Okul müdürü İbrahim Oktugan'ın katledilmesine Odak Koleji'nden tepki

İstanbul’da 74 yaşındaki okul müdürü İbrahim Oktugan, Irak asıllı öğrenci Yusuf K.'nın (17) silahlı saldırıcı sonucu yaşamını yitirdi. Türkiye'nin gündemini sarsan olaya tepkiler dinmedi. Bu kapsamda öğrencisi tarafından öldürülen İbrahim Oktugan için siyah giyinen Odak Koleji eğitimcileri, “Her türlü şiddete karşıyız” diye ses yükseltti.

Okul müdürü İbrahim Oktugan'ın katledilmesine Odak Koleji'nden tepki
Editör: Yaz Dostum
10 Mayıs 2024 - 19:23
İstanbul Eyüpsultan'daki özel bir lisede Irak asıllı Yusuf K., okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan'a kurşun yağdırdı. Oktugan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Korkunç olay Türkiye gündemini sarstı. Skandal olaya Türkiye'nin her yerinden olduğu gibi Silivri’den de tepkiler yükseldi. Odak Koleji eğitimcileri, cinayeti kınamak ve meslektaşlarının anısına yasta olduklarını belirtmek için siyah giyindi. Menfur saldırıyı protesto eden öğretmenler, hayatın her alanında şiddete karşı önlem alınmasını istedi.

“BU NE İLKTİ NE DE SON OLACAĞA BENZİYOR”

Meslektaşlarının öldürülmesini protesto eden Odak'lı eğitim emekçileri, söz konusu basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Her türlü şiddete karşıyız! Her birimizin üzülerek takip ettiği üzere hafta başında bir okul müdürü, öğrencisi tarafından evet öğrencisi tarafından silahla vurularak hayata veda etti. Bu ne ilkti ne de son olacağa benziyor. Hafta başında Okul Müdürü İbrahim Oktugan menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Geçtiğimiz haftalarda bir başka öğretmen öğrenci velisi tarafından okul koridorunda yumruklu saldırıya uğradı, geçtiğimiz aylarda bir öğretmen okul bahçesinde öğrenci velisi tarafından darp edildi. Önceki yıllarda yine, yine benzer olaylar…

“ŞİDDET GÜNDELİK HAYATIN BİR PARÇASI HALİNE DÖNÜŞTÜ”

Ülkede gün geçmiyor ki bir saldırı, bir şiddet haberi ile güne başlamayalım. Şiddete topyekûn bir tepki koyamadığımız sürece bu listeler uzamaya devam edecek. Çocuğa şiddet, eşe şiddet, anne babaya şiddet, komşuya şiddet; sokak hayvanlarına şiddet; doktora, güvenlik güçlerine, avukata, öğretmene… Okul, öğretim faaliyetlerinin yanı sıra çocuklara yaşamın her alanında eğitsel faaliyetlerin sürdürüldüğü yerdir.

“MENFUR SALDIRIYI KINIYORUZ”

ODAK Koleji olarak Eyüpsultan ilçesindeki bir okulda yaşanan bu menfur saldırıyı kınıyor, HER TÜRLÜ ŞİDDETE KARŞI OLDUĞUMUZU bir kez daha haykırıyoruz. Başta hayatını kaybeden Okul Müdürü İbrahim Oktugan olmak üzere tüm eğitim şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine, öğrencilerine ve eğitim camiasına baş sağlığı diliyoruz.”

Haber : Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum