Şerife Baldöktü Öğrencileri, Sağlık Elçisi Olmak Adına Afiş Yarışmasına Katıldı

İstinye Üniversitesi (İSÜ) ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerde doğru sağlık bilincinin oluşturulması, sağlıklı toplum, sağlıklı gençlik ve akran dayanışması yoluyla kronik hastalığa sahip öğrencilerin hayatlarının kolaylaştırılması amacıyla Sağlık Elçileri Eğitim Programını başlattı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 'Öğretmenim Elimi Tut Projesi' kapsamında hazırlanan Sağlık Elçileri Eğitim Programı'na Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de katıldı.

Şerife Baldöktü Öğrencileri, Sağlık Elçisi Olmak Adına Afiş Yarışmasına Katıldı
Editör: Yaz Dostum
20 Mayıs 2022 - 22:41 - Güncelleme: 21 Mayıs 2022 - 08:29

Programa başvuran öğrenciler ilk önce İstinye Üniversitesi akademisyenlerinin verdiği asenkron eğitim videolarını izlediler. Ardından Zoom platformu üzerinden yapılan canlı derslere katıldılar. Dr. Öğr. Üyesi Nezih Varol'un 'Sağlığın Güçlendirilmesi ve Korunması', Dr. Öğr. Üyesi Ali Sağlık'ın 'İlkyardım Eğitimi' ve Dr. Öğr. Üyesi Pervin Tunç'un 'Kronik Hastalıklar' konulu eğitim videoları Öğretmenim Elimi Tut Youtube kanalına yüklendi. 19 Nisan Salı günü ise 10.00-14.30 saatleri arasında Zoom üzerinden canlı dersleri takip ettiler.

Bu derslerde Dr. Öğr. Üyesi Bilgen Sütçüoğlu 'Sosyal Sorumluluk ve Değeler Eğitimi', Dr. Öğr. Üyesi Pınar Efe 'Dijital Oyun', Prof. Dr. Hatice Öz Pektaş 'Afiş Tasarımı', Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Kırdar 'Kampanya Oluşturma ve Sürdürülebilirlik' ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şubesi'nden Melek Okur 'Proje Yazma ve Yürütme' konusunda eğitimler verildi.

Aldıkları eğitimlerin ardından Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 'Afiş Tasarımı' alanı için bir proje geliştirerek online başvuruda bulundular.

Yarışmada birinci olan ekibe bluetooth kulaklık, ikinci ve üçüncü olan ekibe ise 5OOTL'lik hediye çeki verilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum