Mezun öğrencilerimizden mesleki başarılar

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Her güne bir mezun” projesi kapsamında öğrencilerinden Hande Kanlı, Dilara Çapan, Elif Üner, Kaan Uluşar, Buse Aktaş, Damla Akıncı, Seray Taşkıran, Cenk Tarhan, Berfin Ruşen, Tevfik Yıldız ve Ceren Kaya’nın mesleki tecrübelerini paylaştı.

Mezun öğrencilerimizden mesleki başarılar
Editör: Yaz Dostum
29 Ocak 2021 - 12:30 - Güncelleme: 29 Ocak 2021 - 12:35
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Her güne bir mezun” projesine yeni paylaşımlarıyla devam ediyor. Her gün bir mezun öğrencinin mesleki tercih ve iş tecrübeleri paylaşılıyor. Son paylaşımlar arasında Hande Kanlı, Dilara Çapan, Elif Üner, Kaan Uluşar, Buse Aktaş, Damla Akıncı, Seray Taşkıran, Cenk Tarhan, Berfin Ruşen, Tevfik Yıldız, Ceren Kaya şöyle yer aldı;

HANDE KANLI

Hande Kanlı, Lise stajlarını 2011-2012 yıllarında Wow Airport Hotel & Convention Center /Wow İstanbul Hotel & Convention Center Pastane alanında tamamladı. 2014 yılında okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanından mezun oldu.  2014-2018 yılları arasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi - Konaklama İşletmeciliği Bölümünü tamamladı. Üniversite stajını Eser Premium Hotel & Spa'da Muhasebe Coast alanında yaptı. Üniversitede bünyesinde 2 yıl boyunca bölümüne bağlı olan Taş Oda ve Kahvaltı Salonu'nda kısmi zamanlı olarak  mutfak departmanında çalıştı. Mezun olduktan sonra 2 ay Flamingoköy'de SoğUk Mutfak BöLüMüNde çalıştı.  2019 Ağustos'tan beri Erkanlı Country Resort Spa & Riding Clup ta Ön büro departmanında çalışmakta, aynı zamanda Müdür YardımcılığI görevini sürdürmekte.

DİLARA ÇAPAN

Dilara Çapan, 2013 yılında Yiyecek Ve İçEcek Hizmetleri Alanı Mutfak BöLüMüNden mezun oldu. Lise eğitimi sırasında dönem birincisi oldu. Lise stajını Beltur AŞ Mutfak Departmanında ve Park Otel'de tamamladı.

Liseden sonra İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Mezun olduktan hemen sonra Silivri'de bulunan Maşalacı Hukuk Bürosunda işe başladı. Bunun yanında eğitim sektörüne de adım atarak Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakımevi'nin genel koordinatörlüğünü üstledi.

ELİF ÜNER

Elif Üner, 2014 yılında Yiyecek Ve İçecek Hizmetleri Alanından mezun oldu. Lise stajlarını Klassis Resort Otel Restoranlarında ve Eser Diamond Otel pastane bölümünde tamamladı. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2018 yılında mezun oldu. 2018 Yaz döneminde Hapimag Sea Garden Resort Otel'de F&B Mutfak Ofis Koordinatörü olarak çalıştı. 2019 Mart ayından beri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik bürosunda Muhasebe Uzmanı olarak çalışmakta. Ayrıca ticaret lisesi öğrencilerine genel muhasebe eğitimi vermekte. Kendi bürosunu açmak için Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavlarına hazırlanmakta.

KAAN ULUŞAR

Kaan Uluşar, 2014 yılında okulumuz Yiyecek Ve İçecek Hizmetleri Alanından mezun oldu.  Lise stajını Wow Otel'de tamamladı. Beykent Üniversitesi Aşçılık Bölümünden mezun oldu. Kariyerinde Jamie's İtalian Restoranı, İstanbul Feriye Lokantası, Maça Kızı Hotel, Mükellef Restoran, Neolokal Restoran gibi ünlü işletmelerde çalıştı. Şu anda Silivri'de dededen toruna üç kuşaktır devam eden tarihi Uluşar Lokantası'nın menüsünü çıkarmakta. Ayrıca ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceler elde etti.

BUSE AKTAŞ

Buse Aktaş, 2015 yılında Yiyecek Ve İçecek Hizmetleri Alanından mezun oldu. 2012 yılında ilk lise stajını Four Seasons Sultanahmet Hotel'de yaptı. 2013 yılında Uluslararası bir yarışmada Bronz madalya kazandı. 2015 yılında Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünü kazandı.

İlk üniversite stajını Hilton Bosphorus Hotel'in mutfağında yaptı. Daha sonra bolümden arkadaşları ile Paris Michelin Yıldızlı Restaurantlar gezisi yaptığı sırada tesadüfen Frenchie Restaurant şefi ile tanıştı ve ikinci üniversite stajını 2018 The 50 Best Restaurant listesinde 38. sırada olan ve 1 Michelin yıldızı olan Paris Frenchie Restaurant'ta yaptı. 2019 yılında menü ve alkol uyumu için Joker Coctail Bar'da bar eğitimi aldı. Yine aynı sene Okan Üniversitesi'nde Onur Derecesi ile mezun oldu ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Atlanta, GA eyaletine giderek Westin Perimeter North Hotel'de Line Chef olarak çalışmaya başladı. Aynı zamanda WSET 1. Seviye Şarap Eğitimi aldı.

