"Mera diye yıktıkları Çayırdere Piknik Alanını nasıl kiralayabildiler?"

İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Refik Bek, Çayırdere Piknik Alanı’nın yıkımıyla ilgili konuştu. “2019 seçimleri sonrası Çayırdere Muhtarı, Muhtarlar Derneği Başkanı, Kaymakam beyimizle beraber bütün Silivri protokolüne kuzu çevirme yaptık. O zaman burası mera değildi! Ne zaman Refik Bek, 2019’un sonunda İYİ Parti İlçe Başkanı oldu, piknik alanı yıkıldı. Diyelim ki mera, buna da kabul. Muhtarlık veya belediye bana merayı nasıl kiralayabildi? Bu ayrı bir tartışma konusu” dedi.

"Mera diye yıktıkları Çayırdere Piknik Alanını nasıl kiralayabildiler?"
Editör: Yaz Dostum
27 Kasım 2021 - 23:27 - Güncelleme: 28 Kasım 2021 - 00:48
İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Refik Bek, bugün düzenlediği basın toplantısında “Onlar açtırdı kutuyu, bizde söylüyoruz kötüyü” diyerek Silivri Belediyesi’nin kaçak yapılaşma ile mücadelesini eleştirdi.

Çayırdere Piknik Alanı’nın mera olduğu gerekçesiyle yıkıldığını söyleyen Bek, aynı parselde yine mera içinde 150 metre alt tarafta kalan binanın neden korunduğuna ise anlam veremediğini vurguladı.


“ÇAYIRDERE PİKNİK ALANINI 2012’DE KİRALADIM”

Bek, konuyla ilgili şöyle konuştu:

Çayırdere’deki piknik alanını yıktılar. Ben burasını 2012 yılında ihale ile muhtarlıktan kiralamıştım. 2012’den beri işletiyorduk.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ, PİKNİK YERİNİ DEVRETTİĞİM EŞİMLE, 2016’DA NOTERDEN KİRA KONTRATI YAPTI”

Köyler mahalleye dönüşünce 2016 yılında muhtarlıktan gelen bu kiralamayı noter kanalıyla yeri eşime devrettim. O dönem ulusal bir gazete çıkarmıştık, bende Yazı İşleri Müdürü idim. Üzerime bir şey olmaması gerektiği için eşime devrettim. 2016’da Silivri Belediyesi noterden eşimle kira kontratı yaptı.

“MERA DİYEREK YIKTILAR”

Bu sözleşmeler varken geldiler yerimizi burası “mera” diyerek yıktılar. Arkadaş burası 2000’den beri içinde 35 senelik çam ağaçlarının olduğu piknik alanı ve çay bahçesi. 2019’a kadar mera değildi! 2019’a kadar benden önce köyden bir arkadaş işletti. Benden sonra köy muhtarlığı işletti. Hepsi beceremediler.

“2019 SEÇİMLERİ SONRASI BÜTÜN PROTOKOL KUZU ÇEVİRME YAPMIŞTIK”

2012 yılında Salih Keser kaymakamımızın orada okul kapanış töreni yaptığı sırasında muhtarın da teşvik etmesiyle orada ihaleye girdik, aldık, yatırım yaptık, 7-8 sene de işlettik. O süreçte piknik alanına kaymakamlar, belediye başkanları, milletvekilleri, gazeteci arkadaşlarım geldi, hepsini ağırladık. Hatta 2019 seçimleri sonrası Çayırdere Muhtarı, Muhtarlar Derneği Başkanı, kaymakam beyimizle beraber bütün Silivri protokolüne kuzu çevirme yaptık. O zaman burası mera değildi!

“İYİ PARTİ’DEN İLÇE BAŞKANI OLUNCA, PİKNİK ALANI YIKILDI”

Ne zaman Refik Bek, 2019’un sonunda İYİ Parti İlçe Başkanı oldu, 2020’nin Mart ya da Nisan ayıydı piknik alanı yıkıldı.



“MERAYSA BANA NASIL KİRALADINIZ?”

Diyelim ki mera, buna da kabul. Muhtarlık veya belediye bana merayı nasıl kiralayabildi? Bu ayrı bir tartışma konusu. Bu da bir suç. Bununla ilgili de yasal sürecimizi başlattık çünkü benim orada ciddi anlamda yatırımım vardı. Maddi manevi zararımızı tanzim etmek için bu konuyla ilgili belediyeye dava açtık.

“AYNI PARSELDE VE MERA İÇİNDEKİ BİNAYI NEDEN YIKMADINIZ?”

Bu konuda dikkatinizi çekmek istediğim farklı bir konu var. Çamlık alanının bulunduğu parsel 4151. Aynı parselin içinde bizim çamlığın altında iki tane bina var. Siz aynı parselde mera diye yıkım yapıyorsunuz. Mera kanununa göre de meraya çivi çakamazsınız. Doğru. Diyelim ki bizimkini haklı olarak yıktınız. Arkadaş Refik Bek’inkini yıkıyorsunuz da aynı parselde meranın içinde 150 metre altındaki yeri niye yıkmıyorsunuz?



“ALLAH ISLAH ETSİN”

Onlar açtırdı kutuyu bizde söylüyoruz kötüyü. Durum bu. Bu bina duruyor, bizimkini yıktılar. Allah ıslah etsin.



Meralarla ilgili başka bir konu da. Şurası düğün salonu ve lojmandı, altında fırını olan belediyenin bulunduğu bir alandı. Bu alanda mera içinde. Fırını, lojmanları yıktılar. Bunların hepsi köyün parasıyla yapılan yerlerdi. Meraya çivi çakılmaz ya, belediye onun arkasına böyle pazar yeri ve düğün salonu yaptılar. Ne akla hizmetse! Çelişki üzerine çelişki.


Haber : Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Erkan civaş
    2 yıl önce
    Siz nasıl köy tüzel kişiline ait bir tarlayı özcan başkanla alıp parselledınız ve burdaki evler yıkıldı bunnun vebalii var başşkan vebali
  • Ahmet Refik Bek
    2 yıl önce
    Erkan Çivaş , öyle atıp tutmakla olmuyor , bunu ispat etmek zorundasın. Özcan Başkan ve benimle ne ilgisi var ? Mahkemede hesabını verirsin artık. Bilmediğin konularda yorum yapmamayı da öğrenirsin.