"Kare Elektronik 2003'te 4 Girişimci Tarafından Silivri'de Kuruldu"

​​​​​​​İş Dünyası programına konuk olan Kare Elektronik San. Ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Murat Gümüşkaya, “Şirketimiz bundan 17 sene önce 4 girişimci tarafından Silivri’de kuruldu. Kare ismi de 4 kişilik kurucular kurulunu temsil etmektedir. İlk kuruluş ana faaliyet alanımız; kesintisiz güç kaynakları, regülatör ve ınvertör üretimleri üzerine oldu. Trakya bölgesinde oluşturduğumuz güçlü bayilik ağımızla sektöre yön veren firma konumuna geldik” diye konuştu.

"Kare Elektronik 2003'te 4 Girişimci Tarafından Silivri'de Kuruldu"
Editör: Yaz Dostum
09 Haziran 2020 - 20:55 - Güncelleme: 09 Haziran 2020 - 21:13

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Küpe FM ortaklığında yayımlanan İş Dünyası’nın yeni konuğu Kare Elektronik San. Ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Murat Gümüşkaya oldu. Bölgemiz iş insanı, 9 Haziran Salı günü, bugün, saat 09.30’da Küpe FM’de yayınlanan programda dinleyicilerle firmanın kuruluş öyküsünü, güvenlik sistemleri ve hayatımızdaki önemini ve sektördeki son trendleri paylaştı.

Murat Gümüşkaya, radyo programcısı Turhan Alyakut’un sorularını şöyle yanıtladı:

“PANDEMİ SÜRECİNİ MÜŞTERİLERİMİZİ MAĞDUR ETMEDEN GEÇİRDİK”

Turhan ALYAKUT: Zor günler geçiriyoruz yavaş yavaş normalleşme adı altında iş ve sosyal hayatımızda eskiye dönmeye çalışıyor. Siz bu süreci nasıl geçirdiniz şirket olarak?

Murat GÜMÜŞKAYA: Herkes gibi bizde evimizde kendimizi izole ederek ve korumaya çalışarak geçirdik ama tabi ki tedbirlerimizi alarak müşterilerimizi mağdur etmeden işlerimizi de devam ettirmeye çalıştık.

“GÜÇLÜ BAYİLİK AĞIMIZLA TRAKYA’DA SEKTÖRE YÖN VEREN FİRMA KONUMUNDAYIZ”

Turhan ALYAKUT:
Kare Elektronik ne tür hizmetler veriyor?

Murat GÜMÜŞKAYA: Şirketimiz bundan 17 sene önce 2003 yılında 4 girişimci tarafından Silivri’de kuruldu. Kare ismi de 4 kişilik kurucular kurulunu temsil etmektedir. İlk kuruluş ana faaliyet alanımız; kesintisiz güç kaynakları, regülatör ve ınvertör üretimleri üzerine olmuştur. Sahip olduğumuz bilgi, birikim ve tecrübeyi biraz daha geliştirerek Trakya bölgesinde oluşturduğumuz güçlü bayilik ağımızla sektöre yön veren firmalar konumuna geldik. Trakya ve İstanbul kapsamında hizmet veriyoruz.

“KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞIYLA BİRÇOK MAĞDURİYETİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR”

Turhan ALYAKUT: Kesintisiz güç kaynağı ile işe başladığınızı söylediniz. Günümüzde iş yerleri ve üretim yapan yerler için çok önemli bir unsur. Silivri ve çevresindeki fabrikaların en önemli sıkıntılarından biri de elektrik sorunu dolayısıyla kesintisiz güç kaynağı konusu bölgemizin firmaları için önem teşkil ediyor değil mi?

Murat GÜMÜŞKAYA: Evet. Elektrik kesintisiyle birlikte voltaj dalgalanmaları, elektronik cihazların hassasiyetini kesintisiz güç kaynağı ile engellemiş oluyoruz.

“GÜVENLİK SİSTEMLERİ ÇOK GENİŞ KAPSAMLI BİR ALAN”

Turhan ALYAKUT:
Bunların da ötesinde sizin hizmet verdiğiniz alanlardan biri de güvenlik sistemleri, güvenlik kameraları. Güvenlik sistemleri içerisinde neler yer alıyor?

Murat GÜMÜŞKAYA: Güvenlik sistemleri denince aklımıza ilk olarak hırsız alarm sistemleri ve kapalı devre kamera sistemleri geliyor ancak güvenlik sistemlerinin çok geniş kapsamlı olduğunu belirtmek isterim. Örneğin çocuklarınızın güvenliği için kişi takip cihazları, araçlarınızın güvenliği için araç takip cihazları, sevk ettiğiniz ürünler için takip cihazları, yangın, gaz, su kaçağı gibi geliştirilen sistemler özellikle evde bakım alan yaşlılarımız için geliştirilen sosyal alarm sistemleri hepsi birer güvenlik sistemi. Bir de bunların yanında güvenlikle birlikte konforunuzu yönetmek için uzaktan yönetilebilen akıllı ev sistemlerini de bu grupta sayabiliriz.

“CCTV KAMERA SİSTEMİ ÖN PLANA ÇIKIYOR”

Turhan ALYAKUT: En çok kullanılan galiba kamera sistemleri…

Murat GÜMÜŞKAYA: Evet. Kamera sistemleri hem bir olay olduktan sonra emniyete yardımcı olmak açısından hem de yaşananları canlı olarak takip etmek açısından hem de evdeki yaşlılarımızı, çocuklarımızı takip etmek açısından tercih ediliyor. CCTV dediğimiz kapalı devre kamera sistemleri ön plana çıkıyor.

“KORUNMAYA VE TAKİBE İHTİYAÇ OLAN HER YERDE GÜVENLİK SİSTEMLERİ KURMAK BİR ZORUNLULUK HALİNE GELDİ”

Turhan ALYAKUT:
Kamerayla ilgili güvenlik sistemleri sanki olay olup bittikten sonra bazı şeyleri çözmek için daha net işe yarıyor yoksa caydırıcı unsuru da güvenlik anlamında önem mi taşıyor?

Murat GÜMÜŞKAYA: Aynen. Ben öncelikle güvenlik ürünlerinden bahsedeyim. Günümüzde insanların önceliği yiyecek ve barınma, güvenlik de bunun yanı sıra gelmekte. Gerek teknoloji, gerek sosyo-ekonomik düzen gerekse de çevresel faktörler insanların güvenli bir ortamda yaşamaları için tehdit ortamı oluşmakta maalesef. İnsan doğası gereği sevdiklerini ve malını korumak adına elinden gelen önlemleri almak ister. Bazen kendilerince demir parmaklık, cam kilidi, kepenk gibi basit önlemler alabiliyorlar ama bunların dışında gelecek tehdide göre konforundan ve yaşam tarzından ödün vermeden teknolojiden yararlanmaları gereklidir diye düşünüyoruz. Örneğin hırsıza karşı demir parmaklık yaptırılabiliyor ancak bu parmaklıklar kişinin hem konforundan ödün verme hem de hapishanedeymiş gibi hissetmelerine neden oluyor, hem de deprem gibi durumlarda kaçamama gibi durumlara sebebiyet veriyor. Bunların yerine uygun bir alarm sistemiyle birlikte uygun bir kamera sistemi yapıldığı takdirde hem konforunuzdan ödün vermemiş olursunuz hem de istenmeyen durumları da engellemiş olursunuz.

