Mümin Tuğlu: CHP İktidara Geldiğinde Belde Belediyelerini Yeniden Açacak

Silivri Belediyesi & Silivri Kent Konseyi ortaklığında düzenlenen “Kentin Şahitleri” söyleşisine konuk olan Değirmenköy eski Belediye Başkanı aynı zamanda CHP geçmiş dönem İlçe Başkanı Mümin Tuğlu,  Büyükşehir Yasası’nı eleştirdi.

Mümin Tuğlu: CHP İktidara Geldiğinde Belde Belediyelerini Yeniden Açacak
Editör: Yaz Dostum
04 Aralık 2022 - 00:17 - Güncelleme: 05 Aralık 2022 - 18:35
Değirmenköy eski Belediye Başkanı aynı zamanda CHP geçmiş dönem İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, geçtiğimiz gün Silivri Belediyesi & Silivri Kent Konseyi ortaklığında düzenlenen “Kentin Şahitleri” söyleşi programına konuk oldu.



Kamil Bilici moderatörlüğünde gerçekleşen programda hayatını, eğitim yolculuğunu, siyasete giriş serüvenini anlatan Mümin Tuğlu, açıklamaları esnasında belde ve köylerin tüzel kişilikleri ortadan kaldıran Büyükşehir Yasası’nın vatandaşları mağdur ettiğini ifade etti.


 

“BELEDİYELERİN KALDIRILMASI BELDELERİ ÖLÜ HALE GETİRDİ”

Yaşanan sıkıntılara kısaca değinen Tuğlu, şunları kaydetti: “Değirmenköy’de büyük sorunlar yaşamadık ama politikanın getirdiği sürtüşmeleri yaşadım. Ufak yerde daha çok oluyor bunlar. Kahvelerde politikayla yatılıyor politikayla kalkılıyor, belediye ile yatılıyor belediye ile kalkılıyor. Böyle bir süreçten geldim. Sonuç itibariyle yorgan gitti, kavga bitti ama tabi belediyelerin kaldırılması, mahalleye dönüştürülmesi beldeleri ölü hale getirdi, canlılığını yok etti.



"BİZİM PARTİMİZ İKTİDARA GELDİĞİNDE BELDE BELEDİYELERİNİN AÇILACAĞININ SÖZÜNÜ VERDİ"

İnsanlar gelip gitmiyor, belediyeye geliyorlardı, esnaf kazanıyordu. Bizim partimiz, iktidar değişikliğinde belde belediyelerinin açılacağının taahhüdünü verdi. Açılmasında yarar var diye de düşünüyorum."



CHP HEYETİ İZLEMEYE GELENLER ARASINDAYDI

Programda Silivri Kent Konseyi üyelerinin yanı sıra Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Süheyl Kırkıcı ve Elif Yılmazer, geçmiş dönem CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Hakan Sefa ile parti mensupları, Değirmenköy İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Erkan Varol ve davetliler Mümin Tuğlu'yu yalnız bırakmadı.

PLAKETLE ONORE EDİLDİ


İnteraktif şekilde gerçekleşen söyleşi sonunda Başkan Yardımcısı Hasan Solak tarafından Mümin Tuğlu’ya plaket takdim edildi.

Hazal BAŞARAN




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum