Selimpaşa'da faaliyet gösteren Şafak Elektrik işçilerinden 'mobbing' eylemi!

Evrensel gazetesinin gündeme taşıdığı Lastik-İş’in örgütlü olduğu Şafak Elektrik’te, fabrika müdürünün ve ekibinin kaba, kötü ve tehditkar sözlerle kendilerini rencide edici söylemlerde bulunduğunu ileri süren işçiler bugün de eylemlerine devam etti.

Selimpaşa'da faaliyet gösteren Şafak Elektrik işçilerinden 'mobbing' eylemi!
Editör: Yaz Dostum
17 Mayıs 2023 - 22:17 - Güncelleme: 17 Mayıs 2023 - 22:27
Selimpaşa Mahallesi’nde faaliyet gösteren Şafak Elektrik’te işçiler, kendilerine mobbing uygulandığı gerekçesi ile günlerdir eylem yapıyor.

Evrensel Gazetesinin kamuoyu gündemine yansıttığı Sicame Group’a ait Şafak Elektrik’te çalışan bir grup işçi, fabrika müdürünün ve ekibinin kaba, kötü ve tehditkar sözlerle kendilerine “mobbing” uyguladığı gerekçesi ile eylemlerine devam ediyor. Fabrika Müdürü Barış Mert ve ekibini istifaya çağıran işçiler, baskılar ve mobbinglerden bıktıklarını ifade ettikleri protestolarda kendilerine düşmanca davranılmasına tepki gösteriyorlar.

"HUZURLU KOŞULLARDA ÇALIŞIP EVİMİZE EKMEK GÖTÜRMEK İSTİYORUZ"


Şafak Elektrik’te mobbingin kurumsallaşmasına izin vermeyeceklerini aktaran işçiler, sendika temsilcilerinin de katılımıyla yaptıkları eylemlerle bugün de fabrika yönetimini protesto etti. Fabrikanın Gebze’ye taşınacağı söyleminin de ortaya atıldığını ve bu nedenle de ayrıca endişe taşıdıklarını ifade eden işçiler, “İçinde bulunduğumuz sistematik psikolojik baskıların kendimizi daha fazla çaresiz hissettirmesine müsaade etmemek için ‘Yönetim İstifa’ diyoruz. Tek bir huzurlu günümüz kalmadı. Bizim tek talebimiz içeride insanca çalışmak. Huzurlu ve sağlıklı koşullarda çalışıp evimize ekmek götürmek istiyoruz. Bundan dolayı fabrika müdürünü ve ekibini istifaya çağırdık, talebimiz yerine getirilinceye kadar da eylemlerimize devam edeceğiz” dedi.  




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum