Kaynarca'dan Kan Stokları Azalan Kızılay'a Kan Bağışı

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca; Kovid-19 salgını nedeniyle kan stokları azalan Kızılay’a kan bağışında bulundu; “Kan Bağışı Hayat Kurtarır” diyerek herkese bu anlamda önemli bir mesaj verdi.

Kaynarca'dan Kan Stokları Azalan Kızılay'a Kan Bağışı
Editör: Yaz Dostum
23 Mayıs 2020 - 17:04 - Güncelleme: 23 Mayıs 2020 - 17:10
 
Koronavirüs salgını nedeniyle kan stokları azalması nedeniyle talasemi, lösemi ve kanser hastalarının tedirginlik yaşaması üzerine Kızılay, koronavirüsün kan bağışıyla bulaşmadığı ve her türlü önlemin alınmadığını belirterek kan bağışı çağrısı yapmıştı. Bu çağrıya kayıtsız kalmayan AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca; kan stokları azalan Kızılay'a kan bağışında bulunup, bağışa öncülük etti.

“KAN BAĞIŞI ÇADIRLARINA AKIN EDEN İSTANBULLULARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kaynarca, bağış sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Kızılay’ın "Sadece Hayat Kurtarmak İçin Evden Çık" çağrısına uyarak kan verdik. Koronavirüs nedeniyle kan stoklarının azaldığı bilgisini duyunca kan bağışı çadırlarına akın eden İstanbullulara teşekkür ediyorum.

"STERİL BİR ORTAM İÇİN GEREKEN TÜM HİJYEN TEDBİRLERİ ALINIYOR"

Biz de Kızılay'ın kan topladığı çadırlarda bulduk kendimizi. Esenyurt Kızılay şubesi de diğerleri gibi özveri ve fedakarlıkla çalışıyor, yürekten tebrik ediyorum. Kan vermeden önce form dolduran vatandaşlar olarak, tek tek içeriye alındık, kan vermeden önce görevliler tarafından dezenfektan ile sterilize edildik. Sosyal mesafe dikkati ve kontroller... Bu titizlik de takdire şayandı. Kan bağışı hayat kurtarır.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum