Melih Yıldız Tek Tek Açıkladı: İşte İBB'nin Son Tahlilde Silivri Hizmetleri!

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Melih Yıldız, Silivri Belediye Meclisinin 2021 yılı Mayıs ayı Meclisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Silivri’ye kazandırdığı hizmetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Melih Yıldız Tek Tek Açıkladı: İşte İBB'nin Son Tahlilde Silivri Hizmetleri!
Editör: Yaz Dostum
19 Mayıs 2021 - 00:31 - Güncelleme: 19 Mayıs 2021 - 22:42

Silivri Belediye Meclisinin 2021 yılı Mayıs ayı meclis toplantısı 1.birleşiminin 1. oturumu, geçtiğimiz Pazartesi günü meclis üyelerinin katılımıyla Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Melih Yıldız, ilçemizde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan ve devam eden hizmetleri paylaştı öte yandan çalışmaların değerlendirmesini yaptı.

Melih Yıldız, şu açıklamayı gerçekleştirdi:

Büyükşehir Belediyemizin Silivri’mizle alakalı yapmış olduğu hizmetleri kısaca paylaşmak isterim;

-Biliyorsunuz Boğluca’nın özellikle Konutlar bölgesinde yapı yasağından dolayı mağdur olan vatandaşlarımız var. Bununla alakalı Boğluca Deresi taşkın alanı bölgesinde yapı yasağının kaldırılması teklifi Mayıs ayı meclisine getirilecek. Sürecin hızla ilerlemesi anlamında ve buradaki sorunu da bir an önce çözüme kavuşturmak için Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı Meclis Üyeleri olarak birlikte hareket edeceğimizi düşünüyorum.

-1/1000 Ölçekli E-5 Güneyi Sahil Bölge Planlarımız yine Mayıs meclisine getirilecek.
-Büyükşehir Belediyemizin İSKİ ekipleri tarafından Alibey Mahallemizde 1. Etap çalışmaları tamamlanmış, içme suyu ve atık suyu hatlarının tamamı yenilenmiş ve 2301 ton asfalt serimi gerçekleştirilmiştir.

-Yeni Mahalle’de İSKİ ekiplerimiz tarafından altyapı çalışmaları tamamlanan sokaklarda asfalt serim işlemi tamamlanmıştır. Yol Bakım ekiplerimiz tarafından Yeni Mahalle’de prestij cadde düzenleme çalışmalarımız devam etmekte. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte yaya yürüyüş yolu ve bisiklet yolları ilçemize kazandırılmış olacaktır.

-İstanbul Büyükşehir Belediyemizin “Çiftçiye Destek Projesi” kapsamında gerçekleştirdiği ücretsiz fide desteği, ilçemizin 20 mahallesinde 124 üreticiye yaklaşık 1 milyon adet fide dağıtımı yapılmıştır ve yapılmaya devam ediyor.

-Ayrıca yine Büyükşehir Belediyesi İSKİ ekiplerimiz tarafından mahallelerimizde su kanallarının bakımları yapılarak, her tarlayı suyla buluşturma anlamında çalışmalarımız devam etmektedir.

-İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tarafından baştan sona yenilenen Müjdat Gürsu Spor Tesislerinin açılışı 20 Mayıs tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu tarafından yapılacaktır. Tüm spor kulüplerinin ve çevre sakinlerinin kullanacağı tesis, ilçemize şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

-Selimpaşa Kavşak projemizle alakalı TEM bağlantı yolu alt geçidi yani 1. Etap, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmıştır. En kısa sürede yapımına başlanacaktır. Projenin diğer etapları henüz Karayollarında onaydadır. Karayolları Genel Müdürlüğü onaylar onaylamaz proje hızlı bir şekilde yol alacaktır.

-Boğluca Deresi Yaşam Vadisi Rekreasyon projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından yapımı hızla devam etmektedir.

Yapılan hizmetler tabi ki bir lütuf olarak algılanmamalıdır, bunlar tüm belediye başkanlarının yapması gereken görevlerdir. Böyle değerlendirmek gerektiğini düşünüyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum