Leylekler akıma kapılıp telef olmasın diye Küçüksinekli'de önlemler alınıyor

Geride bıraktığımız Ağustos ayında Silivri’nin Büyüksinekli ve Küçüksinekli Mahalleri arasında bulunan yüksek gerilim hatlarına takılan leylekler çevre sakinleri tarafından feci şekilde can vermiş halde bulunmuştu. Leyleklerin çarpılmasını önlemek için harekete geçen BEDAŞ ekipleri, Küçüksinekli Mahallesinde çeşitli güvenlik tedbirleri aldı.

Leylekler akıma kapılıp telef olmasın diye Küçüksinekli'de önlemler alınıyor
Editör: Yaz Dostum
14 Eylül 2022 - 11:14 - Güncelleme: 14 Eylül 2022 - 11:59
Göç yolları üzerinde ilçemize konaklamak, yuva yapmak için gelen leylekler, Büyüksinekli ve Küçük Sinekli Mahallerindeki yüksek gerilim hatlarının kurbanı olmuştu. Geride bıraktığımız Ağustos ayında çevre sakinleri tarafından 5'ten fazla leyleğin ölü olarak bulunduğu bölgede bazı leyleklerinde hat üzerinde asılı kaldığı, feci şekilde yaşamlarından oldukları tespit edilmişti.

Söz konusu olayı katliam olarak nitelendiren Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ile Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER) Kurucu Başkanı Erman Paçalı, üzücü konuyu takip ederek ivedilikle çözümü için görüşmeler yapmıştılar.

Yüksek gerilim hattına yuva yapan leyleklerin güvenliği için çalışma başlatıldı. Göç yolları üzerinde bulunan enerji nakil hatlarında kuşların çarpılma riskini ortadan kaldırma amacıyla direklerin üzerlerine yuvalar yapıldı. Enerji kalitesinin sürekliliği ve leylekleri korumak adına izolasyon malzemeleri yardımıyla hatlar izole de edildi.  
Hazal BAŞARAN



Ağustos ayında yaanan üzücü olay ise bu karelerle gündeme taşınmıştı:






 

YORUMLAR

  • 0 Yorum