Mecidiyeköy – Mahmutbey Metrosu 9 Milyon Yolcu Taşıdı

Avrupa Yakası’nın ilk sürücüsüz metrosu M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, günlük 100 bin yolcuyu aştı. 28 Ekim’de açılan hat, şimdiye kadar 9 milyon yolcu taşıdı.

Mecidiyeköy – Mahmutbey Metrosu 9 Milyon Yolcu Taşıdı
Editör: Yaz Dostum
25 Mart 2021 - 12:36

Kabataş ile Esenyurt arasında projelendirilen Avrupa Yakası’nın ilk sürücüsüz metro hattının 1. etabı olan M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, 22 Mart Pazartesi günü yolcu sayısında kendi rekorunu kırarak 100.147 yolcuya ulaştı.

Şehrin kuzeyindeki toplam 6 ilçeden geçerek bu bölgelerden geçen 18 kilometrelik hat, bu bölgedeki 3 milyonluk nüfusun Avrupa Yakasının iş, eğitim, eğlence ve kültür alanlarına erişimini kolaylaştırdı. Bölge halkı tarafından özlemle beklenen bir hizmet haline gelen M7, 5 ayrı noktada metro, metrobüs ve tramvay hatlarıyla entegrasyon sağladı. Mecidiyeköy – Mahmutbey Metrosu, tüm bu özellikleri sayesinde bugüne kadar 9 milyonun üzerinde yolcu taşıdı.

 PANDEMİ ŞARTLARINA RAĞMEN TRAFİĞİ RAHATLATTI

Hattın 700 bin yolcu taşıma kapasitesi olduğunu belirten Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy, “Bu hattımız pandemi döneminde açıldı ve içinde bulunduğumuz koşullar dolayısıyla kapasitesinin çok altında hizmet veriyor. Yine de yeni açılan bir hat için 6 ay gibi bir sürede ulaştığı günlük yolcu sayısı mutluluk verici. Hattımızın artan yolcu yoğunluğuna paralel olarak hafta içi sefer tarifemizi güncelledik. Tren sefer oranlarında düzenleme ve ek sefer uygulamasıyla kapasitenin etkin kullanılmasını ve yükseltilmesini sağladık” dedi.

Hattın pandemi koşullarında dahi İstanbul trafiğini rahatlattığını kaydeden Özgür Soy, “Şartlar normale döndüğünde bu etkiyi daha net göreceğiz. Çünkü daha önce raylı sistemleri kullanmayan insanlar bu hattımızla beraber metro kullanmaya başladı. İstanbullular şehrin merkezine gitmek için birkaç aktarma yapmak zorunda kalıyorlardı ve tercihleri karayolu oluyordu. Hattın açılışıyla birlikte trafiğe girmeden Mahmutbey güzergahından Mecidiyeköy’e gelmek mümkün hale geldi. Üstelik İstanbullular aktarma yapmaktan da kurtulmuş oldu” diye konuştu.

SANATSAL FAALİYETLERE DE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Geniş meydanları ve yüksek tavanlara sahip Mecidiyeköy – Mahmutbey Metrosu, kültür sanat etkinlikleri için de uygun bir mekan oluşturdu. Müze ve sergi alanlarının kapalı olduğu bu dönemde, bu hat geçen 6 aylık sürede 2 sergiye ev sahipliği yaptı. Hattın 9 metrelik bir duvarında, Türkiye’nin ilklerine imza atan 25 önemli kadınının portreleri yapılarak İstanbulluların seyrine sunuldu. Pandemi sonrası bu tür sanatsal etkinliklerin çok daha arttırılması hedefleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum