Mustafa Yılmaz: "Yeniden Refah olarak Silivri için çalışacağız!"

Yeniden Refah Partisi Silivri İlçe Başkanı Mustafa Yılmaz ile gerçekleştirdiğimiz röportajda kendisine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Silivri ölçeğindeki çalışmalarını yeterli bulup bulmadığını sorduk. “Kesinlikle yeterli bulmuyorum. Neden diye soracaksınız. Hala buraya metrobüs gelmedi. Buradaki vatandaşın İstanbul’a ulaşımı sıkıntılı. Madem Büyükşehir Belediyesi’nin koltuğunda oturuyor, önce bunu çözmesi lazım” diyen Mustafa Yılmaz, “Ben Silivri Belediye Başkanı olsam her türlü baskıyı yapar, diretirim ve o metrobüsü buraya kadar getiririm. Eğer Volkan Başkan bunu başaramıyorsa o da başarısız demektir. Biz bunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Mustafa Yılmaz: "Yeniden Refah olarak Silivri için çalışacağız!"
Editör: Yaz Dostum
15 Mart 2021 - 20:57 - Güncelleme: 15 Mart 2021 - 23:01

Yeniden Refah Partisi Silivri İlçe Başkanı Mustafa Yılmaz ile gerçekleştirdiğimiz röportajda kendisine siyasi yolculuğunu, Yeniden Refah’ın yapılanma sürecini, Fatih Erbakan’ın “Yeniden Büyük Türkiye” açılımını, ittifaklar konusundaki görüşlerini, iktidara geldikten sonra hayata geçirilmesi planlanan vaatleri, Ekrem İmamoğlu’nun Silivri çalışmalarını başarılı bulup bulmadığını ve Silivri’nin öncelikli sorunlarını sorduk. Tüm sorularımıza içtenlikle yanıt getiren Mustafa Yılmaz; yönetimde ve paylaşımda adaletin üstün tutulduğu, yarınlarımızın teminatı gençlerin maneviyatı güçlü bireyler olarak yetiştirildiği, ekonomik anlamda refah seviyesi artmış, gelir dağılımında hakkaniyetin sağlandığı bir Türkiye ve Silivri için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

“İKİNCİ ÜNİVERSİTEYİ OKUYORUM”

Hazal BAŞARAN: Sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?

Mustafa YILMAZ: 1971 Trabzon doğumluyum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Büro Yönetimi öğrencisiyim. Şu anda dondurdum. İkinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünü okumaya devam ediyorum. Esenyurt Lemuria Sitesinde 3 dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptım. Davama daha iyi hizmet edebilmek için tekrar aday olmayarak bu görevimi geçtiğimiz gün genç arkadaşlara bıraktım. Şu an Bil Group holdingde CEO’luk yapıyorum, yan kuruluşu olarak Fitfly Ayakkabıcılık’ta işletme müdürlüğü görevimi sürdürmekteyim. Evliyim, 1 kızım var.

“AK PARTİ YANLIŞ POLİTİKALAR İZLİYOR”

Hazal BAŞARAN: Aktif siyasete girmeye nasıl karar verdiniz?

Mustafa YILMAZ: Daha önce AK Parti döneminde görevler aldık ancak AK Parti çizgisinden uzaklaştı. Şöyle ki; gündemde olan İstanbul Sözleşmesi adı altında %80’i Müslüman olan bir ülkede LGBT'lilerin dernek kurmalarına, çoğalmalarına, evliliklerine izin vermesi, toplumumuzun geleneklerinden uzaklaşmasına yol açması, kadın hakları altında boşanmayı kolaylaştıran yasalar ve beraberinde gelen mağduriyetler, domuz etinin serbest olması gibi günümüzde dini inanç ve değerlerimizden uzaklaştıran birçok sebep var. Yanlış politikalar da izliyor. Yap-işlet-devret modeliyle yollar, köprüler yapıyor ama bunlara kota koyuluyor, bu projelere belli sayıda araç geçiş garantisi veriliyor. Dış borçla bazı şeyler çözümlenmeye çalışılıyor. Vatandaşın refah seviyesini yükseltecek hiçbir hareketini görmedim. İşle ilişiği kesilen insanlar gelir testi yaptırmak zorunda kalıyor. Zaten işsiz kalmış ama üstüne ev, araba gözüküyorsa devlete bir takım ödeme yapmak zorunda oluyor. Yanlış uygulamalar bunlar.

“MEVCUT YÖNETİMİN YANLIŞLARINI MİLLETİMİZLE BİRLİKTE DÜZELTECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Mevcut yönetimin yaptığı çalışmaları beğenmediğim için, bir katkımız olabileceğini düşündüğümüz için, bilhassa da Refah Yol yönetiminde darbelerden ve Erbakan Hocamıza yapılan yanlışlardan dolayı Fatih Erbakan beyin tekrar siyasi parti kurmasıyla kendimi direk Yeniden Refah Partisi’nde buldum. Kurucularındanım. Yeniden Refah’ın Esenyurt’taki ilçe teşkilatını kurduk ve Seçim ve Hukuk İşleri Birim Başkanlığını yürüttük. Yeniden Refah İl Merkezinde Seçim ve Hukuk İşleri Sekretarya görevini yürüttük. Burada Ekrem Aktaş başkanın görevi bizlere devretmesi ile Yeniden Refah Partisi Silivri İlçe Başkanlığında görev başına geçtim. Bizim tüm isteğimiz halkımıza hizmet.

“YENİDEN REFAH OLARAK SEÇİME HAZIRIZ”

Hazal BAŞARAN: Yeniden Refah’ın yapılanma süreci hakkında bilgi verebilir misiniz?

Mustafa YILMAZ: İstanbul’daki kongremiz polis kayıtlarına geçen resmi haliyle yaklaşık 44 bin kişi katılımı ile gerçekleşti. Türkiye’nin en kalabalık kongresini yapan Yeniden Refah Partisi oldu. En büyük kongreyi yaptık. 81 ilde teşkilatlarımız, il başkanlıklarımız kuruldu. 922 tane ilçede teşkilatlarımız kuruldu. Yani biz şu anda seçime hazırız.

“YÖNETİMİMİZİ OLUŞTURDUK”

11.23.2020 tarihinde burada yaptığımız kongrede teşkilat mensuplarımız bizi oy çokluğu ile hizmete layık gördü ve benim Silivri İlçe Başkanlığı görevim başladı. 15 tane asil, 6 yedekten yönetim kurulu üyelerimizi oluşturduk. Üye çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor.



“HALKIMIZDAN ÇOK GÜZEL GERİ DÖNÜŞLER ALIYORUZ”

Hazal BAŞARAN: Silivri Yeniden Refah’a nasıl bakıyor? Görüşlerinizi halka ulaştırıp kendinizi anlatırken nasıl tepkiler aldınız, alıyorsunuz?

Mustafa YILMAZ: Halkımızın bize teveccühü çok fazla. Geçmişimizde kötü bir siyasi partiyle işbirliğimiz olmadı, terörle bir bağlantımız olmadı, yanlış bir yönetimimiz olmadı. Erbakan Hocamızın başbakanlığındaki 54. Hükümet, göreve gelir gelmez ilk icraat olarak memura, işçiye %50 zam açıklamıştı. Refah Yol, (54. Hükümet zamanında) işçiye, memura en fazla Türkiye Cumhuriyeti tarihinde zam yapan hükümet oldu. Bu doğrultuda Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan, “İşçi, memur, emekliye Yeniden Refah iktidarının ilk senesinde yüzde 50 maaş zammı yapacağız” diyerek milli görüş sözü verdi. O zaman yaptık, yine yaparız diyoruz.

“YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE’Yİ İNŞA ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Bu çerçevede bize Silivri’de “Ne işiniz var burada?” diye soran yok. Sabırsızlıkla beklediklerini söylüyorlar. Hatta Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan’dan için “İnşallah babasını geçer” diyorlar. Fatih Başkanımız doktorasını teknoloji üzerine yapmış, yazılımlar üzerine çalışmalarına devam eden, kendisini geliştirmiş ve daima geliştirmeye devam eden biri. AR-GE çalışmalarına çok ağırlık veriyoruz. Ülkemizin ekonomik olarak düze çıkması ve “Yeniden Büyük Türkiye” hedefine ulaşılması yolunda birlikte yürümekten onur duyuyorum.

“PARTİMİZE ÜYELİK BAŞVURULARI İNTERNETTEN YAPILABİLİYOR”

Hazal BAŞARAN: Yeniden Refah Partisi’ne üye olmak isteyen vatandaşlar hangi adımları izlemeli?

Mustafa YILMAZ: İnternet vasıtasıyla sosyal medya paylaşım siteleri üzerinden üye formlarını elimizden geldiği kadar ulaştırmaya çalışıyoruz. Pandemiden önce sahilde birkaç kez stant kurarak üye çalışması gerçekleştirdik. Bize sosyal medyadan ulaşabilecekleri gibi yeni üye olmak isteyen vatandaşlar, başvurularını www.yenidenrefahpartisi.org.tr web adresimizden kolaylıkla yapabilir. Partimize üye olmak isteyen hemşerilerimizi davet ediyor ve sabırsızlıkla bekliyoruz…

“SİYASETİ ÜLKEMİZİN, MİLLETİMİZİN MENFAATİNİ GÖZETEREK YAPIYORUZ, YAPACAĞIZ”

Hazal BAŞARAN: Bugüne kadar çalışmalarınızı sessiz bir şekilde sürdürdünüz. Yeniden Refah nasıl bir siyasi dil ve söylem kullanacak çok merak ediyorum. Siyasi yöntem ilkeleriniz, siyaset anlayışınız nedir?

Mustafa YILMAZ: Ahlak ve maneviyattan yola çıktık biz. Yapıcı bir siyaset izleyeceğiz. Kavga eden değil, çalışan bir siyaset izleyeceğiz. Ben yaptım değil, biz yaptım diyeceğiz. Liyakata önem vereceğiz. Silivri’deki bütün sorunlara müdahil olacağız. Kenara çekilip sessiz kalmayacağız. Her ne şart altında olursa olsun ülkemiz genelinde olduğu gibi hak ve adaleti, vatandaşımızın çıkarını gözeteceğiz. Sesimizi sizler sayesinde de duyuracağız. Kendimiz de sahaya inip gerekli çalışmaları yapacağız.



“VATANDAŞIN GELİR SEVİYESİNİ, REFAH VE ALIM GÜCÜNÜ ARTIRACAK ADIMLARI ATACAĞIZ”

Hazal BAŞARAN: Genel Başkanınız Dr. Fatih Erbakan’ın “Yeniden Büyük Türkiye” açılımından ne anlamalıyız?

Mustafa YILMAZ: Tarım, hayvancılık sektörleri başta olmak üzere hemen hemen bütün sektörler ithalata dayalı olarak sürdürülmekte. Ülkemizin ve milletimizin selameti açısından hayati önem arz eden hususlardan biri, ekonomik bekamızın teminat altına alınması. Yeniden Büyük Türkiye ile ekonomik ve finansal açıdan kendi kendine yeten bir ülke olma yolunda güçlü adımlar atacağız. En önemlisi de ahlakı ve manevi kalitesi yüksek insan yetiştireceğiz. İthalata dayalı ekonomi yerine katma değerli üretim yapacağız. Bütün komşularla kavgalı değil, komşularla çok daha güven dolu ve yapıcı bir politika ilişkisi izleyeceğiz.

“SEÇİMLERE TEK BAŞINA GİREBİLECEĞİMİZ GİBİ VATANIMIZIN VE MİLLETİMİZİN SELAMETİ İÇİN OLASI BİR İTTİFAK DURUMUNA DA AÇIĞIZ”

Hazal BAŞARAN: Fatih Erbakan, partinin bundan sonra yapılan seçimlere girecek 15 partiden biri olduğunun ilan edilmesinin ardından olası bir erken seçime hazırlıklı olduklarını ifade etti ve milli görüş iktidarı hedefini ortaya koydu. Bu net mesaj çerçevesinde sormak istiyorum; Yeniden Refah’ın Silivri özelinde seçim işbirliği ve ittifaklar konusunda düşüncesi nedir?

Mustafa YILMAZ: Parti olarak düşüncemizi söyleyeyim; seçimlere tek başına girebileceğimiz gibi vatanımızın ve milletimizin selameti için bizim çizgimize ve bizim duruşumuza yakın partilerle ittifak görüşmesine açığız ama bizim çizgimizin dışında, vatanımıza, milletimize kurşun sıkan siyasi partilerle bir araya gelme niyetimiz yok. O noktada kapılarımız kesinlikle kapalı.

“GELİR GELMEZ DENK BÜTÇEYİ TESİS EDECEĞİZ, YENİ BORÇ ALMAYACAĞIZ”

Hazal BAŞARAN: Yeniden Refah’ın iktidarı ülkemizde neleri değiştirir, ne kazandırır, halka nasıl bir gelecek vaat ediyorsunuz?

Mustafa YILMAZ: Tekrar altını çizmek istiyorum, dış borçlanmayı bitireceğiz. Devlet bütçesinin denkleştirilmesi halinde bütçe açığı kapatmak için borçlanmak zorunda kalınmayacak böylelikle de yeni borçlar alınmayacak. İlk kez 54. Hükümetin uyguladığı havuz projesi ile devletin bütün kurumlarının topladığı paralar devlet bankalarına yatırılarak bir havuz oluşturuldu. Bilahare devletin bir başka kurumu veya parayı yatıran kurum, yatırım için karar verip paraya ihtiyaç duyduğunda, devlet bankası, belli işletme masrafları hariç, faiz adı altında herhangi bir para almadan bu krediyi sağlamaktaydı. Yeniden Refah Partisi olarak İktidara geldiğimizde aynı usulü uygulayarak devletin gereksiz faiz masrafları azaltılacaktır. Sadece bu kararın dahi çok büyük bir kazanç olarak devlet kasasında kalacağı bilinmektedir. Havuz sistemi uygulamasıyla ülkemizin ekonomisine ivme kazandıracağız. İsrafı önleyeceğiz. Halkımız gerçekten refah bulacak.

“TÜRKİYE YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE HALİNE GETİRİLEBİLİR, LAYIK OLDUĞU YERE TAŞIMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Yeniden Refah olarak öncelikle ekonominin düzelmesi için milli kaynaklarımızı kullanacağız. Genel Başkanımız ve Prof. Doğan hocamız bunları televizyonlardan anlatmaya çalışıyor. Biz dış borca kesinlikle karşıyız. Kendi kaynaklarımızı kullanarak ülkemizin refah seviyesini artırmak istiyoruz. Yapacağımız en önemli başlıca işler Doğu Anadolu’da boşa akan sularımız var bunları enerjiye dönüştürmek, Türkiye’mizin sahip olduğu güneş enerjisi potansiyelini kullanmak, madenlerimizi ve doğal gazı çıkarmak olacaktır. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan hocamız “illa bizim yapmamız önemli değil, milletimizin menfaati önemli” diyerek kendi çalışmalarını iktidar partisine de sundu. Biz yapalım her şeyi demiyoruz çünkü ülkemiz ve milletimiz aleyhine gelişen bütün bu olumsuz tabloyu görüyor ve bu problemlerle ilgili olarak çözüm üretmeye gayret ediyoruz. Paylaşmaktan bu anlamda çekinmiyoruz, kimin desteği olacaksa yapsın, biz ülkemiz için nasılsa yeni projeler geliştiririz. Silivri ile ilgili de pandemi nedeniyle sahaya inemiyoruz. Yapmamız gerekenleri vatandaşımızın kendi ağzından dinleyeceğiz. İhtiyaçların ve sorunların ona göre çözümlerini oluşturacağız.

“İMAMOĞLU SİLİVRİ’NİN METROBÜS SORUNUNU ÇÖZMELİ”

Hazal BAŞARAN: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Silivri ölçeğindeki çalışmalarını yeterli buluyor musunuz?

Mustafa YILMAZ: Kesinlikle yeterli bulmuyorum. Neden diye soracaksınız. Hala buraya metrobüs gelmedi. Buradaki vatandaşın İstanbul’a ulaşımı sıkıntılı. Madem Büyükşehir Belediyesi’nin koltuğunda oturuyor, bunu çözmesi lazım. Bu çözüme kavuşturulduktan sonra diğer sorunları ele alırız.

“SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI OLSAM NE YAPAR, NE EDER O METROBÜSÜ BURAYA GETİRDİRDİM"

Ben Silivri Belediye Başkanı olsam her türlü baskıyı yapar, diretirim ve o metrobüsü buraya kadar getiririm. Eğer Volkan Başkan bunu başaramıyorsa o da başarısızdır demektir. Biz bunun takipçisi olacağız.



“SİLİVRİ’NİN OTOPARK İHTİYACI AÇIK OLARAK GÖZÜKMEKTE"

Hazal BAŞARAN: Sizce Silivri’nin çözülmesi gereken öncelikli sorunu nedir? 

Mustafa YILMAZ: Merkezde park yeri bulmanın Silivrililer için ciddi bir sıkıntı olduğunu belirtmek gerek.  Araç parkı sorununun çözüme kavuşturulması için ivedilikle harekete geçilmeli. Çok katlı bir otopark gerçekten Silivri’ye yakışır. Şehir içi trafik ve ulaşımını kangren haline getiren gelişi güzel araç parkı sorunu da bu çerçevede giderilmeli. Bir de biraz önce bahsettiğim metrobüs ihtiyacı var.

“HİZMET İÇİN GELİYORUZ”

Hazal BAŞARAN: Son olarak buradan Silivrililere bir mesajınız olacak mı?

Mustafa YILMAZ: Silivrili hemşerilerimiz bize inansınlar. Dar gelirli milyonların alım gücünü, refah seviyesini, aynen 54. Hükümet'te olduğu gibi yeniden arttıracağız ve Silivri için çalışacağız. Hizmet için geliyoruz. Vatandaşımızı dinleyeceğiz, derdine derman olmaya çalışacağız.


 

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Yeniden Refah Partisi Silivri Teşkilat Başkanı Mahmut Güçlü
    3 yıl önce
    Silivrimizin Her Sorununu biliyor,Uzak mahallelerimizde Çözüm odaklı arge çalışmalarına devam ediyoruz İlçe Başkanımız Mustafa Yılmaz Beyfendinin riasetinde Sıkılmadık el çalınmadık kapı Ulaşılmamış mahalle Bırakmıycaz Milli Görüşün ikinci kırk yılı yeniden Refahın yeniden İstikrarın yeniden Büyük Türkiyenin Yeniden istihdamın Habercisi Sancaktarı olacak silivrimizde de Yeniden Refahla Yüzler Gülecek Silivrimize de Yeniden Refah gelecek Bu minvalle Siz değerli Yaz Dostum ailesine Hazal Başaran Hanım efendiye Sonsuz Şükranlarımı Arz eder saygılar sunarım
  • Recep Köse
    3 yıl önce
    Öncelikle Yeniden Refah Partisi Silivri İlçe Başkanı Sayın Mustafa Yılmaz Bey Tespitlerinde Doğru Gözlemleme Yapan Çözüm Odaklı Hizmet için Fedakarlık Yapan Silivri 'nin eksiklerini ve olması gerekenleri gözlemleyip hayata geçirmek için bizat teşkilatınla beraber saha da halkla görüşlerini alıp hatırlarını sorup esnaf ziyaretleri yapıp hem halkın hem esnafın ve kamu kurumları çalışanlarını dertlerini dinleyip seçimlerden sonra hayata geçirmek için notlarını alıp konuyla ilgili Teşkilat Başkanı ve Birim Başkanlarına Haftalık toplantılarında il toplantılarında dile getirip Yeniden Refah Partisi Silivri 'ye Refah ettirecektir inşallah Ropörtaj da Emeği Geçen Hazal Başaran Hanımefendiye Teşekürlerimi Sunarım Yeniden Refah Partisi Silivri Siyasi İşler Başkanı
  • Cüneyt POLATOĞLU
    3 yıl önce
    İşte biz ülkemizi yönetmeye bukadar hazırız. Sayın Mustafa YILMAZ başkanımızı daha çok dahada çok çalışarak silivrimizde Belediye Başkanı olmasını sağlayacağız İNŞAALLAH ???? İnsanın Heyecanını arttıran bir röportaj olmuş, ağzınıza yüreğinize sağlık başkanım. Yaz dostum ailesine ve Hazal BAŞARAN hanımefendiye SİLİVRİ İlçe Teşkilatı Eğitim Birim Başkanı olarak saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Cüneyt POLATOĞLU.