Mustafa Altınkök: Silivri'de kira zammı yüzde 100'ü geçti

Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, ilçede kiraların astronomik bir şekilde arttığını söyledi. Fahiş kira sorununun yüzde 25 sınırıyla çözülemeyeceğini dile getiren Altınkök, “Enflasyonun yüzde 73.5 olduğu ortamda yüzde 25’lik keyfi sınır, yeni sorunlar üretir” dedi.

Mustafa Altınkök: Silivri'de kira zammı yüzde 100'ü geçti
Editör: Yaz Dostum
12 Haziran 2022 - 16:06 - Güncelleme: 12 Haziran 2022 - 16:11
Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, ilçedeki kiralık konut fiyatlarında %150 artış rekoru kırıldığını açıkladı. Meclis’ten geçen kira zammındaki yüzde 25’lik üst sınırı değerlendiren Altınkök, yapılan bu düzenlemenin ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sorunların daha da artmasına neden olacağını belirtti. 

“İHTİLAFLAR DOĞAR, GÖZDEN GEÇİRİLSİN”

Kiralarda yüzde 25’lik zam sınırı düzenlemesinin sağlıklı olmadığının altını çizen Mustafa Altınkök, eleştirisini sosyal medya üzerinden yaptığı şu paylaşımla aktardı:

“Fahiş kira artışı mutlaka önlenmeli. Artışa sınır koymak gerekiyorsa, ölçüt, TÜFE gibi nesnel olmalıdır. Enflasyonun yüzde 73.5 olduğu ortamda yüzde 25’lik keyfi sınır, yeni sorunlar üretir. Kayıt dışılık artar, daha kötüsü yeni sosyal ihtilaflar doğar. Karar gözden geçirilmeli.”


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum