Kanburoğlu'ndan Gümüşyaka'nın meydanını satışa çıkaran Silivri Belediyesi'ne: Bu arazinin satılmasını istemiyoruz çünkü…

CHP Gümüşyaka Mahalle Başkanı Ekrem Kanburoğlu, Silivri Belediyesi’nin eski Tiryol, Lütfü Vardar Caddesi üzerinde 8182 Ada / 2 Parseldeki arsanın satışa çıkarılması kararından bir an önce dönmesi gerektiğini belirterek, “Burası köyümüzün meydanı. Geçmiş dönemde de dernekler istedi ama verilmedi” dedi. Arsa satışlarına karşı olmadığının altını çizen Kanburoğlu, “Acının, kederin yüreklerimize yumruk gibi oturduğu günlerden geçiyoruz. Halkımız burayı toplanma yeri olarak kullanılacak yeşil alan olarak görmek istiyor. Bu konuda Gümüşyakalıların taleplerinin dikkate alınmasını Silivri Belediyesi’nden rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kanburoğlu'ndan Gümüşyaka'nın meydanını satışa çıkaran Silivri Belediyesi'ne: Bu arazinin satılmasını istemiyoruz çünkü…
Editör: Yaz Dostum
11 Şubat 2023 - 17:39 - Güncelleme: 11 Şubat 2023 - 17:58
CHP Gümüşyaka Mahalle Başkanı Ekrem Kanburoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Silivri Belediyesi’nin satışa çıkardığı 182/Ada 2 Parsel, 6342 Ada 4 Parsel, 8792 Ada 7 Parsel, 8793Ada 8 Parsel ve 7750 Ada 25 Parseldeki arsaları duyurdu.

İçlerinden eski Tiryol, Lütfü Vardar Caddesi üzerinde 8182 Ada / 2 Parseldeki arsanın satış kararı ile ilgili itirazların söz konusu olduğunu dile getiren Başkan Kanburoğlu, gerekçe olarak şunları kaydetti:

“Söz konusu bu yer, köyümüzün meydanı. Ayın 15’i itibariyle satışa çıkarılacak. Geçmiş dönemde de dernekler istedi ama verilmedi. Acının, kederin yüreklerimize yumruk gibi oturduğu günlerden geçiyoruz. Deprem bölgesinde ve ülkemizin her yerinde tüm kalplerde büyük bir üzüntü var. Böylesine acı bir felaketle sınanırken alınan bu karar bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Halkımız burayı toplanma yeri olarak kullanılacak park ve rekreasyon alanı olarak görmek istiyor. Arsa satışlarına karşı olmadığımı özellikle belirtmek istiyorum ama buraların satılması halinde Gümüşyaka’nın ortak yaşanmışlıklarının izleri maalesef silinecek aynı zamanda alacak olan kişi ya da kişilerin ne amaçla kullanacağını bilmediğimizden dolayı yerin açık alan olması nedeni ile nefes alma koridorlarımızdan birini de belki de kaybetmiş olacağız. Bu konuda Gümüşyakalıların taleplerinin dikkate alınmasını Silivri Belediyesi’nden rica ediyoruz.”

Haber : Hazal BAŞARAN

İŞTE SİLİVRİ BELEDİYESİ'NİN SATMAK İSTEDİĞİ O ARSANIN YERİ...


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum