Seymen'de "Engelsiz Mutfak, İsrafsız Yemek" Etkinliği Düzenlendi

Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Seymen Abdullah Bilgin Güllüoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu’nda Tarım ve Orman Bakanlığının Yerli ve Milli Sebze Üretimi Projesini de içine alan “Tarladan Çatala” anlayışı içerisinde “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” sloganıyla yola çıkarak özel çocukların katılımıyla “Engelsiz Mutfak, İsrafsız Yemek” etkinliği gerçekleştirildi. Törende İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca da yer aldı.

Seymen'de "Engelsiz Mutfak, İsrafsız Yemek" Etkinliği Düzenlendi
Editör: Yaz Dostum
26 Mayıs 2022 - 23:25 - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 - 23:32
Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Seymen Abdullah Bilgin Güllüoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu’nda Tarım ve Orman Bakanlığının Yerli ve Milli Sebze Üretimi Projesini de içine alan “Tarladan Çatala” anlayışı içerisinde “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” sloganıyla yola çıkarak özel çocukların katılımıyla “Engelsiz Mutfak, İsrafsız Yemek” etkinliği yapıldı. Törene Silivri Kaymakamı Tolga TOĞAN, İstanbul Silivri Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Tamer DODURKA, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz KARACA, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri ERTUĞRUL, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ARTAR, Silivri SİAD Başkanı Hakan KOCABAŞ, Mahalle Muhtarları, Siyasi Parti Temsilcileri ile özel çocuklar katılım sağladı.

Silivri marketlerinden kalitesini kaybetmiş, satış raflarından elenen ürünlerin değerlendirilmesi ve israfın önlenmesi amaçlanarak ürünler alınıp etkinlikte çorba haline getirildi. Toplanan bayat ekmekler ile kıtır ekmekler hazırlanarak protokol ve öğrencilere sunumu gerçekleştirildi. Ürünlerin atıklarının kompost olarak değerlendirilerek toprağın zenginleştirilmesinde kullanılabileceğine değinildi.

Atık evsel ürünlerden elde edilen kompost gübreyi Tarım ve Orman Bakanlığının, Yerli ve Milli Fideler ile Sebze Üretimi Projesi kapsamında okullara dağıtılan fidelerle buluşturuldu.

Maskot Cano ile birlikte öğrenciler, gıda kaybı ve israfına karşı mücadele edeceğine söz verdi.

İstanbul Silivri Rumeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü, Silivri Abdullah Bilgin Güllüoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu Yönetimi, Silivri SİAD Başkanı Hakan KOCABAŞ’ın katkılarıyla uygulanan program davetlilerden verdiği mesajların önemi bakımından tam not aldı.







 

YORUMLAR

  • 0 Yorum