Onlar Silivri'nin Gurur Tablosu

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Her güne bir mezun” projesi kapsamında öğrencilerinden Ceren İlhan, Tuana Gençata, Begüm Yaman, Beste Sevinç, Şenol Açıkgözoğlu, Ramazan Şeker, Binay Köksal, İlker Kadir Özdemir, Aysima Abdullahoğlu, Muhammet Ertürk, Şiar Güneş, Ömer Osman Kılıçkaya, Emir Altınbaşak, Ömer Batuhan Yeşildere ve Semiha Küçük’ün mesleki tecrübelerini paylaştı.

Onlar Silivri'nin Gurur Tablosu
Editör: Yaz Dostum
02 Ocak 2021 - 15:35 - Güncelleme: 02 Ocak 2021 - 15:41
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Her güne bir mezun” projesine yeni paylaşımlarıyla devam ediyor. Her gün bir mezun öğrencinin mesleki tercih ve iş tecrübeleri paylaşılıyor. Son paylaşımlar arasında Ceren İlhan, Tuana Gençata, Begüm Yaman, Beste Sevinç, Şenol Açıkgözoğlu, Ramazan Şeker, İlker Kadir Özdemir, Aysima Abdullahoğlu, Muhammet Ertürk, Şiar Güneş, Ömer Osman Kılıçkaya, Emir Altınbaşak, Ömer Batuhan Yeşildere, Binay Köksal ve Semiha Küçük şöyle yer aldı;

CEREN İLHAN

Ceren İlhan adlı öğrencimiz 2014 yılında yiyecek ve içecek hizmetleri alanından mezun oldu. Beltur Sarı Köşkte lise stajlarını tamamlamıştır. Ege Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünü bitirdi. Silverside Otelde resepsiyonist olarak Swiss otelde Organizasyon departmanlarında üniversite stajlarını tamamladı. Tekrar üniversite sınavına girerek Rumeli Üniversitesi odyometri bölümünü kazandı. 2018 yılında aynı okuldan mezun oldu. Halen Ear techinice bağlı Siser işitme cihazlarının silivri şube müdürlüğünü aynı zamanda odyometrisliğini yapmaktadır. Pera Güzel Sanatlar akademisinde eğitim almaktadır.

TUANA GENÇATA

Tuana Gençata adlı öğrencimiz 2015 yılında yiyecek ve içecek hizmetleri alanından mezun oldu. Hıltın Garden in Golden Horm, Four Season Hotel, Taksim Kitchenette Restoran da çalıştı. Ardından İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü kazandı. 2019 yılında mezun olup halen Morini Restoranda Comi Chef olarak görevine devam etmektedir. Öğrencimiz aynı zamanda Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmış ve dereceler almıştır.

BEGÜM YAMAN

Begüm Yaman adlı öğrencimiz 2017 yılında yiyecek ve içecek hizmetleri alanından mezun oldu. Lise stajlarını Eser Diamond Otel ve Big Mammas Restoran gibi işletmelerde tamamladı. Liseden mezun olunca İstanbul Aydın Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme Teknikleri alanında öğrenim görerek sağlık sektörüne geçiş yaptı. Staj eğitimini İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ve Medicalpark Silivri Hastanesinde radyoloji alanında yaptı. Şuan Silivri Anadolu Hastanesinde Radyoloji Teknikeri olarak görevine devam etmektedir.

BESTE SEVİNÇ

Beste Sevinç adlı öğrencimiz 2014 yılında yiyecek ve içecek hizmetleri alanından mezun oldu. Lise stajlarını Malta köşkünde servis ve pastane departmanında yaptı. 2018 yılında Bolu Abant İzzet Baysal üniversitesi işletme bölümünden mezun oldu. İki yıldır Bolu’da eğitim sektöründe bir çocuk kulübünde Halkla İlişkiler Uzmanı olarak görev yaptı. Ayrıca aynı firmanın Muhasebe işlemlerini yürütmektedir.

ŞENOL AÇIKGÖZOĞLU

Şenol Açıkgözoğlu adlı öğrencimiz 2013 yılında Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanından Lise 2.si olarak mezun oldu. Lisedeki ilk stajını Beltur AŞ Malta Köşkünde yaptı. İkinci stajını Leonardo Da Vinci proje kapsamında Portekiz'de Hotel da Estrela otelinde Aşçı olarak tamamladı. 2018 yılında Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Lisans bölümünden mezun oldu. Askerliği biter bitmez önce Abacı Konak Otel'de Aşçı olarak çalıştıktan sonra 2019 yılında Bigchefs Restoran'da Garson/Şef Garson olarak çalıştı. 2020 yılında girmiş olduğum mülakatlar sonucu, Eğitim aldıktan sonra Qnb Finansbank’da Bireysel Satış Temsilcisi olarak görevine devam etmektedir.

RAMAZAN ŞEKER

Ramazan Şeker adlı öğrencimiz 2015 yılında Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanından mezun oldu. İlk stajını bir proje kapsamında Almanya’da resepsiyonist olarak yaptı. Lise stajının ikincisini Güzelce Askeri Kampında tamamladı. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Bölümünü bitirdi. Aralık 2018 tarihinden beri Pegasus Havayollarında kabin memuru olarak görevine devam ediyor.

BİNAY KÖKSAL

Binay Köksal adlı öğrencimiz 2013 yılında Yiyecek Ve İçecek Hizmetleri alanından mezun oldu. Lise stajını Beltur AŞ tesislerinde tamamladı. Adnan Menderes Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünü bitirdi. Mezun olduktan sonra Büyükçekmece'de bir spor tesisinde 4 yıl boyunca Halkla İlişkiler Uzmanı olarak çalıştı. Kendisini geliştirmek adına çeşitli eğitimler ve seminerlere katıldı. Son olarak otomotiv satış sektöründe 2,5 yıldır müşteri ilişkileri departmanında Halkla İlişkiler Uzmanı olarak görev yapmakta. Markaya bağlı tüm bayilerin içinde en iyi satış yapan personel unvanı ile Türkiye ikincisi olup ödül aldı. Kendisini e- satış pazarlama üzerine geliştirerek @piominafashion adlı butik açtı.

İLKER KADİR ÖZDEMİR

İlker Kadir Özdemir, okulumuzdan 2011 yılında ilk dönem birincisi olarak Önbüro alanından mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümünden 2015 yılında mezun oldu. İlk stajını Klassis Resort Otel'de, Üniversite stajını Conrad İstanbul Otel önbüro departmanında yaptı.  Sonraki yıllarda İbis Hotel'de Resepsiyonist olarak iki sene çalıştı. 2017 yılı Ağustos ayından beri W İstanbul Otel bünyesinde gece şefi olarak görevine devam etmekte.

AYSİMA ABDULLAHOĞLU

Aysima Abdullahoğlu, 2015 yılında okulumuz Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Bölümü'nden mezun oldu. 2013 ve 2014 yıllarında Four Seasons Hotel Bosphorus'un Banquet (Ziyafet) departmanında lise stajlarını tamamladı. Daha sonrasında İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümünden mezun oldu. Aralık 2017 tarihinde tekrardan Four Seasons Otel'de çalışmaya başladı. İlk olarak Restoran servisinde komi olarak görev yaptı. Aradan 4 ay geçtikten sonra Yiyecek İçecek Bölümü Bar departmanında çalışmaya başladı. İki yıldan fazla süredir de Barmaid olarak çalışmakta. Bu süreçte kendisini geliştirmek üzere Fling Bar Services eğitimi, International Sommelier Guild 1. seviye şarap eğitimi ve International Wine and Sprits Academy eğitimlerine katıldı.

MUHAMMET ERTÜRK

Muhammet Ertürk, 2011 yılında okulumuz Aşçılık dalından mezun oldu. Silivri'de bir çok otel ve restoranda çalıştı. 2013 yılında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği alanından mezun oldu.  Aldığı karar neticesinde emlak ve inşaat sektöründe çalışmaya başladı. 2015 yılında sınavlara tekrar girerek Gelişim Üniversitesi Mimari Restorasyon Bölümü'nü kazandı. 2017 yılında Dikey Geçiş Sınavına girerek Mimarlık Bölümünü kazandı. Eğitim ve stajını başarılı bir şekilde tamamlayarak Restaratör ve Mimar unvanı ile 2019 yılında mezun oldu. Kendini geliştirmek için birçok eğitim ve seminere katıldı. 2019 Kasım ayında Silivri tarihine, doğa ve kültürüne sahip çıkmak amacıyla Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneğinin kuruluşunda yer aldı. Şu anda Çolakoğlu Mimarlık Ofisinde Mimar olarak çalışmakta.

ŞİAR GÜNEŞ

Şiar Güneş, 2011 yılında okulumuz Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanından mezun oldu. 2013 yılında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünü bitirdi.

Staj ile başladığı Anı Tur'da Kültür Operasyon, Transport ve Mice departmanlarında görev aldı.

Üniversite döneminde Bozcaada Pelagos Otel'de yöneticilik yaptı.

2014 senesinde Metglobal bünyesinde satış ve takım liderliği, 2016 senesinde Paravion Turizm'de Operasyon Müdür Yardımcılığı, 2018 senesinde Ejder Turizm acentalar müdürlüğü, 2019 yılında Amerikan Ekspress'de operasyon pozisyonunda görev aldı. Şuanda Bozcaada'da kendi butik otel işletmesini açarak yaz sezonu için hazırlıklara başladı.

ÖMER OSMAN KILIÇKAYA

Ömer Osman Kılıçkaya, 2011 yılında okulumuz Aşçılık dalından mezun oldu.  İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünü 2013 yılında bitirdi. Çırağan Palace Kempinski Otel'de lise stajını tamamladı. Daha sonra Amerika'ya giderek New York'ta iki yıl  “Pastacılık sanatı” eğitimi aldı. Bir yıl boyunca aynı okulda başarı bursu aldı. 3 Ay New jersey eyaletinde bir pastanede staj yaptı. New York'da çeşitli restoranlarda 2 yıl aşçılık yaptı. Kendi turizm şirketini kurdu ve üç yıl işletti. Fakat dünyada yaşanan salgından dolayı işletmesini kapatma kararı aldı. Son olarak Miami Hilton Oteli'nde Resepsiyonist olarak turizm hayatına devam etti.

EMİR ALTINBAŞAK

Emir Altınbaşak, 2011 yılında okulumuz Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanından mezun oldu. 2014 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünü bitirdi. Staj eğitimini ülkemizin önde gelen firmalarında yaptı. 2015 - 2016 Tatil.com ‘da Seyahat Danışmanı, 2016 - 2017 Jollytur' da Sehayat Danışmanı, son olarak Ekim 2017'den beri Tatil.com'da İç Turizm Bölge Ürün Uzmanı olarak görevine devam etmekte. Tatil.com firmasının öncelikli Kış otelleri (Kayak-Termal-Yakın Bölge Otelleri) kontrat çalışmalarını ve yaz sezonu için Ege Bölgesi otellerinin kontrat ve operasyonel işlemlerini yapmak üzere Koordinatör olarak görevini icra etmekte.

ÖMER BATUHAN YEŞİLDERE

“Ömer Batuhan Yeşildere, 2011 yılında okulumuzdan mezun oldu. 2017 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünü bitirdi. Lise stajını Anı Tour ve Klassis Golf Resort'de yaptı.  Sırasıyla, üniversite stajı ve diğer iş deneyimleri şöyledir; Hapimag Resort Sea Garden Bodrum, Caresse Luxury Collection Bodrum, D Maris Bay Marmaris otellerinde ve The Populist İstanbul Restoranı yiyecek ve içecek departmanlarında çalıştı.

Yaklaşık 3 yıldır İstanbul'da The Soho House Oteli yiyecek içecek departmanında süpervisor olarak görevine devam etmekte. Alanı ile ilgili çeşitli sertifka programlarına katıldı. Ayrıca Uluslararası geçerliliği olan Gemi Adamı Cüzdanına sahip.

SEMİHA KÜÇÜK

Semiha Küçük adlı öğrencimiz 2013 yılında yiyecek ve içecek hizmetleri alanından mezun oldu. Lise stajlarını Beltur AŞ. Bünyesinde yer alan Köşklerde yapmıştır. 2017 yılında Kastamonu Üniversitesi Beden eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük bölümünü bitirdi. Daha sonra formasyon eğitimi alarak Silivri’de çeşitli okullarda Beden Eğitimi öğretmenliği yaptı. Badminton futbol ve Taekwondo antrenörlüğü yaptı. SAS cankurtaranlık eğitimlerine katıldı. Şu anda Silivri’de kendi kurmuş olduğu Taekwondo kulübünde öğrenciler yetiştirmekte. Ayrıca bir çok öğrencisi milli takım sporcusu oldu.

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü, mezun öğrencilerine mesleki hayatlarında başarı dileklerini aktardı.


Haber : Batuhan Güçlü

YORUMLAR

  • 0 Yorum