Kerkenezlerin yuvalarına gerilen çelik ağ İBB ekiplerince kesiliyor

İBB Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından “Silivri Falezleri Emniyet Tedbiri Mimari Uygulama Projesi” kapsamında tehlike arz eden falezlerin önlenmesi amacıyla Boşnak Bahçe mevkiinde gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor.

Kerkenezlerin yuvalarına gerilen çelik ağ İBB ekiplerince kesiliyor
Editör: Yaz Dostum
05 Mayıs 2021 - 18:27 - Güncelleme: 05 Mayıs 2021 - 18:37

Daha öncesinde Çevre Derneğinden gelen talep doğrultusunda doğal hayatın korunması ve bölgede yuva yapan kerkenez kuşlarının beslenmelerinin aksamaması için tellerin arasına belirli periyotlarda delikler açılarak kerkenez kuşlarının doğal yaşam alanlarının koruma altına alınması planlanmıştı.

Süreç devam ederken kuş bilimcileri ve çevrecilerin yeni talepleri doğrultusunda bugün İBB yetkilileri ve konunun ilgilileri bir araya gelerek çözüm önerilerini konuşup ortak bir karara vardı.

Bu çerçevede falezlere heyelan riski nedeniyle serilen çelik ağların kuş yuvalarının denk geldiği kısımları kesiliyor, ülkemize üremek için gelen kerkenez kolonisinin yuva alanları daha sonrasında uzmanlarla toplanıp çözüm yolları konuşularak koruma altına alınacak.

Çalışmaları yerinde gözleyen CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen; İBB Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız ile birlikte süreci yakından takip ederek Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ve çevrecilere İBB yetkilileri ile birlikte bilgilendirmede bulundu.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte hem Boşnak Bahçe falezler bölgesindeki tehlike arz eden durum tamamen ortadan kalkmış olacak hem de kerkenez kuşlarının yuvaları korunacak.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum