Kavun ve Bamyanın En İyi Üreticileri Ödül Aldı

Silivri Belediyesi Geleneksel 8’nci Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Yarışmasında bölgenin en iyi bamya ve kavun yetiştiricileri yarıştı.

Kavun ve Bamyanın En İyi Üreticileri Ödül Aldı
Editör: Yaz Dostum
09 Ağustos 2020 - 12:04 - Güncelleme: 09 Ağustos 2020 - 12:28

Silivri Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivali bu yıl pandemi gölgesinde gerçekleştirildi. 8’incisi planlanan festival organizasyonu pandemi nedeniyle yarışma ile sınırlı tutuldu. Selimpaşa Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, mevsim boyunca kavun ve bamya üretimi yapan çiftçiler yarıştı. Kovid-19 salgın hastalığı gözetilerek hazırlık yapılan alanda dezenfektan ve maske dağıtılırken, ayrıca sık sık sosyal mesafe ve temas konusunda uyarılarda bulunuldu. 32 bamya ve 18 kavun üreticisinin mahsullerini yarıştırdığı etkinlikte, vatandaşlara kavun ve bamya turşusu ikram edildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, üreticileri ziyaret ederek başarılar diledi. 

Geleneksel 8’nci Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Yarışmasına Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz eşi Ezgi Yılmaz ile birlikte katılırken, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, tarım kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş etkinlik alanında Selimpaşalı üreticilerin yarışma heyecanına ortak oldu.

Jüri üyeliğini İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nü temsilen Ziraat Mühendisleri Turan Deniz ve Kemal Yılmaz, Silivri Ziraat Odası Başkanlığını temsilen Ziraat Mühendisi Erkan Öztürk ve Silivri Belediyesi’ni temsilen Ziraat Mühendisi Aslı Uçman’ın yaptığı yarışmada “En İyi Bamya” ödülü için 32 üretici ve “En İyi Kavun” ödülü için 18 üretici jüri karşısına çıktı. İrilik, aroma, görüntü, tat, iç ve dış renk değerlendirmesinde en yüksek puanları alan 3 kavun üreticisi belirlendi.

En iyi kavun yarışmasında 1’inci Serdar Demirel, 2’nci Asım Ertan, 3’üncü ise Zehra Tekin oldu. Bamya kategorisinde ise homojenlik, şekil, büyüklük ve renk değerlendirmesi sonucu en yüksek puanı alan yarışmacılardan Seher Özcan 1’inci, Melek Demirci 2’nci, Nermin Bekar ise 3’üncü oldu.

Dereceye giren yarışmacıların ödüllerini Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Celalettin Yazıcı, Ömer Tekin ve Şükriye Akkaya Karakuş, CHP Belediye Meclis Üyeleri Süheyl Kırkıcı ve Ersin Taşkın, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer ile Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı takdim etti. Her iki yarışmada da birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın ödülü verildi. Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer de dereceye giren tüm yarışmacılara hediye çeki takdiminde bulundu.

Geleneksel 8’nci Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Yarışması davetliler ve vatandaşlara kavun ve bamya turşusu ikram edilmesi ile sona erdi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum