Mustafa Altınkök: "Silivri Genelinde Arazi Piyasası Hareketlendi"

Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, bölgemizdeki gayrimenkul sektöründeki hareketliliği değerlendirdi.

Mustafa Altınkök: "Silivri Genelinde Arazi Piyasası Hareketlendi"
Editör: Yaz Dostum
25 Ocak 2021 - 20:02 - Güncelleme: 25 Ocak 2021 - 20:25

Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı aynı zamanda Selimpaşa merkezli faaliyet gösteren Simge Kurumsal Gayrimenkul Değerleme&Danışmanlık'ın sahibi Mustafa Altınkök, ilçemizde arsa-arazi piyasasının hareketlendiğini açıkladı.

“ARSA SATIŞLARINDA VE ARSA TALEPLERİNDE YÜZDE %50 CİVARINA YAKIN BİR ARTIŞ BEKLENİYOR”

Mustafa Altınkök, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Ulusal araştırma kuruluşlarının yaptığı son 6 aylık araştırmaya, internet sitesi üzerinde ilanlara gelen talepler üzerinden ayrıca bölgemizde yetkili emlak ofislerine müşteriler tarafından yapılan başvurular üzerinden edindiğimiz bilgilere göre Silivri bölgesinde arsa satışlarında ve arsa taleplerinde yüzde %50 civarına yakın bir artma gözlemleniyor. Özellikle Silivri bölgesi olarak değerlendirme yapacak olursak Selimpaşa, Ortaköy Kavaklı aynı zamanda Çanta, Değirmenköy ve Gümüşyaka üzerinde bulunan gayrimenkullere talep oldukça fazla. Köylerde ise köylerin yerleşim yerlerine yakın oturmaya müsait veya yapılaşmaya müsait alanlarda gayrimenkul satışında uğraşan emlak danışmanlarına talep yoğun olarak gelmekte. Bir önceki fiyatlara bakarak, fiyat artışlarının %30 ile %40 arasında değişen fiyatlara ulaşmasına rağmen talepte Silivri bölgesinde arsa ve araziye talep oranı %50 varan oranına gelmektedir.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum