Orhan Çalışkan; "Millet ve Allah Yolundan Dönmeyeceğiz!"

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda Metehan Metal Geri Dönüşüm San. Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Çalışkan, Millî Şair Mehmet Âkif Ersoy’un vefatının 84'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çalışkan mesajında; “Bu millete diz çöktürmek isteyen hayasızca akın, dün olduğu gibi bugün de mağlubiyete uğramıştır. Darbeci ihanet şebekesine, bombalarıyla, kurşunlarıyla ve paralarıyla taarruz edenlere karşı bir kale gibi dimdik duran, Türkiye'nin iradesidir. Akif'in o meşhur duası inşallah kabul olacak ve Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmayacaktır” dedi.

Orhan Çalışkan; "Millet ve Allah Yolundan Dönmeyeceğiz!"
Editör: Yaz Dostum
27 Aralık 2020 - 15:38 - Güncelleme: 27 Aralık 2020 - 15:51

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda Metehan Metal Geri Dönüşüm San. Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Çalışkan, büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz İstiklal Savaşımızı, muhteşem mısralarıyla ölümsüzleştiren fikir ve edebiyat insanı Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ebediyete intikal edişinin 84’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Milli şairimizi tanımlarken kullanacağımız her bir cümle bizim şuurumuzun hudutlarını zorlayan bir iradenin ifadesi olacaktır” diyen Çalışkan, “Bölünmeye ve ayrışmaya karşı ortak değerlerimizde birleşmenin ehemmiyetini hep beraber daha iyi idrak ettiğimiz günlerde; Akif'in milletimiz için kıymeti çok daha aşikardır. Üzerinde yaşadığımız ortak vatanın ve gölgesini paylaştığımız bayrağımızın manası bizim için neyse; Akif'in kaleminden dökülen İstiklal Marşı da aynı anlama gelmektedir” dedi.

“BİZ BU TOPRAKLARDA EZAN VE KUR’AN SESLERİNİ İDRAK ETMİŞ BİR MİLLETİN FERDLERİYİZ”

Çalışkan, açıklamalarında şunları kaydetti:

“Milli şairimizi tanımlarken kullanacağımız her bir cümle bizim şuurumuzun hudutlarını zorlayan bir iradenin ifadesi olacaktır. Biz bu topraklarda ezan ve Kur’an seslerini idrak etmiş, duygu toplamış, aşk ve irade ateşi almış bir milletin ferdiyiz. Kim ne derse desin, hangi rüzgâr hangi cihetten eserse essin, isterse bütün hainler birleşsin vatan, millet ve Allah yolundan dönmeyeceğiz.

“AKİF'İN O -KORKMA- HİTABI MİLLETİMİZE GÜÇ VERMEKTEDİR”

Ülke olarak keskin bir dönemeçten geçtiğimiz bu zor günlerde; Akif'in o gür sesinden işittiğimiz 'Korkma' hitabı milletimize dün olduğu gibi bugün de güç ve umut vermektedir. Devletimiz; üstümüze dört bir koldan saldıran, her şekilden ve cinsten terör dalgasına karşı mücadele etmektedir. Etrafımız bir ateş çemberiyle çevrilmişken; taunlara zul gelecek rezil istilaya karşı, onun bir Mehmetçik süngüsü gibi doğrulttuğu mısralar unutulmamalıdır.

“AKİF'İN O MEŞHUR DUASI KABUL OLACAK, ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMAYACAKTIR”

Bu millete diz çöktürmek isteyen hayasızca akın, dün olduğu gibi bugün de mağlubiyete uğramıştır. Darbeci ihanet şebekesine, bombalarıyla, kurşunlarıyla ve paralarıyla taarruz edenlere karşı bir kale gibi dimdik duran, Türkiye'nin iradesidir. İşgalcilerin ne kendileri ne de maskeli terörist maşaları bu topraklara dair kurdukları hayallere asla muvaffak olamayacaklardır. Akif'in o meşhur duası inşallah kabul olacak ve Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmayacaktır.

“MEHMET AKİF ERSOY MİLLETİMİZE KELİMELER VE CÜMLELERDEN OLUŞAN BİR BAYRAK HEDİYE ETMİŞTİR”

Bölünmeye ve ayrışmaya karşı ortak değerlerimizde birleşmenin ehemmiyetini hep beraber daha iyi idrak ettiğimiz günlerde; Akif'in milletimiz için kıymeti çok daha aşikardır. Üzerinde yaşadığımız ortak vatanın ve gölgesini paylaştığımız bayrağımızın manası bizim için neyse; Akif'in kaleminden dökülen İstiklal Marşı da aynı anlama gelmektedir. Kurtuluş mücadelesi verdiğimiz o günlerde, Mehmet Akif Ersoy milletimize kelimeler ve cümlelerden oluşan bir bayrak hediye etmiştir. Dünya döndükçe o bayrağı şerefle taşımak, her mısrasını hissedercesine yaşamak ve yarınlarımızı o ruh üzerine inşa etmek boynumuzun borcudur.

“ASIM'IN NESLİ, BU TOPRAKLARDA HAYAT SÜRMEKTE VE ŞAİRİN RÜYASINI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEKTEDİR”

İçinde bulunduğumuz zaman dilimi göstermiştir ki; milli şairimizin o hep özlemini çektiği Asım'ın nesli, bu topraklarda hayat sürmekte ve şairin rüyasını gerçeğe dönüştürmektedir. Nitekim 15 Temmuz göstermiştir ki; Asım'ın nesli söz konusu vatan olunca ortaya çıkıp bedenini tanklara siper etmekte ve namusunu haine çiğnetmemektedir. Bu topraklara ve bu milletin evlatlarına; nice kıymetli eser ve bir milli şuur armağan ederek aramızdan ayrılan Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 84. yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Haber : Batuhan Güçlü

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum