Saha Ekiplerinden Taleplere Anında Müdahale

Silivri Belediyesine bağlı saha ekipleri, vatandaşlardan gelen şikâyet ve taleplere anında müdahale ederken, bir yandan da ilçe genelindeki yeşil alanlarda bakım ve temizlik ile yol bakım ve onarım faaliyetlerine devam ediyor.

Saha Ekiplerinden Taleplere Anında Müdahale
Editör: Yaz Dostum
04 Haziran 2020 - 12:42

Silivri Belediyesi haftalık çalışma planı ile saha çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, haftalık belirlenen programlar kapsamında ilçenin dört bir yanına hizmet sağlayarak, yeşil alanlarda bakım ve temizlik, yol bakım ve onarım işleri ile ilgili vatandaşın taleplerini hızla karşılıyor. Geride kalan hafta boyunca Selimpaşa Mahallesi ve Ortaköy Mahallesi’nde atık toplama çalışmaları, Selimpaşa Limanı’nda yağmursuyu kanalı temizleme, Gazitepe Mahallesi’nde moloz ve bitki atıkları alımı, Selimpaşa Silivri istikameti E-5 üzeri ile 29 Ekim Sokak’ta yaya kaldırımı temizliği, Cumhuriyet Mahallesi, Semizkumlar Mahallesi, Klassis Mevkii’nde atık toplama, Semizkumlar Karakol bahçesi, Cumhuriyet Mahallesi Kadir Sokak, Yeni Mahalle Plevne Sokak ve Şeyh Şamil Caddesi, Ortaköy Mahallesi İncesu ve Sokullu Caddesi’nde ot biçimi, Mimarsinan Mahallesi Taşkın Sokak’ta boş arsa temizliği yapan ekiplerin saha çalışmaları aralıksız devam ediyor.

FEN İŞLERİ SAĞANAK YAĞIŞ ÖNCESİ VE SONRASI SAHADAYDI

Silivri Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, hafta sonu ilçede etkisini gösteren sağanak yağış sırasında ve sonrasında taşkınları önlemek ve olası mağduriyetlerin önüne geçmek amacı ile yağmur suyu kanallarında temizlik çalışması yaptı. Faaliyet alanları kapsamında, Yeni Mahalle kreş binası çevresindeki 7145. ve 7053. sokakta yeni yol yapım ve kaldırım hazırlık çalışması, kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı yapılan Vakkas Sokak’taki bina alanında çevre düzenlemesi, Mimarsinan Mahallesi 7082. Sokak ve Fevzipaşa Mahallesi Süs Sokak ve Aygül Sokak’ta, İsmetpaşa Mahallesi Gülnaz Sokak, Balaban Mahallesi Sarıçiçek, Pancar ve Şeftali Sokak ve Gümüşyaka Sarıbaş Sokak’ta yol zemin iyileştirmesi, Yavuz Selim Caddesi yağmur oluğu imalatı ve eski devlet hastanesi yanı granit kaldırım yapım çalışmaları yapan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendirerek çalışma programına aldı.

PARK BAHÇELER YEŞİL ALANLARDA VE PARKLARDA BAKIM YAPTI

Park ve Bahçeler Müdürlüğü saha ekipleri ise çalışma planları dahilinde; 19 Mayıs Meydanı,  Alparslan Türkeş Parkı, Cumhuriyet Parkı, Alibey Mahallesi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi yeşil alan ve parklarda, Çeltik Mahallesi Sağlık Ocağı bahçesinde çim biçimi gerçekleştirdi. Ekipler Silivri Sahili’nde ağaç sürgünlerinin alınması, Öğretmenevi önünde sulama tesisatı kazısı, Selimpaşa Mahallesi’nde çim atıklarının toplanması, Küçükkılıçlı Mahallesi’nde park yapımında duvar imalatı, Yolçatı Mahallesi meydan havuzunda izolasyon çalışması, Gümüşyaka Mahallesi’nde Krallık parkı sulama tesisatı çalışması, Yeni Mahalle Endüstri Meslek Lisesi Önü’nde Basket Sahası tel örgü bakım ve onarımı, Değirmenköy Mahallesi meydan havuzu temizliği, Kaymakamlık arkası otopark araç park sınır demirlerinin montajı ve Selimpaşa Mahallesi’nde ağaç budama işlerini tamamladı.





 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum