Mustafa Altınkök: "Emlakçı = Üçkağıtçı Değildir!"

Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı aynı zamanda Selimpaşa’da uzun yıllardır faaliyet gösteren Simge Kurumsal Gayrimenkul Değerleme&Danışmanlık'ın sahibi Mustafa Altınkök; “Silivri’de maalesef merdiven altı emlakçılık hala sürüyor. Tabelası olmadan, vergi kaydı olmadan sektör içinde olanlar emlakçı değildir. Emlakçı hakkı ile para kazanan kişidir. Sektör adına emlakçılık için taşın altına elimizi koymalıyız” dedi.

Mustafa Altınkök: "Emlakçı = Üçkağıtçı Değildir!"
Editör: Yaz Dostum
26 Ağustos 2021 - 21:03 - Güncelleme: 28 Ağustos 2021 - 14:09
Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı aynı zamanda Selimpaşa merkezli faaliyet gösteren Simge Kurumsal Gayrimenkul Değerleme&Danışmanlık'ın sahibi Mustafa Altınkök; kendisi ve firması hakkında bilgilendirmede bulunurken kayıt dışı olarak emlak alım-satım-aracılık faaliyetlerinde bulunan, vergi dairesi ve meslek odalarında kayıtları olmayan kişilere karşı ciddi bir mücadele içinde olduklarını anlattı.



Mustafa Altınkök, konuyla ilgili şunları söyledi:

“İSTANBUL EMLAK İŞLETMELERİ KOOPERATİFİ KURUCU ORTAĞI VE İSTANBUL TİCARET ODASI ÜYESİYİM”

Silivri’de şirketimizi 1999 yılında kurdum. 2009 yılından beri emlak piyasasının içerisindeyim. Milli eğitim ve İTO’nun birçok seminerinde katılımcı belge sahibiyim. TÜRKİYE de ilk ve tek İstanbul emlak acentaları koop (İSTEB) kurucu üyesiyim. İstanbul ticaret odası (İTO) üyesiyim.

“SİMGE EMLAK FİRMAMIZ, MYK’MIZIN SEVİYE 5 VE TTBS BELGESİNE SAHİP”

Ayrıca MYK’mızın Seviye 5 ve TTBS belgesine sahip olan firmamız emlakçı denildiğinde akla gelen tek şey alım-satımın olmadığından hareketle kurumsal çalışma düşüncesi ile hareket ediyoruz. Aslında emlakçılık bu iki kelimeden oluşmuyor. Emlakçılıkla ilgili o kadar fazla iş var ki… Bir emlakçının gayrimenkulün tarladan arsaya dönüştüğünü, arsadan da nasıl konut ve ticari alana dönüştüğünü vb. durumların bilmesi gerekiyor.



“EMLAKÇILIK ALIM-SATIM İŞİNDEN İBARET DEĞİL”

Çoğu emlakçımızda bu bilgiler maalesef yok, onlar sadece alım-satım derdindeler. Ya da bazı kişiler emekli olup kahvede oturmak yerine ofis açarak emlakçılık yapıyorlar. Emlakçılık bunlar değildir, ben insanlara bunları anlatmak istiyorum. Profesyonel site yönetimi, değerleme yatırım danışmanlığı aslında emlakçılığın bir koludur.



“EMLAKÇILIĞA SAYGINLIK KAZANDIRMAK İÇİN ÇABALIYORUZ”

Emlakçı = üçkağıtçı değildir. Bizler emlakçılığa saygınlık getirmek istiyoruz. Bir belediyeye gittiğimiz zaman emlakçı kimliğimi göstererek işlerimizi rahatlıkla yapabilmeliyiz. Biz tapuya gittiğimizde kimliğimiz ve belgemizle farklılığımız olmalı. Emlakçı hakkı ile para kazanan kişidir. Sektör adına emlakçılık için taşın altına elimizi koymalıyız.

“AYAKÇILAR SEKTÖRÜ ZORA SOKUYOR”

Silivri Emlak Müşavirleri Derneği olarak 2 dönem geçirdiğimiz için yeni sayılırız. Tabelası olmayan vergi kaydı olmayan sektör içinde olanlar emlakçı değildir. Silivri’de maalesef merdiven altı emlakçılık hala sürüyor.

“RESMİ EMLAKÇILARLA ALIŞVERİŞ YAPIN”

İmamların, muhtarların veya resmi bir kurumda çalışan bir görevlinin emlakçılık yapmasından şikayetçiyiz . Biz de yatırımcıya diyoruz ki git MYK ve TTBS belgesi olan resmi emlakçı ile sözleşme yap. Tek emlakçı ile çalış, buna kimse bir şey demiyor ama sen muhtarım, imamım diyerek el altından iş yapıyorsan bu hoş değil.



“BİRLİK OLMA ZAMANIMIZ GELDİ”

Kanun açısından baktığımızda bunu engellemenin imkanı yok. Tek engelleyebileceğimiz yöntem eğer biz emlakçılar olarak bir olabilirsek hiçbirimiz ayakçı ile çalışmazsak, ortadan kaybolur. Bu sebeple biz emlakçılar olarak birbirimize güvenmeli ve birlik olmalıyız. Emlakçılar adına zaten kötü bir izlenim var. Bu kötü izlenimi ancak resmi kayıtlı emlakçıların çalışmaları kurumsal firmalar olarak sektöre örnek olmalı, duruşu ile çalışması ile kısacası yaptığı her şeyle sektörde eğitim ve belgelendirme konularında kayıt dışı emlakçılığın önüne geçmek için ciddi çalışmalar yapıyoruz... Resmi ve belgeli kayıtlı emlakçının ne demek olduğu gelecek birkaç yılda çok iyi anlaşılacaktır…”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

YORUMLAR

  • 0 Yorum