Ortaköy'de bir inşaat yıkıntısında içler acısı halde bulundu! HAYKURDER sahip çıktı!

Ortaköy'de bir inşaatta ölüme yatan, bir deri bir kemik kalmış köpeğe Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER) sahip çıktı. Zayıflıktan vücudunda yaralar açılan ve derisi kanayan talihsiz can, hemen tedavi altına alındı.

Ortaköy'de bir inşaat yıkıntısında içler acısı halde bulundu! HAYKURDER sahip çıktı!
Editör: Yaz Dostum
28 Nisan 2020 - 00:57 - Güncelleme: 28 Nisan 2020 - 01:22

Sokakta yaşam mücadelesi veren hayvanların yaşam hakkını koruyan ve savunan Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği'nin (HAYKURDER) Başkanı Erman Paçalı, bu akşam hepimizi insanlığımızdan utandıracak görüntüler paylaştı. Bir inşaat yıkıntısında adeta ölüm uykusuna yatar halde çok zayıf, gözlerini bile açamayacak kadar bitap düşmüş, zayıflıktan kemikleri çıkmış halde bulunan köpeğin içler acısı hali yürekleri derinden sızlattı. Paçalı, trafik kazası nedeniyle yaralı halde bulup hayata döndürmeye çalıştıkları "Bal" adını verdikleri bir köpeği henüz kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, gelen haber üzerine yeni bir vakaya intikal etmek durumunda kaldıklarını ifade etti. Karşılaştıkları manzaranın korkunçluğunu gözler önüne seren Paçalı, görüntüleri yürekleri sızlatan köpeğin hemen veterinere götürülerek tedavi altına alındığını bildirdi. Yapılan ilk kontrolün ardından talihsiz köpeğin vurulduğu, vücudunda saçmaların olduğu da anlaşıldı. 

“BEDENİ ÖYLESİNE YORGUN Kİ GÖZLERİNİ BİLE AÇAMADI”

Paçalı, yaşanan üzücü durumu şu sözlerle aktardı:


“Bize yas bile yasak! "Bal" ile vedalaştığımız anlarda geldi haberi... Birini yitirmenin acısını yaşayamadan, diğerine umut olmak düştü yine kaderimize... Silivri Ortaköy'de bir inşaat yıkıntısında ölüme yatmıştı gittiğimizde... Vücudunda saçmalarla... Hep söylerim. Sokak zordur. Acımasızdır sokak! O da sokakların acımadığı çocuklardan biri... Nasıl yorgun düşmüşse bedeni, yol boyunca uyudu, açmadı bile gözlerini... Şimdi Bal'dan boşalan ünitede... Umarız o tutunacak hayata, devam edecek bizimle...”

Hazal BAŞARAN


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum