Mesut Üner: Çatalca'mıza 3,5 yılda 30 yıllık hizmet yaptık

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, görev süresince ilçede hayata geçirdikleri projeler, birbirinden önemli yatırımlar ve hizmetler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Alt yapıdan üstyapıya, eğitimden sağlığa pek çok alanda sosyal belediyecilik çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Üner, “Bu süreç içinde gerçekten 30 yıllık iş yaptık. Yeni Kaymakamlık hizmet binası, Millet Bahçesi, Cumhuriyet Meydanımız, Kapalı Katlı Otopark, Ticaret Merkezi, Yaşam Vadisi, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Kapalı Spor Salonu, Yöresel Ürünler Halk Pazarı, 1000 Araçlık Otopark Yeri İle Kapalı Pazar Alanı kentimizin geleceğine yaptığımız yatırımlardan öne çıkanlar...” dedi ve ekledi: “3,5 yılda yaptıklarımız gerçekten yapacaklarımızın teminatı oldu. Bu anlattıklarım yaptıklarımızın yalnızca %40’ı. Halkımızı layık olduğu daha nice güzel hizmetlerle buluşturacağız.”

Mesut Üner: Çatalca'mıza 3,5 yılda 30 yıllık hizmet yaptık
Editör: Yaz Dostum
21 Ekim 2022 - 15:46 - Güncelleme: 21 Ekim 2022 - 16:08
Çatalca’nın bugününe ve yarınlarına değer katma yolunda güçlü adımlar attıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mesut Üner; göreve başladığı günden bu yana yaptıkları insan odaklı çalışmalarda toplumun her kesimini kapsayacak vizyon projeler hayata geçirdiklerini vurguladı. Alt yapıdan üst yapıya, hayata geçirdikleri ve geçirecekleri projelerin yanı sıra, ilçenin doğal güzelliklerini ve kültürel yapısını koruyarak, gelişmesi ve çekim merkezi olması için yoğun çalışma içerisinde olduklarını vurgulayan Mesut Üner, “Sözlerimizi birer birer tutuyor ve projelerimizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çatalca’mız her şeyin en güzelini hak ediyor” dedi.

Çatalca Belediyesi olarak ilçe sakinlerinin  yaşam standardını yükselten hizmetleri hayata geçirdiğini ifade eden Başkan Üner, göreve geldiği andan itibaren gerçekleştirdiği yatırımlarla ilçenin çehresini değiştirdiklerini aktardı. 

Makamında gerçekleştirdiğimiz görüşmede Üner, gerçekleştirdikleri hizmetleri özetle şöyle anlattı:

“ÇATALCA’MIZA YAKIŞIR BİR MEYDAN YAPTIK”

“Meydanı komple açtık. Bu meydanda futbol sahası, pazar yeri, dükkanlar, halk eğitim binası vardı. Beton yoğunluğu vardı. Hepsini yıktık. Pırıl pırıl bir meydan yaptık. Halk Bankası’nın olduğu yeri satın aldık. Belediye iş merkezini, kaymakamlığı, SGK binasını yıktık. Yeni SGK binası yaptık.

“İLÇEMİZE DEĞER KATAN YAŞAM VADİSİ PROJEMİZE, ÖNCEKİ DÖNEM CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI MERHUM CEM KARA’NIN İSMİNİ VERDİK”

En önemlisi de ahde vefayı ortayı koyduk. Ülkemizin normalleşmeye ihtiyacı var, kavgaya ihtiyacımız yok. Eşekçi Deresi olarak bilinen bölgede Yaşam Vadisi yaptığımız alana aramızdan ayrılan geçmiş dönem belediye başkanlığı görevini yürüten Cem Kara’nın ismini verdik. Adliyenin karşısında atıl bir şekilde duran alanı da bir yaşam merkezi haline getirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Oraya da ondan önceki Belediye Başkanımız İsmail İp’in adını vererek "İsmail İp Yaşam Alanı" dedik.

