Sami Barlas; "Salgın Döneminde Hayal Edemeyeceğimiz Cirolara Ulaştık"

Erenler Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Üyesi aynı zamanda AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, konuk olduğu İş Dünyası programında firması ve sektör hakkında bilgilendirmede bulundu. “COVİD-19 bizim sektörümüzde negatif değil, pozitif etki yarattı” diyen Barlas, “Orman ürünleri sektörü bence 2020 yılında altın çağını yaşadı” şeklinde konuştu.

Sami Barlas; "Salgın Döneminde Hayal Edemeyeceğimiz Cirolara Ulaştık"
Editör: Yaz Dostum
19 Ocak 2021 - 21:28 - Güncelleme: 19 Ocak 2021 - 21:35

Erenler Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Üyesi aynı zamanda AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, bugün Küpe FM’de hazırlanıp sunulan İş Dünyası programına katıldı. Radyo programcısı Turhan Alyakut’un sorularını yanıtlayan Sami Barlas; firması, hizmetleri ve faaliyet alanları ile ilgili bilgiler verirken salgının döneminin cirolarına olan etkilerini de içtenlikle açıkladı.

Söyleşiyi aynen bilgilerinize sunuyoruz;

“SİLİVRİ DOĞUMLUYUM”

Turhan ALYAKUT: Sohbetimize sizi tanıyarak başlayalım lütfen...

Sami BARLAS: 1969 Silivri doğumluyum. Evliyim, 2 kız çocuk sahibiyim. Biri öğretmenlik yapıyor, diğer kızım da üniversitede okuyor.

“COVİD-19 BİZİM SEKTÖRÜMÜZDE NEGATİF DEĞİL, POZİTİF ETKİ YARATTI”

Turhan ALYAKUT: Salgınla mücadele ediyoruz malum… Sizin işleriniz pandemisürecinden nasıl etkilendi?

Sami BARLAS: Biz korona salgınından pozitif olarak etkilendik. İnsanlar evlerinde uzun süre vakit geçirmek durumunda kalınca, eksiklerini görme ve ilgilenme fırsatı buldular. İhtiyaçların tedariği noktasında sektörümüzde ciddi bir talep oluştu. Ciro bazında hayal edemeyeceğimiz cirolara ulaştık.

“ORMAN ÜRÜNLERİ VE MOBİLYA AKSESUARLARI SEKTÖRÜNE 2001’DE GİRDİK”

Turhan ALYAKUT: Peki Erenler Orman Ürünleri ile ilgili bilgi verir misiniz bize? Ne zaman kuruldu? Ne tür hizmetler veriyorsunuz?

Sami BARLAS: 2001 yılında sektöre giriş yaptık. Orman ürünleri ve mobilya aksesuarları satışı yapıyoruz. Aynı zamanda kuyumculuk ve emlak sektöründe hizmet veriyoruz. Silivri’nin yanı sıra Çorlu şubemizde de orman ürünleri satışı yapmaktayız.

“SEKTÖRDEKİ EKSİKLİĞİ GÖRÜP TİCARETE ATILMAK DÖNÜM NOKTAM OLDU”

Turhan ALYAKUT: İş hayatınızda dönüm noktası olarak kabul edebileceğiniz bir an var mı?

Sami BARLAS: 2001 yılında Silivri’de bu sektörde olan eksikliği gördük. Bu eksikliğin karşılanması açısından bu sektöre giriş yaptık. Bacanağım marangoz olması bir vesile oldu.

“İÇ PİYASADA MALZEME TEMİNİ NOKTASINDA SIKINTILAR YAŞAYABİLİYORUZ”

Turhan ALYAKUT: Sektörünüzün sorunları neler?

Sami BARLAS: İhracatın fazla olmasından dolayı iç piyasada malzeme temini noktasında sıkıntılar oluştu.

“ONLİNE SATIŞIMIZ YOK”

Turhan ALYAKUT: Online satış sisteminiz var mı yoksa tüketiciler mağazalarınıza gelerek mi alışverişini yapıyor?

Sami BARLAS: Online satışımız yok. Dediğiniz gibi müşteri mağazamıza gelerek bizzat ürünleri inceleyip kalitesine bakarak satın alma işlemini gerçekleştiriyor.

“ORMAN ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ 2020’DE ALTIN ÇAĞINI YAŞADI”

Turhan ALYAKUT: Peki 2020 orman ürünleri sektörü açısından nasıl geçti?

Sami BARLAS: 2020 bence orman ürünleri sektörü için atılım yılı oldu. Sektörde faaliyet gösteren firmaların ihracat rakamları üst düzeylere çıktı. İşte bu yüzden iç piyasada malzeme sıkıntısı yaşadık. Orman ürünleri sektörü bence 2020 yılında altın çağını yaşadı diyebilirim.

“FİRMALAR ÜRETİM KAPASİTELERİNİ ARTIRMALI”

Turhan ALYAKUT: 2021 için öngörünüz nedir? Bu yıl nasıl bir ekonomik performans bekliyorsunuz sektörden?

Sami BARLAS: İhracat yapan firmalarımızın üretim kapasitelerini artırmaları gerektiğini düşünüyorum. Yeni üretim bantları eklerlerse çok üst düzeyde ihracat rakamlarına ulaşacaklarına inanıyorum. Türkler dünyada İtalyanlardan sonra mobilya sektöründe ikinci sırada geliyor.

“YAZLIKÇILARIN EVLERİNİ TADİLATA ALDI, İŞLERİMİZ ARTTI”

Turhan ALYAKUT: Salgın döneminde insanlar evde daha uzun süre vakit geçiriyor, keza yazlıklarda da kalıcı bir yaşam biçimi oluşmaya başladı. Tüm bu gerekçeler sizin işlerinizi nasıl etkiledi?

Sami BARLAS: Artırdı. Yıllardır yazlık evlerini bir şekilde unutmuş olan arkadaşlarımız tadilat yaptırdı. Sitelerdeki doluluk oranı %50’lere ulaştı. Karavan imalatı sektöründe de amatörce de olsa içimizde ciddi imalatlar yapıldığını görüyoruz. Bundan da mutluluk duyuyoruz.

“AHŞAP YAPI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ ACİLEN ÇALIŞMA YAPILMALI”

Turhan ALYAKUT: Sami bey siz aynı zamanda İBB Meclis Üyesisiniz. O açıdan sormak istiyorum; ahşap yapı yönetmeliğinin oluşturulması, imar uygulamalarının düzenlenmesi, mevzuat altyapısının belirlenmesi, kalite kontrol gibi konularla ilgili bir çalışma var mı İBB Meclisi’nde?

Sami BARLAS: Bunlarla alakalı herhangi bir çalışma yapılmadı. Ahşap insanlar tarafından kullanılan en eski yapı malzemesidir. Ahşap yapı yönetmeliği ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamış, acilen yapılması gerekmektedir. Belediyeler tarafından oluşturulacak şartnameye uygun imalat yapılması gerektiğine inanıyorum.

“ALTIN PİYASASI BELİRSİZ”

Turhan ALYAKUT: Hizmet verdiğiniz sektörlerden bir tanesi de kuyumculuk sektörü. Önümüzdeki dönemde altın fiyatları nasıl olacak sizce? Altına yatırım yapalım mı?

Sami BARLAS: Piyasalar malum hiç belli olmuyor. İnsanlar en güvenilir yatırım tercihi olarak altını tercih ediyor. Bu konuyla alakalı çok fazla bir şey öngöremiyorum.

“SİLİVRİ EMLAK SEKTÖRÜNDE CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Turhan ALYAKUT: Emlak sektöründe de hizmet verdiğinizi söylemiştiniz. Emlak sektörü bu yaşadığımız salgın döneminden nasıl etkilendi?

Sami BARLAS: Rakamlara bakarsanız geçen yıla oranla bu yılın daire satışlarını daha iyi olarak görüyoruz. Silivri’nin emlak sektöründe bir cazibe merkezi olacağına inanıyorum çünkü insanların İstanbul’da doğa ile buluşabileceği en güzel noktalardan biri…

“SALGINDAN BİR AN ÖNCE KURTULMAYI TEMENNİ EDİYORUM”

Turhan ALYAKUT: Son olarak eklemek istediklerinizi alıp öyle kapatalım yayını…

Sami BARLAS: İnşallah bir an önce bu salgından kurtuluruz da vatandaşlar normal hayatına devam eder. Herkese sağlık ve mutlu günler diliyorum.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum