Seymen'de İşçi Mağduriyeti: Berk Ayakkabı Fabrikası Çalışanları Haklarını Arıyor

Silivri’nin Seymen Mahallesi’nde faaliyet gösteren Berk Ayakkabı & Saraciye Fabrikası, 25 Ağustos 2025 tarihinde hiçbir bilgilendirme yapılmadan kapatıldı. Fabrikanın kapanmasının ardından yaklaşık 80 çalışan, 3 aylık maaşları ile kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmediğini belirterek hak arayışına başladı.

Seymen'de İşçi Mağduriyeti: Berk Ayakkabı Fabrikası Çalışanları Haklarını Arıyor
Editör: Yaz Dostum
21 Eylül 2025 - 16:34
Çalışanlar, yıllarca emek verdikleri fabrikadan hiçbir ödeme yapılmadan kapı önüne bırakıldıklarını ifade ederek tepkilerini dile getirdi.

İşçilerden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


“Bizler, İstanbul Silivri’de faaliyet gösteren Berk Ayakkabı & Saraciye fabrikasında çalışan emekçileriz. Burası bir terlik üretim firmasıdır. 25 Ağustos’ta fabrikamız aniden kapatıldı. 3 aylık maaşlarımız, kıdem ve ihbar tazminatlarımız ödenmedi. Emeğimizin karşılığını alamadan mağdur edildik.”

İşçiler, firmanın sahibi İbrahim Güleç ve yakın zamana kadar ortak olan Adnan Aydın’ın bu mağduriyetten sorumlu olduğunu savunuyor. Ayrıca tedarikçilere ve iş ortaklarına da seslenen işçiler, “Sizler, bizim emeğimizin üzerine kurulmuş ürünleri satın alıyor, satıyor ve dağıtıyorsunuz. Bu mağduriyeti görmezden gelmeyin” çağrısı yaptı.

Bir işçi, firmanın yöneticisinin kendilerine “Haklarınızı ödeyeceğim” dediğini, ancak bunun yerine getirilmediğini belirterek tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Bize, ‘Haklarınızı ödeyeceğim. Biz Allah yoluna gidiyoruz, kimsenin hakkını yemeyiz’ denildi. Ancak bu sözler tutulmadı.”

Çalışanlar, seslerini duyurana ve haklarını alana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı:

“Biz sadece kendi hakkımız için değil, tüm işçiler için mücadele ediyoruz. Hakkımızı alana kadar susmayacağız.”


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum