Mensubiyete Göre Yönetici Atarsanız, Sadece Kendilerini Rezil Etmekle Kalmaz

Genel Başkan Talip Geylan, Düzce’de bir okulda, okul müdürünün kendisine özel tuvalet yaptırmasına ilişkin kamuoyuna yansıyan haberler hakkında açıklama yaptı.

Mensubiyete Göre Yönetici Atarsanız, Sadece Kendilerini Rezil Etmekle Kalmaz
Editör: Yaz Dostum
19 Eylül 2022 - 21:53

“Bir sendikanın kadın kolları başkanını, atama şartlarını taşımadığı halde, proje okuluna müdür yaparsanız işte böyle fark yaratan icraatlara imza atılır!” diyen Genel Başkan Geylan, liyakat ve ehliyet esasına göre değil de, mensubiyete göre yönetici atanması yapıldığında, öğretmenlik mesleğinin saygınlığının zedelendiğini bildirdi. Genel Başkan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e çağrıda bulunarak, akademik başarısı en yüksek olan çocuklarımızın okuduğu bu okullarımızın yönetici ve öğretmen atama süreçlerini keyfiyetten kurtararak, hakkaniyetli bir düzene kavuşturmasını istedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “

“Liyakat ve ehliyet esasına göre değil de mensubiyete göre yönetici atarsanız, sadece kendilerini rezil etmekle kalmaz, mesleğimizin saygınlığını zedeleyen görüntülere de neden olurlar.

Bir sendikanın kadın kolları başkanını, atama şartlarını taşımadığı halde, proje okuluna müdür yaparsanız işte böyle fark yaratan icraatlara imza atılır!

Söylemekten dilimizde tüy bitti: Proje okullarının yönetici atamaları da MEB yönetici atama yönetmeliğine tabi şekilde gerçekleştirilmelidir. Sayın Bakan Mahmut Özer’den beklentimiz ve isteğimiz, Aksi taktirde, bu vebale herkes ortaktır!”

YORUMLAR

  • 0 Yorum