DAMLA AKINCI

2014 yılında Konakalama ve Seyahat Hizmetleri Alanı ön büro dalından mezun oldu. Lise stajlarını Beltur AŞ. ve Almanya'daki bir butik otelde tamamladı.
2019 yılında İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünü bitirdi. Üniversite döneminde Cvk Park Bosphorus'ta satış departmanında stajımı tamamladı ve Work  And Travel (WAT) programına katıldı. Mezun olduktan sonra Amerika ve Türkiye'de Intercontinental Hotels Group ve Hilton otellerinde çalıştı. Şu anda T-soft e ticaret firmasında satış uzmanı olarak görevine devam etmekte.

SERAY TAŞKIRAN

Seray Taşkıran, 2012 yılında okulumuz Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanından mezun oldu. 2014 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nden, 2019 yılında da Özyeğin Üniversitesi'nden mezun oldu. Lise ve üniversite stajlarımı sırasıyla The Marmara Collections, Polens Turizm, Sokullupaşa Hotel, Radisson Blu Ottomare ve Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus'ta yaptı. 2 Yıldan beri  Four Seasons Otel'de  önbüro departmanında  resepsiyonist olarak görevine devam etmekte.

CENK TARHAN

Cenk Tarhan, 2014 yılında okulumuz Yiyecek Ve İçecek Hizmetleri Aşçılık Dalından mezun oldu. Liseden sonra Beykent Üniversitesi Aşçılık Bölümünü bitirdi. İlk stajını Ordu Evinde, ikinci stajını ise Polat Rönesans Otel'de yaptı. Daha sonra Jamie's İtalian Restaurant'ta, sonrasında Mükellef Maça Kızı ve Porter BBQ'de çalıştı. Gastronomi festivalinde yapılan uluslararası yarışmada çeşitli dereceler aldı. Son olarak Muhit Burger'de çalıştı.

BERFİN RUŞEN

Berfin Ruşen, 2017 yılında okulumuz Yiyecek Ve İçecek Hizmetleri Aşçılık Dalından mezun oldu. Lise stajını Europark Otelde yaptı. 2019 yılında Akdeniz Üniversitesinde aşçılık programından mezun oldu. Sırasıyla Antalya Simene Sın Club Otel Sıcak Mutfak,  Amara Prestige Otel Soğuk Mutfak, Pirates Beach Otel soğuk Mutfak Dömi chef olarak çalıştı. Şuan Dömi chef olarak görevine devam etmektedir. Uluslararası yarışmalarda bireysel ve ekip olarak çeşitli dereceleri vardır.  Ayrıca eğitimini üst seviyeye çıkarmak için DGS ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Gastronomi bölümünü kazandı.

TEVFİK YILDIZ

Tevfik Yıldız 2011 yılında okulumuzun Yiyecek İçecek Hizmetlerinden mezun oldu. 2015 yılında İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünü bitirdi. Lise stajını Silivri Garden Et Restaurantı ve İtalya lecce Le Dune&Tabu Beach Restaurant’da yaptı. 2011 Word Skılls Dünya Beceri Yarısmaları Türkiye Ayağında Okulumuz Adına Yarıfinal Türkiye 1.si(Kuşadasi). Final Türkiye 2.si(Ankara) oldu. Uluslararası Tüm Servis çeşitleri hakkında uygulamalı eğitimlerini aldı.

Sırasıyla, üniversite stajı ve diğer iş deneyimleri şöyledir; Bodrum Yalıkavak Do&Do Beach, İzmir Çeşme Marina Hayal Kahvesi, İst.Caddebostan Hayal Kahvesi, İst.Şaşkınbakkal Sosyete Meyhanesi, Çatalca Durusupark Metra Clup' Servis Bar bölümlerinde çaliştıktan sonra Yaklaşık 6 yıldır Türkiyenin ilk en büyük Golf Sahası olan Klasiss Golf Country Club şuanki adıyla Marmara Golf Kulubunde Türkiye Golf Federasyonu adına Yiyecek ve içecek Departmanında Sporculara Hizmet vererek Görevini Devam etmektedir. Alanı ile ilgili çeşitli sertifika programlarına katılmıştır. Ayrıca Amatör Denizci Belgesi, Anı Tur Transfermen Sertifikası vb.. belgeleri bulunmaktadır.

CEREN KAYA

Ceren Kaya, 2013 yılında okulumuz Yiyecek Ve İçecek Hizmetleri Aşçılık Dalından mezun oldu. Lise stajlarını Wow Hotel & Convetion centere ve Çırağan Palace Kempinski otelde tamamladı. İstanbul Kültür Üniversitesi Konaklama işletmeciliğini bölüm üçüncüsü olarak bitirdi. Ardından DGS ile Adnan Menderes Üniversitesi turizm ve otel işletmeciliğini 2019 yılında bitirdi. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi aşçılık bölümünü bitirdi. 2015 yılında CVK park Bosphorus İstanbul otelde soğuk mutfakta, 2016 yılında Canyon Ranch Wellnes Resort otelde çalıştı. Halen Ketchup restoranda soğuk mutfakta görevine devam etmekdir. Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda derece elde etmiştir. Pastacılık ve şeker hamuru figürleri eğitimi alarak butik pastacılık yapmaktadır.

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü, mezun öğrencilerine mesleki hayatlarında başarı dileklerini aktardı.

Haber : Batuhan Güçlü

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum