Karye Silivrince Kadın Girişimi Kooperatifinin standı Erdoğan'ın dikkatini çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen Kadın Kooperatifleri İstanbul Buluşması Programı'nda Karye Silivrince Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri de yer aldı.

Karye Silivrince Kadın Girişimi Kooperatifinin standı Erdoğan'ın dikkatini çekti
Editör: Yaz Dostum
10 Kasım 2021 - 00:04
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İstanbul Valiliği tarafından Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde Kadın Kooperatifleri İstanbul Buluşması Programı düzenlendi.

Karye Silivrince Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyelerinin de stant kurduğu programda konuşan Erdoğan, elinin emeğini, gözünün nurunu hayata katan kadınlarla yan yana olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. 

Erdoğan, dünyanın bir uyanış ve dönüşüm sürecinden geçtiğini, böyle bir dönemde, dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların güçlendirilmesinin de bu uyanışın lokomotifi olduğunu anlattı. 

21. yüzyılın, kadınların ekonominin ve kalkınmanın yön veren aktörleri olmaya başladığı bir dönüşüm sürecine sahne olduğunu belirten Erdoğan, kadınların artık yalnızca çalışan değil, girişimci olarak da karşılarına çıktığını ifade etti. 

İş dünyasında ve siyasette, kadınların karar mekanizmalarında görüldüğünü, bunun tüm çevreye sirayet eden olumlu etkilerinin tecrübe edildiğini aktaran Erdoğan, kadınları girişimci olmaya cesaretlendirmenin ve imkan sağlamanın, kalkınma yarışında ışık hızıyla yol almak olduğunu söyledi.

Konuşmalarının ardından Erdoğan, programdaki tüm stantları dolaştı. Karye Silivrince Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin standına da ayrıca bir ilgi gösteren Erdoğan, Silivride üretimi yapılan ürünler hakkında bilgiler alarak kooperatif üyelerine çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Haber : Batuhan Güçlü


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum