MHP'li Silivri Belediyesi'nin yaklaşık 70 Milyonluk arsa satışına CHP'den tepki

Silivri Belediyesi’nin bugün yapılan Temmuz Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminde 5 adet arsa satışı görüşüldü. Ek bütçeye kaynak yaratma gerekçesine dayandırılan satışlar, muhalefetin ret oyu vermesi nedeniyle oy çokluğu ile meclisten geçti.

MHP'li Silivri Belediyesi'nin yaklaşık 70 Milyonluk arsa satışına CHP'den tepki
Editör: Yaz Dostum
05 Temmuz 2022 - 17:59 - Güncelleme: 05 Temmuz 2022 - 18:03
Silivri Belediyesi’nin bugün yapılan Temmuz Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminde arsa satışları gündemi belirledi.

- Cumhuriyet Mahallesi, 5840 ada, 108 parselde kayıtlı taşınmazın satışı, Ortaköy Mahallesi, 3628 ada, 19, 20 ve 21 parsellerde kayıtlı taşınmazların satışı, Sancaktepe Mahallesi, 501 ada, 2 Parselde kayıtlı arsa vasıflı taşınmazın satışı ile ilgili Hukuk ve Plan Bütçe Komisyonu raporu görüşülerek oylandı.

YONAT: BELEDİYENİN BÜTÇE FAZLASI OLDUĞU İLERİ SÜRÜLÜRKEN YAPILMAK İSTENEN BU SATIŞLARA CHP OLARAK HAYIR DİYORUZ

Toplam değeri yaklaşık 70 Milyonu bulan taşınmazların satışına CHP Grubu karşı çıktı. Meclis Üyesi Gökhan Yonat tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Biz CHP Grubu olarak arsa satışlarına hayır diyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz her fırsatta bütçenin fazla verdiğini, hiçbir şekilde para sıkıntısının olmadığını söylüyor. Az önce de Sultan hanım (MHP Sözcüsü) hiçbir şekilde kredi almayacağımızı, paramızın olduğunu söyledi. Ayrıca gerek komisyonda gerekse de dün Belediye Başkanımız ek bütçeyi izah ederken harcamalarda sunduğu gerekçeleri yeterli bulmadık. Ek bütçeye evet dedik ama prensip olarak arsa satışlarına onayımız yoktur.”

Muhalefetin ret oyuna karşın Cumhur İttifakı Grubu'nun MHP'li ve AK Partili Meclis Üyelerinin tam desteği ile satış kararları oy çokluğu ile meclisten geçti.


Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum