Paçalı, teşekkür etti! 105 Türk vatandaşının mağduriyeti bitiyor

Evcil hayvanlarını bırakamadıkları için yurda dönemeyen 105 Türk vatandaşının mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında Hayvan ve Hayvansal Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığı tarafından karar alındı. Gerekli bakanlık ve birimlere havale edilen konuyla ilgili Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Erman Paçalı, süreci yakından takip ettiklerini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür temennilerini aktardı.

Paçalı, teşekkür etti! 105 Türk vatandaşının mağduriyeti bitiyor
Editör: Yaz Dostum
06 Mayıs 2020 - 18:47 - Güncelleme: 06 Mayıs 2020 - 19:26
Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı'nca alınan tedbirler kapsamında egzotik hayvanlar ve pet hayvanlarının, yolcu beraberinde yurda girişi yasaklanmıştı. Can dostlarını bırakmak istemedikleri için ülkelerine dönemeyen farklı ülkelerdeki 105 Türk vatandaşı, mağduriyetlerini ifade ederek dönüş için kendilerine imkan sağlanmasını istiyordu.

Konuyla ilgili Silivri’de faaliyet gösteren Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Erman Paçalı’da harekete geçerek mağduriyetlerin giderilmesi adına ulusal basın aracılığıyla yardım çağrısında bulundu.

Kamuoyunda oluşan gündem sonrasında Hayvan ve Hayvansal Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığı, 105 vatandaşımız için önemli bir karar aldı. Kedi, köpek, kuş ve süs balığı besleyen vatandaşların 14 gün karantina sürecine uymak koşuluyla yurda dönüşlerinin önünü açtı.

İlgili yazı gerekli bakanlık ve birimlere havale edilirken, son durum ile alakalı bilgilendirmede bulunan Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Erman Paçalı, “Konunun mağduru tüm vatandaşlarımızla bir an önce Türkiye'de kucaklaşmayı arzu ediyoruz” dedi.

Paçalı, şunları kaydetti:
“Yurtdışında bulunan ve evcil hayvanları ile yurda dönmek isteyen vatandaşlarımızın (kedi, köpek, kuş ve süs balığı) evcil hayvanları ile birlikte 14 gün karantina sürecine uymak koşuluyla tüm ülkelerden yurda dönüşünün önü açıldı. Alınan karar Hayvan ve Hayvansal Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığı tarafından ilgili bakanlıklar ve birimlerine gönderildi. Konunun mağduru tüm vatandaşlarımızla bir an önce Türkiye'de kucaklaşmayı arzu ediyoruz... Sürece hassasiyetle yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürümüz Hasan Doğan, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı yetkililerimize teşekkür ederiz.”

Haber : Batuhan Güçlü

YORUMLAR

  • 0 Yorum