ortaya koymuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamasında Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşen tüm devrimlerin ve çalışmaların içinde onurla yerini almıştır. Cumhuriyetle birlikte kadınlar açılan yeni kapıların hakkını vermek için yorulmaksızın çalışmışlardır.

“GELECEĞİMİZİN MİMARI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YÜREKLERİNİZİ AÇTINIZ”

Bizde yorulmadan çalışmak istedik, bizde süremiz kısa olmasına rağmen bir cesaret gösterdik ve Silivri’mizde özellikle eğitim ihtiyaçlarına bir nebze de destek verebilmek adına hepinize tek tek geldiğimizde sizler de yüreğinizi açtınız, destek oldunuz ve geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın eğitimlerini şekillendirebilmek, daha farklı destekte bulunabilmek amaçlı bir arada olmuş olduk. Hepimizin, tüm konuklarımızın yüreğine sağlık.

“CUMHURİYER BİZİM GÜCÜMÜZDÜR”

Cumhuriyet ışığıyla aydınlanan yolda yürümek hepimiz için bir gururdur. Bizim sesimiz ve gücümüzdür cumhuriyet. Geleceğimizin temel taşıdır cumhuriyet. Torunlarımızın bize emanetidir cumhuriyet. Şu an burada olan herkes Silivri’nin farklı siyasi ve mesleki gruplarını temsil etmektedir. Ne mutlu bize ki böyle bir toplulukla ve coşkuyla bir aradayız. Çanakkale’den Dumlupınar’a, Samsun’dan İzmir’e hepimiz birer Nene Hatun, Hasan Tahsin, Seyit Onbaşı ruhunu taşıyan ve bu gururla bir araya gelen siz değerli misafirlerimiz tekrar hepiniz hoş geldiniz. Milli egemenlik ve milli iradenin simgesi olan en büyük bayramımız kutlu olsun…”

YILMAZ'A KATKILARINDAN DOLAYI ÖZEL TEŞEKKÜR

Dernek Başkanı Gülgün Narinç konuşmasının akabinde Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi sundu. 

Haber : Hazal BAŞARAN








 

YORUMLAR

  • 0 Yorum