SEMDER, Kentsel Dönüşümü Hızlandıracak Mali Kolaylıkları Duyurdu!

Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği, binasını yenilemek veya güçlendirmek isteyenlerin bankalardan kullanacağı kredilere verilen faiz desteğinde güncellemeye gidildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren 6306 sayılı kanuna göre konutlarda kentsel dönüşüm faiz destekli kredi 125 bin liradan 200 bin liraya çıkarıldı ve daha pek çok kolaylık sağlandı.

SEMDER, Kentsel Dönüşümü Hızlandıracak Mali Kolaylıkları Duyurdu!
Editör: Yaz Dostum
15 Şubat 2021 - 20:17 - Güncelleme: 15 Şubat 2021 - 20:50

Buna göre;

-Binasını güçlendirmek isteyenlere verilen 50 bin lira kredi 80 bin lira oldu.

-Evini kentsel dönüşüme sokmak isteyenler için sunulan 125 bin lira kredi 200 bin liraya çıktı.

-Birden fazla evi olanlarla ilgili verilen 625 bin lira kredi limiti de 1 milyon lira oldu. Buna göre; tüm kalemlerde yüzde 60 oranında kredi desteği arttı.

-Uygun şartlarda kredi almak isteyenlere 120 aya kadar vade yapabilme fırsatı sunuldu. 

NE ZAMAN BAŞVURULMALI?

Tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde bankaya başvuru yapılmış olması gerekiyor. Bu karar ile Bakanlık tarafından onaylanan faiz destekli kredilerin kullandırılma süresi Bakanlık tarafından verilen faiz desteği uygunluk yazısı tarihinden itibaren bir yıl olarak bildirildi.

KİRA YARDIMI ALANLAR KREDİDEN YARARLANAMIYOR

Kiracılar (en az 1 yıldır kiracı olarak oturanlar) veya kat malikleri (en fazla 5 dairesi olmak üzere) kentsel dönüşüm kredisinden faydalanabilirler. Eğer bir binayı birden fazla kişi kullanıyorsa bu durumda kat malikleri toplu halde aynı anlaşmalı bankaya aynı anda başvuru yapması şartı bulunuyor. Kira Yardımı desteğini tercih edenler bu destekten yararlanamıyor.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum