Özen; "Yerli Tohum Çiftçiye Ve Tüketiciye Yarar Sağlayacak"

Silivri Belediyesi, ilçedeki çiftçileri desteklemek adına kendi bünyesindeki 300 dönüm araziye arpa tohumu ekimi yaptı. 10 gün sonra hasat işlemi gerçekleştirilmesi planlanırken, elde edilecek ürünlerin tamamının Silivrili çiftçilere ve hayvancılara ücretsiz olarak dağıtılacağı duyuruldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Gençlik Vakfı Silivri Temsilcisi Hasan Özen; yapılan çalışmayı takdirle karşıladığını belirterek, herkese örnek teşkil etmesi konusunda temennilerde bulundu.

Özen; "Yerli Tohum Çiftçiye Ve Tüketiciye Yarar Sağlayacak"
Editör: Yaz Dostum
08 Haziran 2020 - 22:29 - Güncelleme: 08 Haziran 2020 - 22:42

Silivri Belediyesi, ilçedeki çiftçileri desteklemek adına hayata geçirdiği "Çiftçiye Tohum Desteği Projesi" kapsamında kendi bünyesindeki daha önce hiç ekim yapılmamış 300 dönüm arazisinde arpa tohumu ekimi gerçekleştirdi.

10 gün sonra biçilmesi planlanan arziden elde edilecek arpa Silivrili çiftçilere bedelsiz olarak dağıtılacak.

Öte yandan Silivri Belediyesi tarafından çıkan samanın da hayvan yetiştiricilerine ücretsiz olarak hediye edileceği belirtilirken Türkiye Gençlik Vakfı Silivri Temsilcisi Hasan Özen, konuyla ilgili duygu ve düşüncülerini aktararak Başkan Volkan Yılmaz'ı tebrik etti.

Yapılan faaliyeti takdirle karşıladığını ifade eden Özen, şunları kaydetti:

"Yerli tohum, ithal tohuma göre hem çiftçiye hem de tüketiciye yarar sağlayacak. Rençberlerimiz  yüksek ücretlere ithal tohum almakta, bunun önüne geçilmesinin ilk adımlarını Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın atması tüm belediye başkanlarına güzel bir örnek teşkil etmiştir."

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

YORUMLAR

  • 0 Yorum