Özel Çocuklar İçin Üretilen Materyal Setleri Yola Çıktı

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ders Aletleri Yapım Merkezi'nde düzenlenen Özel Eğitim Okullarına Materyal Dağıtım Programına katıldı. 2019 ve 2020 yıllarında 81 ildeki 6 bin 600 özel eğitim sınıfı veya okuluna materyal gönderildiğini belirten Selçuk, 2021'de üretimi tamamlanan 1500 materyal setinin daha okullara gönderileceğini duyurdu.

Özel Çocuklar İçin Üretilen Materyal Setleri Yola Çıktı
Editör: Yaz Dostum
11 Mart 2021 - 22:50
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ders Aletleri Yapım Merkezi'nde düzenlenen Özel Eğitim Okullarına Materyal Dağıtım Programı'na katıldı. Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ile Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül de Bakan Selçuk'a eşlik etti. 
 
Bakan Selçuk törende yaptığı konuşmada Kovid-19 salgını döneminde eğitim öğretim materyalleri üretmek, yayınlar çıkarmak, medya ve dijital içerikler oluşturmak konusunda müthiş bir performans sergilediklerini söyledi.
 
Özel eğitim okullarındaki öğrencilere yönelik materyallerin, onların eğitim öğretim sürecindeki görsel, işitsel, toplumsal özelliklerine hitap ettiğini ve arkasında büyük bir bilimin yattığını dile getiren Selçuk, bu materyallerin çocuklara ve okullara ulaşması sonucu eğitim öğretimin kalitesinin geliştirilmesi konusunda büyük bir adım atıldığını belirtti.
 
Engellilerin hak ettiği yaşam düzeyine ulaşabilmesi için eğitim imkânlarının daha da yükseltilmesi gerektiğini vurgulayan Selçuk, bugün tanıtımı yapılan materyallerin, normal gelişim gösteren öğrencilerin eğitim gördüğü okullardaki hafif, orta ve ağır düzeyde zihinsel ve işitme yetersizliği ile otizm ve görme engeli olan bireylere yönelik olduğunu anlattı.
 
"Materyaller, öğrencilerin sağlığını tehdit etmeyecek şekilde üretildi"
Materyallerin kavram, okuma yazma, matematik, bilişsel beceriler, öz bakım, günlük yaşam, sosyal uyum, sosyal iletişim gibi alanlarda müfredattaki belli kazanımlarla bağlantısının oluşturulduğunu belirten Selçuk, materyallerin fiziksel, mekanik ve kimyasal açıdan öğrencilerin sağlığını tehdit etmeyecek şekilde üretildiğini kaydetti.
 
Selçuk, materyallerin ergonomik olarak öğrencilerin özelliklerine göre üretildiğini vurgulayarak, "2019 ve 2020'de özel eğitim öğretmenlerimizin de içinde bulunduğu ekip tarafından üretilen bu materyaller 81 ilimizde 6 bin 600 özel eğitim sınıfımıza veya okula gönderildi. 2021'de ise üretimi tamamlanan 1500 materyal seti 1500 okulumuza gönderilecek." bilgisini verdi.
 
Konuşmasının ardından özel eğitim materyallerini inceleyen Bakan Selçuk, daha sonra 1500 özel materyal setinin bulunduğu 2 tırı yolcu etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum