Melih Yıldız sordu: Silivri Belediyesi arpayı, samanı neye göre dağıtıyor?

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız; arpa, saman vb. tarım desteklemeleri konusunda Silivri Belediyesi’nin dağıtım anlamında çok adil bir düzen sağlayamadığı kanaatini paylaştı. “Bu arpa, saman, yem bezelyelerinin dağıtımında sorun yaşandığını görüyorum” diyen Melih Yıldız, Başkan Yılmaz’a seslenerek, “Neye göre dağıtıyorsunuz? İki ineği olana mı, 20 koyunu olana mı dağıtıyorsunuz yoksa istediğinize mi veriyorsunuz? Burada kriter nedir? Benim sahada gördüğüm, köylerde yaşadığım, şikayetini aldığım bu dağıtımın çok adil olmadığı… Bu dağıtımlarda daha hassas ve titiz olmanızı öneriyorum” şeklinde konuştu.

Melih Yıldız sordu: Silivri Belediyesi arpayı, samanı neye göre dağıtıyor?
Editör: Yaz Dostum
10 Haziran 2022 - 17:34 - Güncelleme: 10 Haziran 2022 - 18:14
CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, bugün yapılan Haziran ayı meclis oturumunda arpa, saman vb. tarım desteklemelerinin hakkaniyetli dağıtımıyla ilgili soru işaretlerini gündeme taşıdı.

“ÜRETİCİ YARARINA ÇALIŞMALARINIZA DESTEK VERDİK AMA BİR AKSAKLIK GÖRÜYORUM”

Melih Yıldız, konuyla ilgili şunları söyledi:


"Önümüzdeki süreçte saman balyası dağıtımı yapacaksınız. Bu yaptığınız projeye bizler de tarımla uğraşan kişiler olarak destek verdik. Üreticinin böyle bir dönemde bu tür desteklere ihtiyacı olduğunu her fırsatta ifade ettik fakat ben burada bir aksaklık gördüğümü sizinle paylaşmak ve ikaz etmek istiyorum.

“ARPA, SAMAN DAĞITIMINDA KRİTERİNİZ NEDİR?

Bu arpa, saman, yem bezelyelerinin dağıtımında sorun yaşandığını görüyorum. Burada kriter nedir? Neye göre dağıtıyorsunuz? İki ineği olana mı, 20 koyunu olana mı dağıtıyorsunuz yoksa istediğinize mi veriyorsunuz? Burada kriter nedir?

“ADİL DAVRANMADIĞINIZ İÇİN ELEŞTİRİYORLAR”

Benim sahada gördüğüm, köylerde yaşadığım, şikayetini aldığım bu dağıtımın çok adil olmadığı… Bu dağıtımlarda daha hassas ve titiz olmanızı öneriyorum. Çünkü 15 numaralı ikametgahta alan vatandaş, 16 numaralı vatandaşta almayan vatandaş size eleştirilerini ifade ediyor. Buna bir kriter getirirseniz daha doğru hareket etmiş olursunuz diye düşünüyorum.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum