Mustafa Altınkök; "Emlak Bilgi, Tecrübe İster"

Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök; devlete vergi ödemeden, hiçbir kurumsal hizmet üretmeden, kahve köşelerinde müşteri avına çıkan korsan emlakçılara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulamaya devam ediyor. “Emlak bilgi, tecrübe ister” diyen Mustafa Altınkök, “Tüketicilerin kayıtlı emlak danışmanlarından gayrimenkul satın alma, kiralama vb. işlemlerini yapmaları hem satıcı, hem de alıcı açısından menfaatlerinedir” şeklinde konuştu.

Mustafa Altınkök; "Emlak Bilgi, Tecrübe İster"
Editör: Yaz Dostum
20 Ocak 2021 - 21:44 - Güncelleme: 20 Ocak 2021 - 21:50

Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, “Malikler hariç her türde taşınmazın alım satımı ve kiralanmasına aracılık hizmetleri adet sınırı olmaksızın sadece yetki belgeli emlak işletmeleri tarafından yapılabiliyor. Tüketiciler çalışacakları işletmelere yetki belgelerini sormalı, yetki belgesi olmayan işletmeler ile çalışmamalı” diyerek kötü niyetli ve fırsatçılık yapmak isteyen kişilerce mağdur olmaması için vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

1986’DAN BU YANA SEKTÖRDE GÜVENLE ANILAN BİR REFERANS

1986 yılından bu ya sektörde güvene dayalı satış, pazarlama ve değerleme hizmetleri veren Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı aynı zamanda Selimpaşa merkezli faaliyet gösteren Simge Kurumsal Gayrimenkul Değerleme&Danışmanlık'ın sahibi Mustafa Altınkök, vatandaşın mağduriyet yaşamaması adına korsan emlakçılara karşı dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

“EMLAK DANIŞMANI ÇALIŞTIĞI BÖLGESİNDE UZMAN OLMALI, DOĞRU BİLGİLERLE MÜŞTERİLERİ İKNA ETMELİ VE EN ÖNEMLİSİ ALIM SATIM İŞLEMLERİNİN PROSEDÜRLERİNE HAKİM OLMALI”

Mustafa Altınkök, konuya ilişkin şunları söyledi:

“İlk önce şunu anlamalıyız ki emlakçılık bir hizmet sektörüdür. İşimizin ana temeli emlak komisyonculuğu ve danışmanlığıdır. Bunları gerçekleştirebilmek için emlakçının olması gereken vasıflarına bir göz attığımızda şunları görürüz; emlakçı çağdaş pazarlama ve portföy oluşturma tekniklerini bilmelidir. Emlakçı tapu, kadastro mevzuatını bilmelidir. Emlakçı imar, iskan, kat mülkiyeti, kamulaştırma kanunlarını bilmelidir. Emlakçı emlak vergisi, KDV, V.U.K’nu bilmelidir. Emlakçı, harita ve plan okumasını bilmelidir. Emlakçı müşterisine finansal konularda yardımcı olacak derecede konut finansmanını yani Mortgage Sistemi’ni bilmelidir. Emlakçı Borçlar Kanununu bilmeli. Emlakçı sözleşme yapmasını bilmeli, kira kontraltosu tanzim edebilmeli yani mesleği ile ilgili her türlü hukuki bilgilere ve piyasa bilgisine sahip olmalıdır.

“GAYRİMENKUL PİYASASI HAKKINDA HİÇBİR BİLGİSİ OLMAYAN, HATTA KULAKTAN DUYMA BİLGİLERLE KARŞI TARAFA DANIŞMALIK VERMEYE ÇALIŞAN BİRİSİ KESİNLİKLE GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN ZARARLAR ORTAYA ÇIKARACAKTIR”

Adresi belli olmayan ayakçılara güvenen vatandaşların mağdur olması kaçınılmazdır. Gayrimenkul almak isteyen veya kiralamak isteyenler mutlaka sertifikası olan, emlak ofisi olan, maliye kaydı olan emlakçıları tercih etsin. Biz Simge Emlak olarak bugün aldığınız kararların, yarının başarısına dönüşmesi için size bir iş ilişişinden çok daha fazlasını sunmaya hazırız…”

İletişim Bilgileri;

PTT Karşısı, Selimpaşa Merkez – Silivri /İstanbul

0532 766 29 88

[email protected]


YORUMLAR

  • 0 Yorum