Kuzey Marmara Otoyolu'nda Erdoğan'dan Çarpıcı Açıklamalar!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri Kesimi (Kınalı- Çatalca Kavşağı Arası) Açılış Töreni'nde konuşuyor.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda Erdoğan'dan Çarpıcı Açıklamalar!
Editör: Yaz Dostum
08 Mart 2020 - 17:27 - Güncelleme: 08 Mart 2020 - 17:46

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan; Ege, Marmara ve İç Anadolu’yu birbirine kesintisiz bağlayan 400 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kınalı-Çatalca kesiminin hizmete açılışı için Silivri'de.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Terör örgütleri tarafından haince şehit edilen Aybüke öğretmen istiklal mücadelemizin günümüzdeki bayraktarlarıdır.

Biz bu ülkeyi kadın ve erkek omuz omuza mücadele vererek kazandık. Cumhuriyetimizi bugünlere kadınlarımızın fedakarlığı ile getirdik.

Baskıcı, ayrımcı politikalara biz son verdik. Bundan sonra da kadınlarımızı dışlayan faşist zihniyete geçit vermeyeceğiz.

Bugün burada Türkiye’nin gururu abidelerinden olan 400 km uzunluğundaki Marmara otoyolunun bir bölümünü daha açıyoruz.

İstanbul’umuzun trafik yükünü önemli ölçüde azalttık. Bugün ise Kuzey Marmara otoyolunun Kınalı – Çatalca kesimini sizlerin hizmetinize sunuyoruz. Yol, su medeniyettir.

3 viyadük, 12 köprü, 14 alt geçit, 9 üst geçit, 51 menfez, 2 tünel ile 2 kavşaktan oluşuyor. Artık vatandaşlarımız kesintisiz seyahat imkanına kavuşuyor. Bu güzergâh Kuzey Marmaray'ı ve Güney Marmara'yı Batı Anadolu2ya bağlıyor. Kınalı mevkiinden giren araçlar Yavuz Sultan Selim köprüsünü kullanarak Dilovası Bursa ve İzmir'e kadar kesintisiz seyahat imkanı sağlayacak. Aynı zamanda kaza riskini ciddi manada azaltıyor. 352 milyon dolarlık bir yatarımla hizmete aldığımız bu proje şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını Allahtan diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Ülkemizin kaynakları israf edilmeyince işte böyle güzel yatırımlar ortaya çıkıyor. Çıkmış birileri israf israf diyor. Ne israfı ya. Hayatınızda böyle bir yol yapmışlığınız mı var. Ey CHP... Sizin bırakın icraatı hayaliniz bile buna yanaşamaz.

Kanal İstanbul projesi en yakın zamanda ihaleye çıkıyor. Bu projeyle ilgili olarak her türlü etüt çalışmasını yaptırdık. 11 farklı üniversiteden 200'ün üzerinde bilim insanı bu projeyi inceledi. Bu proje diğer katkılarının yanında Türkiye'nin stratejik gücüne çarpan etkisi yapacaktır. Hiçbir engel tanımıyor, hiçbir bahaneye hiçbir mazerete prim vermiyoruz. İdeolojim saplantılarla hareket eden bir avuç hizmet düşmanına değil, milletimizin ne dediğine neyi istediğine bakıyoruz. Bütün derdimiz aziz milletimize hizmet edecek eserler üretmek. Boğazın yükünü hafifletecek Kanal İstanbul'u ülkemize kazandırmakta kararlıyız.

YORUMLAR

• 0 Yorum