"Öğrenen Mahalle" projesi ile ilgili Silivri'de toplantı yapıldı

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği “Öğrenen Mahalle" Projesi kapsamında Silivri'de değerlendirme toplantısı yapıldı.

"Öğrenen Mahalle" projesi ile ilgili Silivri'de toplantı yapıldı
Editör: Yaz Dostum
07 Nisan 2021 - 22:53

Millî Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyon Belgesi ışığında İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki 39 ilçede ve 909 mahallede uygulanacak olan “Öğrenen Mahalle" Projesi kapsamında Silivri'de değerlendirme toplantısı yapıldı.

Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal'ın Başkanlığında ve Silivri İlçe Millî Eğitim Müdürü Zekeriya Artar'ın koordinesinde düzenlenen toplantı Nurullah Baldöktü İlkokulu'nun Çok Amaçlı Salonu'nda mahalle muhtarları ile birlikte Halk Eğitim Merkezl İdarecilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Proje kapsamında yapılan sunumlarda, mahallerde eğitim ortamı ve ulaşımı uygun birer okul belirlenerek hayat boyu öğrenme merkezi hâline getirilecek ifade edildi. Ayrıca ilçe halk eğitim merkezleri ile eşgüdümlü bir şekilde uygulanacak proje ile hayat boyu öğrenme süreçlerine yönelik farkındalığın arttılması hedefleniyor.

YÜRÜTÜLECEK FAALİYETLER

Öğrenen Mahalle Projesi kapsamında kişilerin ilgi, istek ve ihtiyaçları doğrultusunda kurslar açılacak, eğitim etkinlikleri düzenlenecek.  Yaş itibarıyla örgün eğitim kapsamı dışında kalmış bireylere yönelik temel beceri eğitimleri verilecek. Mahalle halkının sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimi desteklenecek. 

Erken çocukluk, çocukluk ve ergenlik dönemine ilişkin, ebeveynlere yönelik destek eğitim programları güncellenerek yaygınlaştırılacak.

Önceki öğrenmelerin tanınması kapsamında belge almak isteyen adayların mesleki yeterlilik belgesi veren kuruluşlara erişimi kolaylaştırılacak. Kursiyerlerin kültür alışverişinde bulunmaları ve sosyalleşmeleri sağlanarak birlikte yaşama kültürü geliştirilecek. Hayat boyu öğrenmedeki iyi örneklerin ve özgün uygulamaların fark edilip paylaşılmasına destek olunacak.

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde yürütülen hayat boyu öğrenme ve yaygın eğitim sürecindeki sertifikaların belli standartlara bağlı olarak tanınırlığı artırılacak. Hayat boyu öğrenme süreçlerinde farklı hedef kitlelere ulaşmak ve öğrenmeye erişimi artırabilmek için gerekli dijital araçlardan yararlanılacak.

ÖĞRENEN MAHALLE EZBER BOZACAK

Proje yaş ayrımı gözetmeksizin mahallenin tüm bireylerine hitap eden, herkesin becerilerini geliştirebileceği öğrenme alanları oluşturmayı hedefliyor. 

Mahalle sakinleri, öğrenci, okul ve aile iş birliği ile okul bahçelerinin zenginleştirilmesine yönelik faaliyetler düzenlenecek. Çocuk ve gençler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine yönelik her türlü bağımlılıkla mücadeleye ilişkin farkındalık eğitimleri yaygınlaştırılacak.

Zamanın ruhunu yakalamak için 21. yüzyıl becerileri arasında yer alan çoklu okuryazarlıklara (dijital, finansal, sağlık, enerji, ekoloji ve sosyal medya gibi vb.) ilişkin farkındalık ve beceri eğitimleri düzenlenecek.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum