"O Zaman Volkan Yılmaz Köy Pazarı'nın Taşeronu!"

Tahsis polemiğinde yeni gelişme. Başkan Volkan Yılmaz, İBB’ye yer tahsisinde bulundukları Yeni Mahalle ve Selimpaşa Yoğurthane mevkiindeki kreş inşaatı için “O kreşlerin yapımının yarısı Silivri Belediyesi’ne ait” demişti. Bu ifadelere kayıtsız kalmayan CHP İlçe Başkanı Berker Esen, “Köy Pazarı’nın tahsisini de Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyesine yaptı. E proje de bizim önceki dönemden kalan bir proje. O zaman Volkan Yılmaz, Köy Pazarı’nın taşeronundan fazla bir şey değil!" dedi.

"O Zaman Volkan Yılmaz Köy Pazarı'nın Taşeronu!"
Editör: Yaz Dostum
04 Temmuz 2020 - 21:41
 
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, geçtiğimiz gün basın toplantısı yaparak hizmette 1. yılını değerlendirmiş ve gündeme bomba gibi düşen şu ifadeleri kullanmıştı; “Kimse şunu görmüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Silivri’ye kreş yapıyor; iyi güzel yapıyor da ben Silivri Belediyesi’ne ait bir araziyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir metrekare arazisi yokken Ekrem beye oraya kreş yapması için tahsis ediyorum. O kreşin yapımının yarısı Silivri Belediyesi’ne ait, mantıken bakıldığında. Onun için biz burada siyaseten birileri başarısız olsun ellerimizi ovuşturalım demeden Silivri için yapılacak her şeyi yapmaya devam edeceğiz.”

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, önceki akşam CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyeleri Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu ile basının karşısına geçerek gündem değerlendirmesi yaptı. Toplantıda tahsis konusu da masaya yatırıldı.

ESEN: “TAHSİS BÜYÜKŞEHİR’DEN, PROJE BİZİM; BU MANTIKLA KÖY PAZARI’NIN TAŞERONUNDAN FAZLASI OLAMAZ”

Berker Esen, Volkan Yılmaz’a şu karşılığı verdi: “İlçe belediyesinin Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ettiği yerler zaten planlarda kreş alanı olarak işlenmiş yerler. Sayın Yılmaz’ın, “Kreş yapımının yarısı Silivri Belediyesi’ne ait” ifadelerini hayretle karşıladık. Her seferinde teşekkür ettiğimizi ifade ediyoruz. Sonuçta burada bir yer tahsisi vardır, değerlidir. Ama yer tahsisi yaptım %50’si benimdir mantığıyla gidersek; biliyorsunuz Köy Pazarı’nın tahsisini de Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyesine yaptı. O zaman bu mantıkla %50’si Büyükşehir Belediyesi’nin. E proje de bizim önceki dönemden kalan bir proje. O zaman Volkan Yılmaz, Köy Pazarı’nın taşeronundan fazla bir şey değil.”

KIRKICI: “BU BAKIŞ AÇISI BELEDİYE BAŞKANINA YAKIŞMIYOR”

CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı da yaşananlara sessiz kalmadı. Kırkıcı, “Sizin bizim, yarısı bizim, %48’i onların tarzında bir bakışı sorunlu görüyorum. Böyle bir bakış bir Belediye Başkanına yakışmayan bir yaklaşım. Sizin bizim diye bir şey olamaz. Bu kültürü değiştirmek lazım. Anladığım kadarıyla arkadaşlar bu kültürün dışında. %50’si bizim, %50’si onların diye bir şey olur mu?

“İBB’YE VERMESEYDİNİZ ARSAYI HANGİ MÜTEAHHİDE VERECEKTİNİZ?”

Buradan soruyorum. Pazartesi de soracağım eğer fırsat olursa Volkan Yılmaz’a. Eğer siz o arsayı kreş alanı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne vermeseydiniz kat karşılığı olarak hangi müteahhide verecektiniz? Sosyal donatı alanı kat karşılığı verilir mi? Sizin bizim diye bir şey olur mu? Hepsi Volkan’ındır, hepsi Ekrem’indir… Onların ikisi de bizimdir. Böyle bakacağız. Yeter yani! Bu ayrımcı dili artık atsınlar üstlerinden” şeklinde konuştu.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

YORUMLAR

  • 0 Yorum