Selimpaşalı Bamya Üreticilerine İlçe Tarım Müdürlüğünden Zirai Destek

Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Ziraat Mühendisleri Koçali Kayabaş ve Yasemin Gönenç ile birlikte Selimpaşa Mahallesi çiftçilerinden Bülent Özcan'a ait bamya tarlasını ziyaret etti. Bamya yetiştiriciliğinde verim kaybına sebep olabilecek hastalıklara karşı üreticilere uyarılarda bulunan yetkililer, dikkat edilmesi gereken unsurlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Selimpaşalı Bamya Üreticilerine İlçe Tarım Müdürlüğünden Zirai Destek
Editör: Yaz Dostum
15 Temmuz 2021 - 21:03

Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Selimpaşa Mahallesi çiftçilerinden Bülent Özcan’ın tarlasını ziyaret ederek üreticilere bamya yetiştiriciliğinde oluşabilecek hastalıklara karşı uyarılarda bulundu ve mücadele yöntemleriyle ilgili bilgi verdi.

Yapılan bilgilendirmelerde şu detaylar kaydedildi:

*Sebzelerde görülen Tel kurtları larva döneminde bitki köklerini kemirerek, kalın kök ve yumruların içine girerek zarara sebep olurlar. 

*Bunun sonuncunda bitkilerin yaralanma yerlerinden bakteri ve funguslar girerek çürümeler meydana getirebilirler. 

* Buna bağlı olarak sebzelerde görülen kök çürüklüğü bitkinin ileri dönemlerine kadar etkisini göstererek, kökün hiç oluşmamasına ya da toprak yüzeyine yakın ikinci kök oluşumu meydana gelmektedir. 

* Üreticilerimiz bu tip zararlardan korunmak için kullanılacak ilaçlar ve dozları hakkında İlçe  Müdürlüğümüze başvurulmalıdır.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum