Karakaş; "Siyasi Mezarlıklar Nice Vazgeçilmezlerle Dolu!"

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi, İl Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İstanbul Teşkilat Başkanı Metin Karakaş’ın gündeminde siyasi partiler kanununda yapılan değişiklik vardı. “Türkiye demokrasisine zarar veriyorlar” diyen Karakaş, “Hamdolsun Türk milletinin feraseti geniştir bu anlamda ne yaparlarsa yapsınlar millet her zaman son sözü söylemiştir” şeklinde konuştu.

Karakaş; "Siyasi Mezarlıklar Nice Vazgeçilmezlerle Dolu!"
Editör: Yaz Dostum
05 Temmuz 2020 - 20:46 - Güncelleme: 06 Temmuz 2020 - 16:46
 
Gelecek Partisi’nin Silivri İlçe Başkanlığı, 1. Olağan Kongresi’ni bugün gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen seçim sonucunda Silivri kurucu İlçe Başkanı Dr. Ümit Beyatlı, yeniden ilçe başkanı seçildi. Kongrede Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi, İl Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İstanbul Teşkilat Başkanı Metin Karakaş da hazır bulundu. Karakaş burada yeni partileri engellemek için yapılan “siyaset alanını daraltacak”, “oyunun kurallarını iktidar lehine değiştirecek” hamlelerin toplumda ters tepeceğine vurgu yaptı.

“MUHALEFET VE ANA MUHALEFETİN SESİ KISILIYOR”

Karakaş, şöyle konuştu: “Kongre yapacak seviyeye geldik ama maalesef ana akım medyaları maalesef muhalefetin ve ana muhalefetin sesini kısarak ve bu anlamda haklı algılarla onları kamuoyuna lanse ederek sadece bu partilere zarar vermiyorlar, Türkiye demokrasisine de zarar veriyorlar. Demokrasiyi içinde özümsemiş insanlar olarak bizler çok ama çok üzgünüz. Bir gün önce alınan karar, bir gün sonra bozuluyor. TBMM’nin asli kanunları çıkartmak yerine günü kurtarma, nasıl partileri seçime sokamayız, nasıl engelleriz gibi metotlarla çalışmalarının altlıklarını hazırlamaya çalışıyorlar. Bunu birçok örnekleriyle verebiliriz.

“SON SÖZÜ MİLLETİMİZ SÖYLER”

Hele pandemi sürecinde bakanların kendi içlerinde yapmış olduğu tutarsızlıklar ve bu anlamda alınmış kararların yapboza dönmesi, alınan tedbirlerin acemice uygulanmasının sonuçları gerçekten ciddi anlamda hükümet olarak boşluk oluştuğuna da şahit olduk. Hamdolsun Türk milletinin feraseti geniştir bu anlamda ne yaparlarsa yapsınlar millet her zaman son sözü söylemiştir.

“ASLOLAN GÖNÜLLERE GİRMEK VE ORADA EBEDİYEN KALMAKTIR”

Siyasi mezarlıklara baktığınız zaman nice vazgeçilmezler var. “Biz olmasak Türkiye batar”, “Ben olmasam bu parti olmaz” gibi söylemler vardı. İsimlerini bile şu anda aklımıza getiremiyoruz değil mi? Onun için aslolan insanların gönlüne girmek, insanların gönlüne girdikten sonra da orada ebediyen kalmaktır. Menderes’i asan hakimin, savcının veya o kararı verenlerin isimlerini biliyor muyuz? Ama Menderes ismi yıllarca belki asırlarca anılacak. Aynı şekilde Özal’ı unutabilir miyiz? Erbakan’ı, Muhsin Yazıcıoğlu’nu, Demirel’i, Ecevit’i, Alparslan Türkeş’i unutabilir miyiz? Bunlar Türk siyasetine damga vurmuş, demokrasinin ilerlemesi noktasında ciddi fedakarlık yapmış insanlardır. Ama hiçbir zaman kendilerini ‘vazgeçilmez’ görmediler. Bazen iktidara geldiler bazen muhalefete düştüler. Bazen ana muhalefet oldular bazen koalisyon kurarak hükümet kurdular. Benden olan çok yaşasın, benden olmayan az yaşasın mantığıyla siyaset gütmediler. Ama geldiğimiz noktaya baktığımız zaman üzülerek söylüyorum siyaset bu mecraya geldi.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum