Salim Çavdar: "CHP'li İBB Zihniyeti TÜGVA'nın Adalar'daki Malına Çöktü!"

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Salim Çavdar, İBB'nin Büyükada'da vapur iskelesinin üst katından TÜGVA'yı tahliye etmek istemesinin "hukuksuzluk" olduğunu savundu. “İBB’ye bağlı zabıta ekipleri kiracısı olan TÜGVA Adalar İlçe Temsilciliğine baskın düzenleyip kapısını zorla açıp içeride bulunan kiracısına ait masa, sandalye, bilgisayar, yazıcı ve çeşitli eşyaları elinde herhangi bir mahkemeye ait tahliye kararı bulunmadan gasp etmiş ve resmi plakalı bir araca yükleyerek nereye götürüldüğü belli olmadan bu mallara el koymuştur. CHP zihniyeti bu eylemi ile açıkça ‘Biz kanun tanımıyoruz; istediğimiz kiracıyı çıkarır malına da çökeriz!’ demiştir. Yani bir gece ansızın yüzlerce zabıta CHP’li belediyelerin kiracılarının mallarını gasp edebilir” diyen Çavdar, “Siz borç batağına sapladığınız İBB ve kaybolan atların hesabını veremediğiniz Adalar’daki beceriksizliğinizin üstünü örtmek için böyle algı operasyonlarına başvuruyorsunuz ama 21’nci yüzyılda, iletişim çağında artık bu yalanlar dakikalar içinde patlıyor ve İstanbulluları bu algılarla kandıramıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Salim Çavdar: "CHP'li İBB Zihniyeti TÜGVA'nın Adalar'daki Malına Çöktü!"
Editör: Yaz Dostum
08 Ekim 2021 - 21:41 - Güncelleme: 08 Ekim 2021 - 23:25
AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Salim Çavdar, bugün gerçekleştirilen Silivri Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminde İstanbul Büyükada'daki Şehir Hatları Vapur İskelesi'nde bulunan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adalar İlçe Temsilciliği'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından tahliye edilmek istenmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aynı zamanda TÜGVA İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Çavdar, kira sözleşmesinin İBB tarafından usulsüz olarak tek taraflı bozulduğunu ifade etti.

“ADALAR’DAKİ SÖZ KONUSU YER TÜGVA’YA KİRALANMIŞ BİR YERDİR”

Çavdar, konuyla ilgili şunları söyledi:

“İBB’nin ve İBB yöneticisi gibi davranan CHP İl Örgütü’nün hukuka aykırı bir şekilde yüzlerce zabıta ekibi ile Adalar’da TÜGVA Gençlik Merkezi’ni işgali ve hukuksuz tahliye girişimine ilişkin AK Parti Grubu adına söz almış bulunmaktayım. Kamuoyu öncelikle şunu iyi bilmelidir ki Adalar’da söz konusu yer 7.6.2018 tarihinde İBB’ye bağlı Şehir Hatları Anonim Şirketi tarafından Türkiye’nin gençlerine hizmet etmek amacıyla TÜGVA’ya kiralanmış bir yerdir. Aradaki ilişki ev sahibi-kiracı ilişkisidir.

“İBB’YE BAĞLI ZABITA EKİPLERİ, TÜGVA ADALAR İLÇE TEMSİLCİĞİNİN EŞYALARINI GASP ETTİ”

5 Ekim Salı sabah saatlerinde İBB’ye bağlı zabıta ekipleri kiracısı olan TÜGVA Adalar İlçe Temsilciliğine baskın düzenleyip kapısını zorla açıp kilidini değiştirip içeride bulunan kiracısına ait masa, sandalye, bilgisayar, yazıcı ve çeşitli eşyaları herhangi bir tutanak düzenlemeden ve elinde herhangi bir mahkemeye ait tahliye kararı bulunmadan gasp etmiş ve resmi plakalı bir araca yükleyerek nereye götürüldüğü belli olmadan bu mallara el koymuştur. CHP zihniyeti bu eylemi ile açıkça ‘Biz hakkı, hukuku, kanunu tanımıyoruz; istediğimiz kiracıyı çıkarır malına da çökeriz!’ demiştir. Bu eylem tüm Türkiye’deki kiracıların da tehlikede olduğunu göstermektedir. Yani bir gece ansızın yüzlerce zabıta CHP’li belediyelerin kiracılarının mallarını gasp edebilir.

“CHP İL BAŞKANI, PROVOKASYON ORTAMINA ZEMİN HAZIRLADI”

Olaydan bir gün sonra CHP İstanbul İl Başkanı, TÜGVA ve İBB arasında olan idari bir konuyu siyasallaştırmış ve CHP teşkilatlarını TÜGVA Adalar İlçe Binası önünde toplanmaya davet etmiştir. Tek amacı gençlerin kendini yetiştirmesine yardım olmak olan bir stk’nın mensupları ile CHP teşkilatlarını karşı karşıya getirmek isteyen İl Başkanının amacı nedir? Lafa gelince barış güvercini olan, her fırsatta AK Parti’ye demokrasi, hak, hukuk dersi vermeye kalkan CHP’nin İl Başkanı ve İBB’li yöneticileri, malına çökmeye çalıştıkları vakfın önüne gelip nasıl bir provokasyon yaratmayı amaçlamaktadır? İBB’nin zabıta memurları darp edip yaraladıkları TÜGVA’lı kardeşimizden özür dileyecek midir? CHP’nin İl Başkanına şunu hatırlatmak isterim; marjinal örgütlerde gasp, darp, çökme gibi davranış biçimleri olabilir ancak kendisi şu anda her ne kadar adını söylemekten imtina etse de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin İl Başkanlığı vazifesindedir. Ülkesini, vatanını seven, fedakarca tamamen gönüllü bir şekilde çalışan gençlere bu şekilde tavır takınması bulunduğu makama da zarar vermektedir.

“GELECEĞİN TÜRKİYE’SİNE YÖN VERECEK GENÇLERİN YETİŞMESİ Mİ RAHATSIZ EDİYOR?”

Acaba TÜGVA’nın o binalarda ortaokullu gençlere yaz okulları yapması, liseli gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup çeşitli spor faaliyetlerine yönlendirmesi, kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak kurs ve hizmetlerde bulunması, Kurân-ı Kerîm ve Siyer dersleri vermesi, teknofest yarışmalarında şampiyonlar çıkarması, konferanslar, münazaralar düzenleyip geleceğim Türkiye’sine yön verecek gençlerin yetişmesine vesile olması mı kendilerini rahatsız etmektedir?

“TAHLİYE KARARINI NİÇİN KAMUOYU İLE PAYLAŞAMADILAR?”

‘TÜGVA’nın bu alandan tahliyesini mahkeme kararı ile yapıyoruz’ diyen yetkililer, olayın üstünden 3 gün geçmesine rağmen niçin tahliye kararını kamuoyu ile paylaşamamaktadır? Aslında bir belge paylaşmışlar ancak paylaştıkları belge TÜGVA tarafından İBB’ye karşı açılan tespit  davasına ait ara karardır. Yani İBB’nin bu tarz bir hamle yapacağını öngören TÜGVA yetkilileri, kira kontratının incelenip kiracının hakkının mahkeme tarafından ihtiyati tedbirle garanti altına alınması için idari mahkemeye bir başvuru yapmış ve mahkemeden ara karar vermesini istemiştir ancak mahkeme ara karar veremeyeceğini belirtip başvuruyu reddetmiştir. İçerisinde tahliye ile ilgili tek bir kelime dahi geçmeyen bu belgeyi koskoca İBB tahliye belgesi diye kamuoyu ile paylaşırken hiç mi bir hukukçuya sormayı akıl edememiştir?

“YALAN VE ALGILARLA İSTANBUL’U YÖNETEMEZSİNİZ”

Biz bu soruların cevabını biliyoruz. İBB 2,5 yıldır hizmet ve icraatları ile değil maalesef bu tarz olayları ile gündeme gelmektedir. Yalan ve algı çalışmaları ile dünyanın en büyük şehirlerinden bir tanesini yönetemezsiniz. İBB yer sahibi olduğu bu alandan TÜGVA’yı çıkarmak için Sulh Hukuk Mahkemesinden tahliye kararı alması gerektiğini bildiği halde bu kira sözleşmesinde TÜGVA’nın uymadığı tek bir madde dahi gösteremeyeceği için mahkemeye başvuru dahi yapmamıştır.

“İDDİALARINI İSPATLAYAMADILAR”

Nitekim günün sonunda iddialarını ispat edemedikleri için o alandan emniyet güçlerimiz tarafından  TÜGVA değil, hukuksuz şekilde baskın yapan İBB’nin zabıtaları ile CHP örgütleri tahliye edilmiştir.

“BORÇ BATAĞINDAKİ İBB VE KAYBOLAN ATLARIN HESABINI VEREMEDİĞİNİZDEN YALAN ÜRETİYORSUNUZ”

Siz borç batağına sapladığınız İBB ve kaybolan atların hesabını veremediğiniz Adalar’daki beceriksizliğinizin üstünü örtmek için böyle algı operasyonlarına başvuruyorsunuz ama 21’nci yüzyılda, iletişim çağında artık bu yalanlar dakikalar içinde patlıyor ve İstanbulluları bu algılarla kandıramıyorsunuz.

“HUKUKA SAYGINIZ YOK, BARİ KENDİ SÖYLEMLERİNİZE OLSUN”

Orada bulunan gençler İstanbul’un yüz akı gençleriydi. 16 milyonun içinde olan bu gençlerimizi ayrıştırmayın. İstanbul’u bölmeyin. Toplumu kutuplaştırmayın. Hani ’16 milyona hizmet edeceğim’ diyorsunuz ya bu gençlerimiz o 16 milyonun içinde olan gençler. Hukuka saygınız yok bari söylediğiniz sözlere saygınız olsun.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ





















 

YORUMLAR

  • 0 Yorum