“BİZ ÇATALCA’YA SAHİP OLDUĞU TÜM DEĞERLERİ İLE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Belki partiden bazı hemşerilerim CHP’li bir belediye başkanının ismini verdiğimiz için kızmış olabilirler. O park orada olduğu müddetçe adamın ismi orada belki 200 yıl yaşayacak. Bu ismi uygun gören Mesut Üner ise belki 10 yıl sonra unutulacak. Gençler belki bilemeyecek. Olsun. Saygı olmadan güven, huzur ve gelişimden söz etmek oldukça zordur. O nedenle Çatalca’mızın bütün gerçekliğini ve değerlerini, toplumun her kesimini kapsayan saygı temelli bir siyasi anlayış ilişkilerimizin teminatı olmaya devam edecek. Bizden sonra gelenlerin de farklılıklarımızı aramızda bir ayrışma sebebi olarak görmeden devam eden bir anlayışta olmasını ümit ediyorum.

“KENTİMİZE VİZYON KATAN PROJELER KAZANDIRDIK”

Kaynaklarımızı verimli kullanarak Çatalca’mızın vizyonunu değiştiren önemli çalışmalar yaptık ve yapıyoruz. Bu süreç içinde gerçekten 30 yıllık iş yaptık. Yeni Kaymakamlık hizmet binası, Millet Bahçesi, Cumhuriyet Meydanımız, Kapalı Katlı Otopark, Ticaret Merkezi, Yaşam Vadisi, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Kapalı Spor Salonu, Yöresel Ürünler Halk Pazarı, 1000 Araçlık Otopark Yeri İle Kapalı Pazar Alanı kentimizin geleceğine yaptığımız yatırımlardan öne çıkanlar…

“HİZMETLERİMİZİ HALKIMIZIN İHTİYAÇ VE TALEPLERİNE GÖRE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
 
Kaleiçi Mahallemizdeki restorasyon ve çevre düzenleme projemiz, öte yandan içerisinde; kır düğünü alanı, piknik alanı, oturma alanları, çocuk oyun alanları ve otopark alanı bulunan Çanakça Sosyal Tesisi ve Muratbey Mahallesi Sosyal Tesisi ile Çatalca’mızın sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sunduk. Mahallelerimize yepyeni meydanlar yapıyoruz. 27 tane mahalle meydanı düzenledik. Çatalca Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yine hep birlikte ilçemizi çok daha güzel hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz.  

“SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ ÖZELLİKLE ÖZEL DERSHANELERE GİTME İMKÂNI BULAMAYAN ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİM DURAĞI OLDU”
 

Eğitim, sosyal, kültür, sanat, spor gibi hayatın her alanında 7’den 70’e herkese hizmet ediyoruz. Bu çerçevede gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, özel kurslara gitme imkânı olmayan öğrencilerimize kurs vermek ve ailelerimize destek olmak için Sürekli Eğitim Merkezimizi açtık. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar 10 bin öğrencimize okullarında her ay deneme sınavı yapılıyor. 8. sınıflar LGS’ye, 12. sınıflar üniversiteye hazırlanıyor. Dinamik ve alanında uzman mevcutta 16 öğretmen kadrosuyla öğrencilere ücretsiz hizmet veren merkezimizde ayrıca 280 öğrencimiz yine ücretsiz dershane eğitimi alıyor. Bölge öğrencileri için büyük bir fırsat eşitliğine imkân verirken, değerli velilerimizi de ciddi manada maddi külfete sokan eğitim harcamalarından kurtarıyoruz. Okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin gayretli çalışmaları ve velilerimizin duyarlılığı neticesinde ilçemizin eğitim kalitesi her geçen gün daha da artmakta. Eğitim öğretimdeki bu yükseliş grafiğinin gerçekleşmesinde, fedakarca çalışan eğitimcilerimize, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ediyorum.

“ÇATALCA BELEDİYE SPOR KULÜBÜ, BİNLERCE ÇOCUĞA ÜCRETSİZ SPOR YAPMA İMKANI SAĞLIYOR" 

Spora, sporcuya ve tesisleşmeye de çok önem veriyoruz. Geleceğimizin teminatı ve ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın mutlaka bir branşta spor yapmaları gerektiğine inanıyorum. Bu sebeple Çatalca Belediye Spor Kulübümüzü kurduk. 15 farklı branşta (spor, yüzme, karate, basketbol, voleybol, hentbol, güreş, okçuluk vs.) spor yapan evlatlarımızın sayısı kısa sürede 4 Bin 500’leri buldu. Çocuklarımıza istedikleri, yatkın oldukları, kabiliyetlerinin uygun olduğu sporları yaptırmak için, tesis, malzeme ve diğer her türlü maddi ve manevi imkânlarımızı sunuyoruz. 40 tane beden eğitim öğretmeni ile çocuklarımıza düzenli olarak spor yaptırıyoruz.

“DAHA ÇOK ŞAMPİYON ÇIKARACAĞIZ”

Buradan Galatasaray’a, Beşiktaş’a, Güreş Milli Takımına giden çocuklarımız var. 6 ayda güreşlerde Balkan Şampiyonu çıkardık. Karatede Avrupa İkincisi çıkardık. Daha fazla şampiyon çıkartacağız. Daha fazla başarı çıkartacağız. Hepsi çok iyi. Tarifi imkansız bir mutluluk ve ilçemiz adına gurur yaşıyorum.

“SIFIRDAN GÜREŞ SALONU YAPTIK”

Çatalca’mızda ata sporumuz güreş branşında yarınlarımızın teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz için Güreş Salonu yapımını sağladık. Gençlerimiz ve çocuklarımızın rahatlıkla idmanlarını yapması dışında, sosyalleşmesi içinde tesisimizde her türlü imkânı sağladık. Güreş salonumuzda konusunun uzmanı hocalarımız da görev almakta. Güreş salonumuzun adına da ilçemizde güreş sporunun unutulmaz ismi ve emektar İlyas Demiroğlu ismini vererek, kıymetli hocamızın adını ilçemizde ölümsüzleştirdik. Bugün salonumuzda gençlerimiz ve çocuklarımızın idmanlarını keyifle yaptığını görmek, bizleri oldukça sevindiriyor.

“AYRIM YAPMADAN 37 MAHALLEMİZİN TAMAMINA KIRSAL MAHALLE STATÜSÜ GETİRDİK”

Kırsal Mahalle Statüsü konusuna da değinmek istiyorum. Biz 2 merkez mahalle hariç, 39 mahallenin 37’sinde uygulama yapacağız. Kırsal Mahalle Kanunu içinde vergi indirimi, vergi muafiyeti ve su faturası indirimi gibi önemli konu başlıkları bulunuyor.

Bu bakımdan ‘Kırsal Mahalle Kanunu’ İle Artık Çatalca’mızda; Belirlenen Alanlarda Emlak Vergisinden Muaf Olunacak, İçme Ve Su Kullanma Ücreti; En Düşük Tarifenin Konutlar İçin %25’ini, İş Yerleri İçin %50’sini Geçmemesi, Bina İnşaat Harcı Alınmaması, İmarla İlgili Harçların Alınmaması, Kanunana Göre Alınması Zorunlu Diğer Vergi, Harç Ve Harcamalarda Katılma Payları %50 İndirimli Uygulanması Ve Bu Yerlerde Ticari, Sınai Ve Turistik Faaliyetlerde Kullanılan Bina, Arsa Ve Araziler İçin Emlak Vergisi %50 İndirimli Uygulanması. Çatalca’mızın her sorununun çözülmesi için çalışmalarımıza durmaksızın devam edeceğiz.

“HİÇBİR VATANDAŞIMIZ MAĞDUR OLMASIN DİYE BELEDİYE OLARAK KAMU GELİRİNDEN FERAGAT ETTİK”

Burada belediyenin kaybı ne? Binalardan aldığı emlak harçlarını alamayacak. Biz 37 mahalleyi de bu işin içine dahil ettik. Ayırt etmedik. Benim Çiftlikköy dediğim yer eskiden beldeydi, mahalleye döndü. Orada hayvancılık, tarım yapan dünya kadar insan var. Kırsal Mahalle Statüsü’ne alınmasaydı onlar mağdur olmayacak mıydı? Benim Başakköy’ümle, Çiftlikköy’üm arasında ne fark var? İmkanlarımız zor, gelirimiz daha az ama eşit bir bakış açısıyla hizmet etme isteğimizden ödün vermedik.

“HİBE İLE DEĞİL 70 TANE ARACI SATIN ALARAK BELEDİYEMİZİN ENVANTERİNE YAZDIRDIK”

Bir diğer çalışmamızda belediyemizde kullandığımız araçlarımızı satın alarak bütçemize katkı sağlamak. İhale ile kiralamak yerine araçları satın alıyoruz. 70 tane araç satın alarak, belediyemizin envanterine kattık.

“ÇÖP TOPLAMA İŞİNİ KENDİMİZ YAPIYORUZ”

Çöp işini ihale etmiyor, temizlik hizmetini kendimiz yapıyoruz. İstanbul’un en büyük yüz ölçümlü ilçesi olmamızı, Çatalca’mıza hizmet yolunda asla bir engel olarak görmedik, görmeyeceğiz de. Kısıtlı bütçemize rağmen Çatalca Belediyesi borçlanmadan mal sahibi olan bir belediye haline geldi.

“KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE BAŞKANI KONUTU OLACAKTI, GİRİŞİMLERİMİZ NETİCESİNDE YAPILARI REHABİLİTASYON MERKEZİNE DÖNÜŞTÜREREK ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN HİZMETİNE SUNDUK”

Önceki dönemde Çatalca’mıza İBB tarafından kazandırılan Kiptaş konutları mevkiinde Kaymakamlık ve Belediye Başkanı konutu olarak tahsis edilen iki bina için dönemin Çatalca Kaymakamı şimdiki Nevşehir Valimiz İnci Sezer Becel ile görüştük. Bu binalardan feragat edildi ve ilçemizdeki özel bireylere kazandırıldı. Çatalca’mızdaki özel birey kardeşlerimizi ve ailelerini zorlu hayat yollarında yalnız bırakmıyoruz. Çalışmalarımızın sonucu olarak modern ekip ve ekipmanlarımız ile birlikte Rehabilitasyon Merkezimizi hizmetlerine sunmuş bulunuyoruz. Kapsamlı programların uygulandığı merkezimizde; Özel Eğitim Alanı Öğretmenlerimiz, Fizyoterapistlerimiz, Psikoloğumuz ve Usta Öğreticilerimiz tarafından hem öğrenci hem de velilerimize yönelik eğitimler veriliyor. Çatalca Belediyesi Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezimiz, yeniden ilçemize hayırlı olsun.

“BİLİM ÜNİVERSİTESİ İÇİN GÜN SAYIYORUZ”

Çatalca’mızda ‘’Florence Nightingale Üniversite Hastanesi’’ kuruluşu olacak ‘’Bilim Üniversitesi’’ için de gün sayıyoruz. Sosyal belediyecilik alanında hayata geçirdiğimiz o kadar çok uygulamalar var ki… Birçok devlet hastanesi ile de protokolümüz var, vatandaşlarımızın hastane ve ev arasında ulaşımına olanak sağlıyoruz. Bizler Çatalca Belediyesi olarak insan odaklı belediyecilik anlayışımızda dün olduğu gibi bugünde vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz, çünkü her şeyin başı sağlıktır. Daha mutlu daha huzurlu bir kent yaratmak için çalışmalarımızı her alanda sürdürüyoruz.

“YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR”

3,5 yılda yaptıklarımız gerçekten yapacaklarımızın teminatı oldu. Çatalca’mız her şeyin en güzelini hak ediyor. Bu anlattıklarım yaptıklarımızın yalnızca %40’ı. Biz kalıcı belediye hizmetleriyle vatandaşın taleplerine göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sözlerimizi birer birer tutuyor ve projelerimizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızdan aldığımız güçle hız kesmeden yolumuza devam edecek ve sağladığımız yatırımlara yenilerini ekleyerek halkımızı layık olduğu daha nice güzel hizmetlerle buluşturacağız.”

Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum