"Muhtar köyü sattı" söylentilerine Muharrem Eren'den cevap

Fener Mahallesi Muhtarı Muharrem Eren, hakkında çıkan “Muhtar Köyü Sattı, Muhtar Kocatepe’yi Sattı, Şunu Sattı Bunu Sattı, Köyü Yedi Bitirdi” tarzındaki söylentileri sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile reddetti, görev dönemlerinde satılan taşınmazlar ve yapılan hizmetlerle alakalı bilgilendirmede bulundu.

"Muhtar köyü sattı" söylentilerine Muharrem Eren'den cevap
Editör: Yaz Dostum
03 Nisan 2021 - 02:01 - Güncelleme: 03 Nisan 2021 - 02:27

Fener Mahallesi Muhtarı Muharrem Eren, hakkında çıkan yolsuzluk söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek kesin bir dille reddetti, görev dönemlerinde satılan taşınmazlar ve yapılan hizmetlerle alakalı bilgi verdi. Eren, “27 yılda tam 7 kaymakamımız ile çalıştım. Şikayetler oldu ve defalarca soruşturma geçirdim, hepsini kazandım. Her Kaymakamımız, Valimiz ve İçişleri Bakanlığımız tarafından defalarca takdir belgesi ile onurlandırıldım” ifadeleriyle iddiaları yalanladı.

“KİME İYİLİK YAPTIYSAM ARKAMDAN KONUŞTU”

Muharrem Eren, hakkındaki söylentilere şöyle cevap verdi:


“Ben eleştirilere her zaman açığım. Karşıma çıkıp söyleyene kapım gönlüm telefonum açıktır fakat sırf eleştiri yapmak için sosyal medyadan hakaret edenlere, yalan yanlış yorum yazanlara katlanacak halimde yoktur. Hakkımda yazıp işkembeden atanlara değil de, o kişilerin ailelerine gerçekten çok üzülüyorum çünkü Fenerköy nüfusuna kayıtlı bir tane aile yoktur ki faydam olmasın. Ben yaptıklarımı unuttum. En çok da kime iyilik yaptıysam onlar arkamdan konuştular.

“GENÇLER BAZILARINIZIN BABALARI, DEDELERİ “MUHTAR KÖYÜ YEDİ BİTİRDİ” DESE DE HEPSİ GELİP HELALLİK ALDI”

Bakın gençler, ben muhtar olduğumda belki de doğmamıştınız ve ben hala muhtar olabilirim ama bunun yemekle, şunla bunla alakası yoktur. Her yerde olduğu gibi bizim köyde de lakaplar vardır. Bizde “marem ağa’lar” derler. Öyle yalandan makaradan da alay etmek için değil, harbiden zenginlikten “ağa” derler. Bazılarınızın babası, dedesi “Muhtar Köyü Sattı, Muhtar Kocatepe’yi Sattı, Şunu Sattı Bunu Sattı, Köyü Yedi Bitirdi” dese de, hepsi gelip helallik almıştır.

“CAMİ VE OKUL YAPILSIN DİYE 2 ADET KÖY TARLASI SATILDIĞI DOĞRU”

Cami ve okul yapılırken iki adet köy tarlası satıldığı doğrudur. O tarlalar şu anda dursaydı da bugün satılsaydı; düğün salonu, kooperatif depo, tiryol ve futbol sahasının arazisini bile alamazdık. Köyümüze kazandırdığımız demirbaşları bile o iki tarlayı satıp alamazdık ayrıca, muhtarlık arazisinide satmak öyle kolay değildir. Kaymakamlık izni ihale vs. bir sürü şartı vardır.

“SORUŞTURMALARIN HEPSİNİ KAZANDIM”

27 yılda tam 7 kaymakamımız ile çalıştım. Şikayetler oldu ve defalarca soruşturma geçirdim, hepsini kazandım. Her Kaymakamımız, Valimiz ve İçişleri Bakanlığımız tarafından defalarca takdir belgesi ile onurlandırıldım.

“HER AİLEYE FAYDAMIZ DOKUNMUŞTUR”

Biz köyümüze cami, okul, parklar yaptık, 600’den (altı yüz) fazla evladımızı sünnet ettirdik. Depo, düğün salonu, havuzlar yaptık, hepsini de (Kocatepe dahil) 2.600 dönüm arazi ile birlikte tapuları ile 2013 aralık ayında Silivri Belediyemize devir ettik. Hakkımda konuşan herkesi Çanakkale’ye Anıtkabir’e Boğaz Turu’na, Konya’ya ücretsiz götürdüm. Katılan herkesin yemek bedelini dahi ödedim. Köyde nefes alıp soframızı paylaşmadığımız yoktur. Evliya değiliz, bizimde istemeden üzdüğümüz kırdığımız olmuştur ama her aileye faydamız olmuştur. Rahmetli dedemden beri 125 yıldır köyde ticaret ve çiftçilik yaparız, bir kişi ile alacak verecek kavgamız olmamıştır.

“DEDEM VE BABAMDAN KALAN YERLERLE İLGİLİ KİMSEYE HESAP VERMEM”

Muhtar Olduğum Dönemde Bizde, Sizler gibi Dedem Marem Ağa’dan, Babam Mustafa Eren’den Kalan yerlerin bir kısmını sattık. Bununla alakalıda kimseye de hesap vermem.

“İKİ MİNAREYİ VE KUBBEYİ AİLEM YAPTIRDI”

Köye cami yapılırken kuruş vermeyenler, okul yapılsın veririz dediler, okul yapılırken de kuruş vermediler. Onlar dedikoduya devam ettiler ama okul hizmetlisinin maaşını ben ödedim. Dedikodu yapanların kendilerine ve ailelerine yaptığım maddi destekleri buradan yazacak halim yok ama cami yapılırken iki minareyi ve kubbeyi benim ailem yaptırdı. Sonrasında cami avlusunun arazisini, ben aile olarak satın alıp köye bağışladım. (O satılan iki küçük köy arazisi var ya, cebimizden yaptırdığımız iki minareleri kubbeyi ve cami arazisini satın almaz) Okul yapılırken ve sonrasında neler yaptırdığıma bütün öğretmenler ve öğrenciler şahittir. Köy dışında okuyan ve durumu müsait olmayan ailelerin evlatlarını benim ailem (yurt dışı dahil) okuttu. Doğalgaz, kümeslere kadar sıcak asfalt ama öncesinde köy içine 15 km parke taşını biz döşettik. Bizim 25 sene önce yaptığımız kanalizasyonu, temiz su hattını İBB 3 sene evvel yeniledi.

“DİĞER KÖYLERDE OLUP BİZDE OLMAYAN HİZMET VARSA YARIN İSTİFA EDERİM”

Diğer köylerde olup bizde olmayan hizmet varsa, köyümüzde eksik hizmet varsa ve bu muhtarın göreviyse bir dahaki seçimde aday olmayı bırakın, ben yarın istifa ederim ama meydanı yine de size bırakmam.

“HİZMET UĞRUNDA 9 ARABA ESKİTTİM”

Bu arada 27 yılda 9 arabamı eskittim. Kısmetse pazartesi yine Ankara’ya kendi arabam ile köyüm için gideceğim. (O satılan iki küçük köy tarlası var ya bana 9 araba almaz)  
Arabalarım köyüme feda olsun ama hakkımda laf edenlerin çocuklarını, yeğenlerini askere ve üniversiteye bu arabalarla götürdüm. Gelin arabaları, sünnet konvoy arabaları benim arabam oldu.

“BEN BUNLARI HAKKIMDA LAF SÖYLEYİN DİYE YAPMADIM!”

Utanmazlar!!! Köy okulu girişindeki temassız ateş ölçeri bile ben cebimden aldım.
Beğenmediğiniz sağlık ocağına sadece bu sene 2.800 liralık bakımı ben yaptım.
Evet, ben bunları söylemek için yapmadım ama hakkımda laf söyleyin diye de yapmadım.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum