ODAK Okulları Öğrencileri, Uluslararası Matematik Sınavına Katıldı

'Silivri'nin değeri' ODAK Okulları öğrencileri uluslararası düzeyde organize edilen Kanguru Matematik Yarışmasına katıldı.

ODAK Okulları Öğrencileri, Uluslararası Matematik Sınavına Katıldı
Editör: Yaz Dostum
30 Mart 2022 - 15:10
Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneği’ne bağlı olarak 90'dan fazla ülkede uygulanan Matematik yarışması olan Kanguru Matematik Sınavı, öğrencilerin matematiğe olan ilgisini çekmek ve matematikte yetenekli öğrencileri daha da motive etmek amacıyla düzenleniyor. Her yılın Mart ayının üçüncü haftası bütün dünyada milyonlarca (6 milyondan fazla) öğrenci önemli bir uluslararası matematik organizasyonun parçası olmak amacıyla Kanguru Matematik yarışmasına katılıyor. 

Ülkemizde Kanguru Matematik Derneği tarafından yapılan sınav ve final olmak üzere iki aşamadan oluşan Uluslararası Kanguru Matematik Yarışmasına 'Silivri'nin Değeri' ODAK Okulları öğrencileri de katılım sağladı.

Her yaştan (7-18) öğrencinin 6 farklı kategoride katılabileceği Kanguru sınavı kategorilere göre 24- 30 arası sorudan oluşmakta ve sınav 75- 90 dakika sürmektedir. Kanguru sınavında sorular öğrencilerin ilgisini çekecek, günlük hayatla bağlantılı ve hatta eğlencelidir. Böylelikle öğrencilerin kafasında yer etmiş olan “matematiğin zor ve sıkıcı” olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi, matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedeflemektedir. 

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan ODAK Okulları Yönetimi, Kanguru Matematik sınavına katılım gösteren tüm öğrencilerine teşekkür temennilerinde bulundu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum