Sami Barlas, BELTUR Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, A Haber’e verdiği röportajda CHP’li İBB bünyesindeki BELTUR tarafından işletilen yerlerin 3. Şahıslara usulsüzce peşkeş çekildiğini çeşitli tespitlerle ortaya koymuştu. Bu açıklamayı ihbar niteliğinde değerlendiren Sosyal Güvenlik Kurumu ile Hazine ve Maliye Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlatırken; AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, Sayıştay Başkanlığına ve İstanbul Valiliğine gönderdiği yazı ile suç duyurusunda bulundu.

Sami Barlas, BELTUR Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu!
Editör: Yaz Dostum
05 Ekim 2020 - 22:34 - Güncelleme: 23 Aralık 2020 - 20:23
AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, A Haber’e verdiği röportajda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki BELTUR tarafından işletilen yerlerin 3. Şahıslara usulsüzce peşkeş çekildiğini söylemişti. Bu açıklamayı ihbar niteliğinde değerlendiren Sosyal Güvenlik Kurumu ile Hazine ve Maliye Bakanlığı soruşturma başlattı.
 
Harekete geçen Sosyal Güvenlik Kurumu konuyla ilgili müfettişler görevlendirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELTUR’a ait kafe ve restoranlarda müfettişler incelemeler yaptı. Yapılan denetimler sonucunda bir rapor hazırlandı.
 
Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerinin yaptığı ilk incelemede BELTUR tesislerinin 3. Şirketlere yasal olmayan bir şekilde kiralandığı ve devredildiği tespit edildi. Oysa ki İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 17 Temmuz 2020 tarihinde alınan kararla BELTUR işletmesi devir koşullarını açıklamıştı. Raporda işletme hakkının 3. Kişilere devredilmemesi ve bu tesislerin kiralanmaması şartı vardı. Bu kararlar belediye meclisinde CHP ve İYİ Partili üyelerin muhalefetine rağmen oy çokluğu ile kabul edilmişti. BELTUR’daki bu usulsüzlüğün tespit edilmesi üzerine AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, Sayıştay Başkanlığına ve İstanbul Valiliğine gönderdiği yazı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

VERGİ Mİ KAÇIRILIYOR?

“BELTUR kendine ait işletmeleri usulsüzce başka firmalara devretti” ihbarı üzerine harekete geçen müfettişler yaptıkları incelemede önemli bir tespit gerçekleştirdi. Kafe ve restoranlarda yazar kasa ve ödeme kayıtlarını yapacak bir cihazın olmadığının tespit edilmesi sonucu Hazine ve Maliye Bakanlığı da harekete geçti. Bakanlık yetkilileri BELTUR hakkında inceleme başlattı.




Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum