Osmanlı ve Milli Mücadele Sergisine İlçe Protokolünden Yoğun İlgi

Silivrililerin yakından tanıdığı tiyatro ve dizi oyuncusu Ali Solmaz, Silivri Belediyesi Sanat Galerisinde Osmanlı ve Milli Mücadele Sergisi açtı. Solmaz’ın koleksiyonundaki orijinal obje ve belgelerin ilk kez görücüye çıktığı sergiyi ilçe protokolü yakından inceledi.

Osmanlı ve Milli Mücadele Sergisine İlçe Protokolünden Yoğun İlgi
Editör: Yaz Dostum
15 Temmuz 2020 - 23:00 - Güncelleme: 15 Temmuz 2020 - 23:25

Silivrililerin yakından tanıdığı tiyatro ve dizi oyuncusu Ali Solmaz, Osmanlı ve Milli Mücadeleye dair koleksiyonundaki obje ve belgeleri ilk kez orijinallerini sergileyerek tarih ve sanat meraklılarının ilgisine sundu. Serginin açılışı pandemi dolayısıyla yapılamazken, sosyal medya üzerinden yapılan reklam ve davetlerle eserleri çok sayıda kişi görmeye geldi.

21 Temmuz 2020 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak olan sergi, ilçedeki protokol mensuplarının da dikkatini çekti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen resmi törenin ardından Silivri Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, İBB ve Silivri Meclis Üyeleri ve STK Temsilcileri sergiyi yakından inceledi. Solmaz’ın bizzat kendi ağzından eserleri hakkında bilgi alan protokol üyeleri, buram buram tarih kokan eserleri ilçe sakinleri ile buluşturmasından dolayı teşekkür temennilerini aktardılar.  

Yapılan ziyaret hatıra fotoğraflarının çektirilmesinin ardından sona ererken, sergiyi saat 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Haber : Batuhan Güçlü
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum