Özen: "Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın Çin'e iade edilmesini kabul etmiyoruz"

Çin ile Türkiye arasında 2017’de imzalanan suçluların iadesine yönelik anlaşma, bugün Çin Ulusal Halk Kongresi tarafından oylanarak kabul edildi. Çin yönetiminin sözde terörist ve aşırılıkçı olarak gördüğü Türkiye’deki Doğu Türkistanlıların sınır dışı edilmesini amaçlamadığı karar, Türkiye Büyük Millet Meclisinde henüz oylanmadı. Konu hakkındaki görüşlerini kamuoyu ile paylaşan Türkiye Gençlik Vakfı Silivri Temsilcisi Hasan Özen, "Bu zulme sessiz kalamayız. Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın Çin'e iade edilmesi gibi bir durumu kabul etmiyoruz" dedi.

Özen: "Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın Çin'e iade edilmesini kabul etmiyoruz"
Editör: Yaz Dostum
28 Aralık 2020 - 17:31 - Güncelleme: 28 Aralık 2020 - 22:14

Çin ile Türkiye arasında 2017’de imzalanan suçluların iadesine yönelik anlaşma, bugün Çin Ulusal Halk Kongresi tarafından oylanarak kabul edildi. Çin yönetiminin sözde terörist ve aşırılıkçı olarak gördüğü Türkiye’deki Doğu Türkistanlıları endişelendiren karar, Türkiye Büyük Millet Meclisinde henüz oylanmadı.

Çin yönetimi, suçluların iadesini öngören anlaşmanın kabulü ile Türkiye’ye sığınan ve sözde terör suçlusu olarak gördüğü Uygurların sınır dışı edilmesini amaçlıyor. Kararla ilişkin, Dünya Uygur Kongresi ve Türkiye’deki Uygur diasporasından henüz resmi bir açıklama yapılmazken; konu hakkında duyum alan ve görüşlerini sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaşan Türkiye Gençlik Vakfı Silivri Temsilcisi Hasan Özen, "Böyle bir şey olamaz. Türkistanlı soydaşlarımızın Çin'e iade edilmesi gibi bir durumu kabul etmiyoruz. Bu zulme sessiz kalamayız" ifadelerinde bulundu.

Özen, şunları kaydetti:

"Böyle bir şey olamaz. Olursa, bir gün Ruslar derki, Ahıska, Kırım , Çuvaş, Kazakistan(!) uyruklu insanlar Ülkemize karşı terör faaliyetleri yapıyor. İade edin derse, Rusya ya verecek miyiz? İran derse ki, İran aleyhine çalışan Azerbaycanlı teröristler(!) var derse, verecek miyiz? Bu zulme sessiz kalamayız Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın Çin'e iade edilmesi gibi bir durumu kabul etmiyoruz edemeyiz."


YORUMLAR

  • 0 Yorum