“KAMERA VE ALARM SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ SUÇLARI AZALTMAK VE SUÇLULARI CAYDIRMAKTA YATAR”

Ayrıca alarm ve kamera sistemlerinin caydırıcılığı da diğer çözümlere göre kat be kat fazladır bunu da unutmayalım. Yine evde çocuk bakıcısı bulunduran ebeveynlerin ve bakıma muhtaç yaşlısı olan kişilerin yanlarında olmadıkları sürece gözlerinin arkada kalmaması için kamera sistemleri oldukça kullanışlı. Bunun dışında konforlu yaşam alanları için uzaktan yönetilebilen akıllı ev sistemleri tercih sebebi olmakta.

“EVİNİZİ, İŞYERİNİZİ BEKLENMEDİK TEHLİKELERE KARŞI ÜSTELİK DÜŞÜK MALİYETLERLE KORUYABİLİRSİNİZ”

Turhan ALYAKUT:
Peki geçmişten günümüze sektörü değerlendirdiğiniz zaman neler söylersiniz? Sektörde neler değişti?

Murat GÜMÜŞKAYA: Gelişen dünyamızda gelişen teknolojiyle birlikte artan güvenlik ihtiyacından dolayı sektörümüz çok hızlı değişimler gösterdi. Özellikle internet ağlarının hızlanması ve yaygınlaşması sektörümüze çok hızlı ivme kazandırdı. Öyle ki önceden bu kadar hırsızlık, taciz, cinayet, soygun, kapkaç hatta terör gibi güvenlik tehditleri yoktu dolayısıyla bu kadar güvenlik ihtiyacı da yoktu ancak dediğim gibi değişen dünya ile birlikte artan güvensizlik ortamı, güvenlik sistemi talebini ciddi oranda artırdı. Bu da sektörün artan talep karşısında hızla tepki verip hem teknolojik hem de ekonomik anlamda gelişmesine neden olmuştur. Daha önceden çok yüksek maliyetlere zor ulaşılan ürünler varken şimdi daha ekonomik maliyetlerle çok daha kaliteli ürünlere ulaşabilmekteyiz. Bir de internetin sağladığı imkanlarla güvenlik sistemlerinin birebir akıllı otomasyona dönüşmesi de teknolojinin bir nimeti olmuştur.

“GELİŞEN EV GÜVENLİK SİSTEMLERİ ARTIK EVİNİZİ VE İŞ YERİNİZİ KORUMAKTAN ÇOK DAHA FAZLASINI SUNUYOR”

Turhan ALYAKUT:
Peki güvenlik sistemlerinde son trendler nelerdir?

Murat GÜMÜŞKAYA: Güvenlik sistemlerinde son teknoloji diye bir şey olmadığını belirtmek istiyorum çünkü sektörümüz sürekli ihtiyaca göre çözümler üretiyor. Örneğin içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin sosyal alarm hizmeti ön plana çıktı. Sonra normalleşme süreci başlayınca işyerlerinin açılması kapsamında yerine getirilmesi gereken bazı hususlar var bildiğiniz gibi; termal ısı ölçer kamera şartı getirildi ve sektör bu yöne evrildi. Her zaman ihtiyaç olan hırsız alarm ve yüksek çözünürlüklü kamera sistemlerinin yanı sıra hijyen açısından temassız yüz tanımalı personel takip ve geçiş sistemlerine ihtiyaç duyuluyor. Yine bu süreçte otopark ve plaka tanımı, otomatik bariyer sistemlerine de ihtiyaçlar var. Bu şekilde yeni trendler.

“GÜVENLİK SİSTEMLERİ İLK BAKIŞTA PEK ÇOK KİŞİ TARAFINDAN MALİYETLİ VE LÜKS GİBİ ALGILANSA DA ASLINDA SEVDİKLERİNİZİ, EVİNİZİ, İŞYERİNİZİ, SİZİ, HEM DE BÜTÇENİZİ KORUMALARI SEBEBİYLE FAZLASIYLA AVANTAJLI”

Turhan ALYAKUT: Güvenlik sistemleri kurmak pahalı bir yatırım mıdır?

Murat GÜMÜŞKAYA: Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir ancak müşterilerimizin bir olumsuzluk yaşamadan bu sistemleri önceden yaptırması taraftarıyız çünkü olay gerçekleştikten sonra maddi kayıplar değişkenlik gösterebilir, çok yüksek ve geri dönülmez maliyetler yaratabilir. İşyerinizdeki müşteri firma bilgilerinizi, ticari sırlarınızı içinde barındırdığınız bilgisayarınızın çalınması maddi manevi sarsar. Manevi kayıplara da değer biçilemez. Örneğin evinize giren hırsızın size veya sevdiklerinize zarar verebilme ihtimali… Bunlar inanın ki parayla ölçülecek şeyler değil.

“SİLİVRİ MOTOSİKLET KULÜBÜ’NÜN İLK KURUCU BAŞKANIYIM”

Turhan ALYAKUT: Tüm bu işlerden öte bildiğim kadarıyla siz bir de motor tutkunusunuz. Hatta bildiğim kadarıyla bir de derneğiniz var?

Murat GÜMÜŞKAYA: Evet. Resmi Silivri Motosiklet Kulübü derneğimiz var. İlk kurucu başkanı da benim. Ondan sonra Yasin arkadaşımız oldu, şu anda Orbay arkadaşımız Başkanlık görevine devam ediyor. O da hobilerimin arasında ilgileniyorum.

“FESTİVALİMİZ SİLİVRİ’NİN TANITIMI AÇISINDAN ÇOK FAYDALI OLUYOR”

Turhan ALYAKUT: Motosikletle ilgili önümüzdeki günler için planlanan organizasyonlar var mı?

Murat GÜMÜŞKAYA: Her sene festival düzenliyorduk ama bu sene buna bir ara verip önümüzdeki sene için yapacaktık. Şartlar ne getirir bilemiyoruz ama Silivri’nin konumu motosiklet kullanmak için çok ideal bir yer. Diğer arkadaşlarımız da sürekli rahat bir şekilde gelebiliyorlar. Silivri’nin tanıtımı açısından da çok faydalı olduğuna inanıyoruz festival organizasyonunun. Şu anda malum durumdan dolayı çok fazla bir şey yapamıyoruz. Açıkçası herkes gibi beklemedeyiz.

“SAHİLDEKİ MOTOSİKLET HEYKELİNİ BU TUTKU UĞRUNDA HAYATINI KAYBETMİŞ ARKADAŞLARIMIZA ADADIK”

Turhan ALYAKUT: Bir de sahilde bir motosiklet heykeli vardı. Onun son durumu nedir?

Murat GÜMÜŞKAYA: Biz o heykeli 2 sene önce düşündük. Malumunuz motosiklet kazalarında kaybettiğimiz arkadaşlarımızın adına adadığımız bir heykel bu. Dünyada bir Ukrayna’da var, bir de bizlerin yapmış olduğu bu heykel. O heykel sayesinde geçen sene Türkiye Motosiklet Platformu’ndan Türkiye’nin en iyi motosiklet kulübü ödülünü de aldık. Buradan tekrar hayatını kaybetmiş arkadaşlarımıza adadığımızı söylemek istiyorum.

“BAŞINIZA HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK GELMEDEN ÖNLEMİNİZİ ALIN”

Turhan ALYAKUT:
Son olarak ilave etmek istediklerinizi alalım ve öyle kapatalım yayını…
 
Murat GÜMÜŞKAYA: Teknolojik çözüm ortağı Kare Elektronik olarak şunu söylemek istiyorum; profesyonel bir güvenlik firması tarafından projelendirilen, profesyonel güvenlik sistemlerinin maliyeti tüm bu anlattıklarımızdan sonra sizce de maliyetli değildir. Başınıza bir iş gelmeden güvenlik sistemi yaptırmanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca bize bu imkanı verdiğiniz için Küpe FM ailesine ve Silivri SİAD’a çok teşekkür ediyorum.

Haber : Hazal BAŞARAN
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum