Mustafa Altınkök: "Silivri, İlgi Görmeye Devam Ediyor"

Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Silivri’nin konut satış rakamları ile bölgemizdeki ticari gayrimenkule yatırımdaki hareketlenmeyi değerlendirdi. “2018 verilerine göre 2020 yılı içerisinde Silivri’de tüm bölgelerde arsa, tarla, konut vb. yatırım enstrümanlarında değerler %20 ile %40 arasında yıllık değişen bazda artışlar göstermekte” diyen Mustafa Altınkök, “Bu da Silivri’ye talebin artarak devam ettiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

Mustafa Altınkök: "Silivri, İlgi Görmeye Devam Ediyor"
Editör: Yaz Dostum
28 Aralık 2020 - 18:46

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından2020 Silivri Ocak-Kasım dönemi konut satış rakamları açıklandı. Buna göre Temmuz ayı 875 konut satışı ile en yüksek paya sahip olurken, en az konut satışı ise sadece 150 konut ile Nisan ayında gerçekleşti. Diğer aylarda ilçemizde gerçekleşen konut satışlarının rakamları ise Ocak – 342, Şubat – 365, Mart – 350, Mayıs – 194, Haziran – 692, Ağustos – 652, Eylül – 578, Ekim – 473, Kasım – 412 olarak kayıtlara geçti.

“SİLİVRİ BÖLGESİ ARSA VE TARLA SATIŞLARINDA DA HIZLI BİR ARTIŞA ŞAHİT OLUYOR”

Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2020 Silivri Ocak-Kasım dönemi konut satış rakamları hakkında değerlendirmede bulundu. Silivri’de konut satışlarına orantılı olarak arsa ve tarla satışlarında da “yıllık” yaklaşık %40’ı bulan bir artışın söz konusu olduğuna dikkat çeken Mustafa Altınkök, Silivri’nin İstanbul'un en ilgi çekici merkezlerinden biri olmaya devam ettiğini vurguladı.

“SİLİVRİ, İSTANBUL’UN EN ÇOK DEĞER ARTIŞI GÖRÜLEN İLÇELERİ ARASINDA KENDİSİNE YER BULMAYI SÜRDÜRÜYOR”

Silivri’nin İstanbul’un gözde gayrimenkul yatırımı merkezlerinden biri olmayı sürdürdüğünü ifade eden Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, konuyla ilgili şunları kaydetti: “TÜİK verilerine göre konut satışlarındaki aylık değerleme ve satış rakamları, Silivri genelinde bölgemizde yükselmekte olan gayrimenkul taleplerini açıkça ortaya koyuyor. İstanbul’un batıya açılan kapısı Silivri; arsa, tarla, dükkân ya da konut gibi en çok rağbet gören yatırım araçları açısından revaçta olmaya devam ediyor. 2018 yılı verilerine göre de bölgeye talebin her geçen gün artmakta olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim.

“YATIRIM ENSTRÜMANLARINDA DEĞERLER YILLIK %20 İLE %40 ARASINDA ARTIŞ GÖSTERİYOR”

Ayrıca fiyat konusunda da 2018 verilerine göre 2020 yılı içerisinde Silivri’de tüm bölgelerde arsa, tarla, konut vb. diğer yatırım enstrümanlarında değerler %20 ile %40 arasında yıllık değişen bazda artışlar göstermekte. Bu da Silivri’ye talebin artarak devam ettiğini gösteriyor.  Yılın ilk yarısındaki kısmi durgunluğun, yılın son yarısında yukarı ivmelenenmesi 2021 için umut veriyor.”


 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum