Özyaral'dan soğuk kış mevsimi için kozalak çayı tarifi!

Silivrililerin yakından tanıdığı İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Show TV ekranlarında yayımlanan Dr. Ender Saraç ile Sağlıklı günler programında solunum yollarına iyi gelen kozalak çayı tarifi verdi. Soğuk kış mevsiminde kozalak çayının özellikle tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Özyaral, yapılış aşamasını tek tek anlatarak uygulamalı olarak gösterdi.

Özyaral'dan soğuk kış mevsimi için kozalak çayı tarifi!
Editör: Yaz Dostum
26 Ocak 2021 - 01:01
Show TV ekranlarında yayımlanan Dr. Ender Saraç ile Sağlıklı günler programı için Silivrililerin yakından tanıdığı İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, kendi evinde solunum yollarına iyi gelen kozalak çayı hazırladı. Geçtiğimiz gün 40’ıncı bölümü yayımlanan programda bahçesinden topladığı kozalaklar ile çayın yapılışını anlatan Özyaral, hazırladığı bu tarifin özellikle kış mevsiminde tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti.

VTR olarak izleyiciler ile paylaşılan görüntülerde Özyaral, çayın içeriğinden bahsederek yapılışı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“SİZLERE KIŞ AYLARI İÇİN ÇOK DEĞİŞİK BİR ÇAY YAPMAK İSTEDİM”

Özyaral, şunları kaydetti:

“Sizlere kış ayları için çok değişik bir çay yapmak istedim. Genellikle hepiniz her yerde farklı farklı kozalaklar bulabilirsiniz. Bende kendi bahçemden topladım. Öncelikle bu kozalakları iyice temizleyip yıkıyorsunuz. Ardından kaynatmaya geçeceğiz. Kendi başına kaynama süresi ortalama 1-2 saat kadar olabilir. İyice içindeki hammaddesini dışarıya verinceye kadar kaynamasını sağlamamız gerekiyor. Hatta 1 gece dinlendirdikten sonra buna kuru ıhlamur yaprakları ve bir miktarda defne yaprağı koyarak kaynatmaya devam edebilirsiniz. Toplamda 7 dakikaya kadar demlendiriyoruz. Güzelce sündükten sonra içine limon dilimleri de koyup tüketebilirsiniz.

“BOL C VİTAMİNİ DEPOSU AFİYET OLSUN”

Yaptığımız bu çay, boğaz ağrısı, sinüzit boşaltmak, genizdeki kirliliği almak, gribal enfeksiyonlara karşı korunmak adına bire birdir. Özellikle kozalakların içindeki pineal maddesi, defnenin kendi yapısal özellikleri içindeki fito kimyasallar ve ıhlamurun o yumuşatma özelliği de işin içine girdiğinde solunum yollarını temizlemiş oluyoruz. Bende size diyorum ki; buyurun için bol C vitamini deposu afiyet olsun.

Haber : Batuhan Güçlü


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum